![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 910111213 67> |
Автор | |||
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODLUKA
Život je sve nešto iz početka. Juče i prekjuče sutra ne vrede. Nema na svetu dva ista petka, dve iste nedelje, dve iste srede. Pa čemu onda razočaranja? Ako je jedna ljubav - ćorak, Odmah se drukčije i lepše sanja. I kad si najviše tužan i gorak nekih se novih očiju setiš i shvatiš da letiš... divnije letiš. Ko je to video da dečak pati? Da kunja kmezav i da plače? Svaki put moraš iznova znati da voliš bolje, da voliš jače. Ne da se vadiš. Ne da se tešiš. Već da se istinski do neba smešiš. Nema na svetu dve iste srede, dva ista utorka, dva ista petka. Sve nove ljubavi drukčije vrede. Živi se svaki put iz početka. Zivi se da se nikad ne pada. Da budeš snažniji posle oluje. I da se u tvom srcu već sada 100 zlatnih zvezda unapred čuje. MAntic Изменето од lane62 - 14.Април.2009 во 08:47 |
|||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|||
![]() |
|||
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
||
|
|||
|
|||
![]() |
|||
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
||
Ако носиш нешто неизречено,
нешто што те притиска и пече, закопај го во длабоката тишина, тишината сама ќе го рече! Ацо Шопов Изменето од Gabriela_S - 15.Април.2009 во 22:28 |
|||
![]() |
|||
||
JEDNOGA DANA
Jednoga dana pre sedam dana srelo se sedam gotovana. Prvi gotovan, naočit, mlad, sede i reče: Prezirem rad! Drugi gotovan nemaše kud, dodade na to: Prezirem trud! Treći gotovan leže pod dud: Nek' radi onaj ko je lud! Četvrti brzo pronađe hlad: Ima vremena, još sam mlad! Peti gotovan već je spavao, šesti ni glasa nije davao. Sedmi je sedeo budan i jadan i ponavljao: Ja sam gladan! O, sveto nebo, o, moćne sile, bacite jedno pečeno pile! Uto se javi gavran sa grane: Ne dajem ništa za gotovane! Dosta je bilo mufte davanja, prošlo je vreme izmotavanja! Ljubivoje Ršumović |
|||
|
|||
![]() |
|||
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
||
.................
I ova pesma je tuzna
tuzan za mene je svet proklinjem noci i jutra proklinjem sve moje sne Ne mogu bez tebe da zivim ne mogu da nadjem svoj mir...!!! ...................
|
|||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|||
![]() |
|||
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
||
Припаѓаме еден на друг.
Расклопени се вклопуваме одделени се спојуваме натажени се развеселуваме насмеани се расплакуваме. И пак се ослободуваме од страв да не станеме едно по казна или по совршенство Елизабета Баковска Изменето од Gabriela_S - 17.Април.2009 во 18:28 |
|||
![]() |
|||
goldii ![]() Нов член ![]() Регистриран: 04.Април.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 10 |
||
![]() Jelena Tomasevic - Ovo nije ljubav Ovo nije ljubav koju sam sanjala baca me u stranu, vuce me do samog dna i uvek kada tebe pozelim samo sebi naudim Ne, ovo nije ljubav kakvu sam zelela od sebe sve sam dala a nista nisam dobila na kraju kad se svetlost prolije istina se otkrije... U meni jos tuge ima previse dovoljnan broj da znam da nisi moj tre*ace vreme da se izbrise sa srca svaki dodir tvoj Vec sam popila bezbroj puta casu punu razocarenja presla preko svake granice to me muci, moram napolje Mora prestati da te volim i bilo bi uzalud jos da se borim kasno je za nas... U meni jos tuge ima previse dovoljan broj da znam da nisi moj tre*ace vreme da se izbrise sa srca svaki dodir tvoj |
|||
![]() |
|||
zig_zag_26 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7 |
||
PAT
Pred tebe stoi pat koj ne e neprooden no e neizoden pat pokrien so pepel so prav i so zabi Znaes deka mora da se odi po toj pat zosto drug nema Toj te izbral tebe i ti si tuka Zacekoruvas po nego iako si bos Vozduhot se gusne i retci naizmenicno go sledi ritamot na tvojot zdiv Ti odis i gledas odis i baras i krvta ti navira vo slepite oci Okolu tebe zvonci, pajazini, dumi predeli sto ednakvo te macat ili te raduvaat Ti odis i gledas odis i baras Mrakot i Svetlinata se smenuvaat i ti SE pomalku ja razbiras nivnata igra Ti se cini deka predelite zalicuvaat eden na drug se povtoruvaat i ti zastanuvas iako ima uste mnogu da se odi Se plasis da ne gi zdogledas pred sebe svoite tragi Tvoite stapala se pretvorile vo kopita i ti se prasuvas KOGA? Mizis i molcis i molis prodolzuvas da cekoris no slusas: nekoe kuce go lae tvoeto vistinsko ime Tihomir Jancevski |
|||
![]() |
|||
zig_zag_26 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7 |
||
Jama I
Krv je moje svjetlo i moja tama. Blazenu noc su meni iskopali Sa sretnim vidom iz ocinjih jama: Od kaplja dana bijesni oganj pali Krvavu zjenu u mozgu, ko ranu. Moje su oci zgasle na mom dlanu. Sigurno jos su treperile ptice U njima, nebo blago se okrenu: I cutao sam, krvavo mi lice Utonulo je s modrinom u zjenu: Na dlanu oci zrakama se smiju i moje suze ne mogu da liju. Samo kroz prste kapale su kapi Tople i guste, koje krvnik nadje Jos gorcom mukom duplja, koja zjapi- Da bodez u vrat zabode mi sladje: A mene dragost ove krvi uze, I cutio sam kaplje kao suze. Poslednje svjetlo prije strasne noci Bio je bljesak munjevita noza, I vrisak, bijel jos i sad u sljepoci, I bijela, bijela krvnikova koza; Jer do pojasa svi su bili goli I tako nagi oci su nam boli. O, bolno svjetlo, nikad tako jako I ostro nikad nisi sinulo u zori, U strijeli, ognju; i ko da sam plako Vatrene suze, s kojih duplje gore: A kroz taj pako bljeskovi su pekli. Vriskovi drugih mucenika sjeklil. Ne znakm, koliko zar je bijesni trajo, Kad grozne kvrge s duplja rasti stanu. Ko kugle tvrde, i jedva sam stajo. Tad spoznah skliske oci na svom dlanu- I rekoh:"Slijep sam, mila moja mati, Kako cu tebe sada oplakati..." A silno svjetlo, ko stotine zvona Sa zvonika bijelih, u pameti Ludoj sijevne: svjetlost sa Siona, Divna svjetlost, svjetlost koja svijetli Svijetla ptico! Svijetlo drvo! Rijeko! Mjesece! Svijetlo ko majcino mlijeko! Al' ovu strasnu bol vec nisam ceko: Krvnik mi rece:"Zgnjeci svoje oci!" Obezumljen sam skoro preda nj kleko, Kad grc mi saku gustom sluzi smoci; I vise nisam nista cuo, znao: U bezdan kao u raku sam pao. Ivan Goran Kovacic bi ja pisal cela poema, ama .... mnogu e kume |
|||
![]() |
|||
||
|
|||
|
|||
![]() |
|||
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
||
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|||
![]() |
|||
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
||
PLAVA ZVEZDA - Miroslav AntićIza suma, iza gora, iza reka, iza mora, |
|||
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|||
![]() |
|||
||
EKSPRES ZA SEVER - Miroslav AntićMožda niko nije umeo da te želi ovako |
|||
|||
![]() |
|||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
||
леле....едно време ја знаев на памет... а после сум ја заборавила (кога се посветив на ,,проучување,, на Браќата Грим, Топер и Просветно Дело
![]() браво Шо за изборот!!!!
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 910111213 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |