|
Творба што ве опишува |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Март.2009 во 12:18 |
Поетска или прозна творба, која Ве опишува... воопшто, како личност, како човек... или, во некој миг од денот, од ноќта, од животот...
Изменето од Sho-Sana - 18.Март.2009 во 12:21 |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕДРО (Белеет парус одинокий) Сам-самотно се бели едро Во син и маглив морски сјај... Во туѓ крај каква бара штедрост? Што остави во роден крај? Но, игра бранот, свирка ветер, Се ведне, крцка, јарбол јак. Но, тоа не по среќа лета, и не од среќа бега пак. Под него сина трага шара; Над него – сончев, златен шир. Неспокојно се’ бури бара, Ко’ в бурите да има мир! (Љермонтов, 1832)
|
|
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
како во мала бајка
си биле еднаш............така, си биле еднаш........да, си биле еднаш........еј,
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-
Изменето од lotus flower - 14.Мај.2009 во 10:54 |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
АKO
Ако можеш да си ја сочуваш главата, кога сите околу тебе
ги губат своите, а те обвинуваат тебе за тоа, Ако можеш да си веруваш кога сите околу тебе се сомневаат, но да не им даваш причина за сомнеж, Ако можеш да чекаш и да не се умориш од чекање, Или ако говорат лажно против тебе, но да не учествуваш во лагите Или ако те мразат, но да не им даваш причина за омраза, И да не изгледаш премногу добро, ниту да зборуваш премногу мудро. Ако можеш да сонуваш, но да не дозволиш соништата да господарат со тебе Ако можеш да ги собереш сите свои достигнувања, Ако можеш да зборуваш со рајата, a да го задржиш достоинството, Изменето од lotus flower - 14.Мај.2010 во 12:30 |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
АKO
Ако можеш да си ја сочуваш главата, кога сите околу тебе
ги губат своите, а те обвинуваат тебе за тоа, Ако можеш да си веруваш кога сите околу тебе се сомневаат, но да не им даваш причина за сомнеж, Ако можеш да чекаш и да не се умориш од чекање, Или ако говорат лажно против тебе, но да не учествуваш во лагите Или ако те мразат, но да не им даваш причина за омраза, И да не изгледаш премногу добро, ниту да зборуваш премногу мудро. Ако можеш да сонуваш, но да не дозволиш соништата да господарат со тебе Ако можеш да ги собереш сите свои достигнувања, Ако можеш да зборуваш со рајата, a да го задржиш достоинството, (Радјард Киплинг) Изменето од EvAngelos - 22.Март.2009 во 15:32 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EKSPRES ZA SEVER - Miroslav AntićMožda niko nije umeo da te želi ovako |
|
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PitanjeIma li smisla čekati san Angel Kalinovik |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Usne
Usne jedino zato postoje da s nekim podelis nesto svoje. I da ti sapat sapatom vrate usne postoje da se pozlate. Usne su vulkan tvoga tela usne su izvor tvojih reka, usne su pupoljak gde se srela pcela od vetra s pcelom od mleka. Usne postoje da se procveta u vatrometu neba i sveta, usne su da se u dahu zgusne krilatost zvezda i kometa. I nikad nikom nemoj ih dati, ako ne ume da ti ih vrati, toplije, mekse, mladje i sladje. Jer usne samo zato postoje da osmeh po tvome osmehu skroje . (M.Antic) |
|
|
ana sk
Сениор Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zamisljam slike, daleke pejzaze, miris limuna u vazduhu. Zamisljam godine, slucajne susrete, jesenje parkove... Zamisljam srece, davno zaboravljene ljude, nedosanjane snove. Zamisljam reke, misli sto nekud plove... Zamisljam ruke, neobican hod, lanene sesire... Zamisljam,ali samo na tren, da uhvatim sen buducih dana. Zamisljam,obecavam, jos samo ovaj put, dok cirkus ne krene. Zamisljam,sve dok ne saznam, dal' neko zamislja mene.?? |
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jelena Marković - NičijaŽene se dele na ničije, nečije i svačije. |
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Desanka Maksimović - ŽenaSrce mi je milosti izvor; Mene privlače oči nesrećnika Ne bih mogla voleti bez tuge. Ne bih mogla voleti bez tuge Rodjena sam da živim za drugog. p.s. |
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Enes Kišević - Velik kao dijeteZnas li sto cu ja postati Ja kada odrastem Najljepse je kad odrastes, Sto si doktor od imena, Mozes biti pilot, rudar... Ma nosio ja u glavi |
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pregrst pijeska sa zala - Halil Dzubran
... Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a njeznost kukavicluk. A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a sutnja neznanje. Oni vele meni: Ako vidis roba gde spava, ne budi ga, jer, mozda, sanja o slobodi. Ja velim njima: Ako vidite roba gde spava, probudite ga i objasnite mu slobodu. ... Ocuvaj me od mudrosti koja ne place, filozofije koja se ne smeje, i velicine koja se ne klanja pred decom. ... |
|
|
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |