|
Помош - ми опаѓа косата! |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | ||
ludegodine
Нов член Регистриран: 14.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 14.Април.2009 во 23:19 |
|
Mi pagja kosata mnoguuuu pa dajte nekoj sovet sto da napravam, ve molam ne mi poracuvajte nekakvi tableti ili dr. slicni hormonski raboti zatoa sto sum mnogu vlaknesta uste toa mi fali.
|
||
traktorce
Сениор Brm Brmm Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
normalno e pri promena na vreme, sobeno kon prolet i esen da pagja poveke kosata... ne ti treba nisto ne se sekiraj, periodot e takov
|
||
Подобро еден ден Волк, него цел живот Овца !!!
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А да си провериш хормонски статус?
А да не си се нервирала повеќе од обично? |
||
МИР со сите
|
||
defma
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во Теа модерна се рекламира една ординација мислам дека се вика Др. Ваис кои третираат проблеми со опаѓање на коса може да се јавиш таму да се информираш.
|
||
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zemi ricinusovo maslo i trij go korenot od kosata... sekoj den... za nekoe vreme ke zabelezis deka taa povtorno pocnala da rasti...
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Или триење на коренот со лук
Малку е смрдливо, ама трај бабо за убавина, ако премногу ти опаѓа... |
||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Daa i taa metoda ja imam slusnato velat pomaga.... |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, на колешка од работа и испадна цело топче коса позади, кај тилот.
И препорачаа еден специјален крем на база на лук (мислам дека од Бугарија го земаше) и масирање на коренот со лук. И по некое време косата и порасна... значи делува. |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
testosteron sestro..... i jas go imam 97%
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zavisi sto podrazbiras pod mnoguuuuu ??? Velime po 100 vlakna dnevno ...togas da!! mnogu e....... isto ne kaza dali ide celosno ili samo na nekoi delovi od glavata kako krugovi.... i na kraj barem priblizno da kazese godinite... Ke probam ....... Mozno e proletno "menuvanje" na kosata..........vo tekot na godinata se slucuva eden mesec da kosata pojacano pagja... (sporeduvajki go so perutanje na pticite...ili opagjanjeto na nivnite perija )...togas zboruvame za normalna pojava........ znaci , ne nasoci kolku vreme ti pagja kosata...... Ako si okolu 18 god.......... pretpostavka od tvojot nik ludegodine...................najverovatno imas neredoven menstrualen ciklus..............koj dogja od hormonskiot disbalans sto go imas i toa najverovatno od imanje na policisticni jajnici.......... kon ova me nasocuva tvojta izjava deka si vlaknesta sto e pojava "hirsutizam" bas kako posledica od predhodnoto sto go kazav....... tuka igra uloga i testosteronot sto i zenata go ima vo mali koicini no moze da zbuvne........kako posledica na ovie raboti e i pojacano opagjanje na kosata i toa celosno opagjanje...ili lokalno alopecija ili kelavost... Lukot , ricinusot ....DA !! pomaga pri zacvrstuvanje na kosata i pri rast ama od drugi pricini....poradi slabata cirkulacija i hranje na vlaknoto...........duri se stava i ljuta piperka t.e. se koristi ljutinata na "capsaicinot" vo neja koja vrsi jaka cirkulacija i doagja do hranenje na vlaknoto.... no tebe ne ti e od taa pricina....... Mislam deka treba da si go sredis menstrualniot ciklus, da si go proveris hormonskiot status....testosteronot.. pa duri i kortizolot.....dokolku ne sakas takva rabota.. togas moras da pies barem "vitamin E (tocopherol)" dva pati na den ili ako si mnogu pomlada ednas na den....... dokolku imas neredoven ciklus.............policisticnite jajnici malku ke gi podobris so fizicki stomacni vezbi sekojdnevno..... i pienje na specijalen caj od Alkaloid narecen "caj protiv vospalenije na jajnici i jajovodi" toa e najmalku sto mozes da napravis , oti napomena deka ne sakas hormonski lekarstva sto vo ovoj slucaj e neophooden tretman........... Sekogas koga baras pomos , lek....za nesto treba tocno da se znae od sto ,zosto?.........da se vospostavi tocna dijagnoza i posle ide lekuvanjeto , zatoa sto ima iljada nacini na lecenje so lekovi ili so prirodni proizvodi.. i ako ne e soodvetno poveke ke napravis loso otkolku dobro...... Изменето од bijonse1 - 16.Април.2009 во 18:48 |
||
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da Dr. Vais se vika ama ako odis tamu ke te ODERAT ZIVA oti na eden moj rodnina mu ja preporacaa taa "ordinacija" i mu lapnaa 7000 den a mu dadoa nekoi samponi i trebase uste 2000 den za nekoi "vitamini" koj za srekja ne gi plati "vitaminite" a ima 30 god a mozebi e nasledno a moze ke imase rezultati posle mnogu tretmani i mnogu pari potroseno pa sea ti vidi... Jas imam slusnato deka luk,ricinusovo maslo kako i koprivi(koprivite moze i da gi pies kako caj i da go tries toa mesto so tecnosta) Изменето од Iron Man - 16.Април.2009 во 21:03 |
||
Цанка
Група Регистриран: 08.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 42 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Најдобар лек е да исецкаш лук и да го ставиш во маслиново масло да отстои неколку дена на темно. Со тоа да ја намачкаш главата и да отстои едно 20-30 минути, и убаво да ја измиеш. (Нормално ова се прави ако тој ден не планираш да излегуваш). Знам дека не е по вкус, ама лековито е.
|
||
Кој ќе преживее, ќе раскажува!!!
|
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бев јас кај оваа dr.Vais ми препиша лекови за три месеци и сето тоа за околу 1000евра така да после тоа си ги пиев апчињата Мерц и супер ми беше од нив.......ми се обнови косата |
||
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |