|
Зошто добрите луѓе немаат добра среќа? |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |
-RAK-
Нов член Регистриран: 15.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Април.2009 во 18:43 |
Jas bi sakala ka kometirame na tema "Zosto dobrite luge nemaat dobra sreka"!!
Ova go imam videno i znam kako mu bilo i navistina toa e tesko. Nikogas nivnoto dobro ne e vozvrateno so dobro!!!! |
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тоа како контратема?
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Затоа што тие самите се уверени дека немаат среќа
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Didi
Сениор Summer flower Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zatoa sto od losh*te lugje i loshoto bega..........pa odi po dobrite........
|
|
Srekata vo tvojot zhivot zavisi od ubavinita na tvoite misli....
|
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не верувам дека е баш така. Мора да има некоја грешка „во системот“.
Бидејки
1. убаво е да си добар, ама не и наивен или будала (значи да внимаваш со кого - како)
2. да ја правиш добрината бидејки ТИ ТАКА САКАШ, без возвратни очекувања. Инаку од време на време ќе се појавуваат фрустрации и ќе доаѓаш до вакви заклучоци кои ќе те ставаат во малодушност...
Така да, треба малку да појасниш за што се работи или да си размислиш за овие две нешта кои ги напишав.
Бидејки не е вистина дека доброто не се возвраќа со добро. Љубовта раѓа љубов, насилството - насилство итн...
Едно семенце ќе изрти ако земјата е плодна. Не е умно, практично (како сакаш) да садиш цвет во неплодна и сува каменита земја...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нема грешка во системот
така е од проста причина добрите луѓе до целта стигнуваат по добрите патишта добрите патишта се долги одалечени и се плаќа патарина попреку е побрзо, преку трупа, лош пат, но за беља се стигнува побрзо. така да ... тоа е тоа... ако некој ме разбрал Изменето од anakin - 15.Април.2009 во 19:57 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никаде и во ништо нема потврда на вакви тези.
Добри луѓе...кој луѓе се добри, што е синоним за добрина??? Што е добра среќа??? Каде е границата помеѓу незаинтересираност, пасивност и добрина? |
|
granny
Сениор "SnowWhite" Регистриран: 17.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 10160 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
среќата (во овој контекст) не постои, па затоа тезава нема смисла
а доброто за секого е различно, па така да може до бескрај да филозофираме и некаде да не стигнеме |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПОПРЕКУ е најдолго растојание меѓу почетокот и крајот на посакуваната дестинација.
фак, од денешните гужви
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislam deka tezata drzi ( go obrazloziv pogore.. koj razbral razbral)
no ima mala maana losite imaat i pogolema "srekja" no i sedat vo prdekan |
|
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Другарка ми беше лоша затоа што татко и и ги полагаше испитите , а ние добриве сами се мачевме
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ете како почна да ме разбираат |
|
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добрите луѓе сами си создаваат пречки со високите морални начела кои ги имаат и со тоа си го отежнуваат животот. Добричините не се алчни и безобзирни а со тоа и успехот во животот се забавува а понекогаш и изостанува.
Не се рекло за џабе добрината се граничи со наивност. Не значи ако си малку поитар и дека си лош ама оние апла добрите да не ги наречам гревови(понекогаш дури и навистина се греота)- никој не им дава медали за животно достигнување-факт!!! Едносатвно никој не се чувствува загорзен од нив па поради тоа и се гази преку нив, без пардон. |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |