|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 468469470471472 824> |
Автор | |||
да бе
Сениор Регистриран: 18.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 237 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
текох таблички бе
каj нас таблички е едно, македонци - друго |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Знам јас многу добро што е таблички, а што луѓе. Сепак сакав да испитам ти што ќе кажеше за тоа дали има 20 000 Бугари во Македонија, за да видам да продолжам со истото мислење за тебе или не. |
|||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
20 000 значи
"точно", "поне", "непомалко", "около", "приблизително", "неповеке" |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во Македонија има 2000-3000 Бугари ако толку те интересира. Погледни ги резултатите од пописот ако мене не ми веруваш. |
|||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Повторно најде нешто што те тревожи, нешто што те вознемирува?! Мислам дека вашето духовно здравје одамна е пореметено. |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што се нема да сторите само да ставите знак на равенство меѓу Бугарите (читај бугаризираните) и Македонците?! Колку повеќе Македонците си ја бранат својата засебност, толку повеќе бугаризираните се трудат да го потврдат спротивното. Јас кога би бил на твое место би се запрашал од каде и ти произлегува тој силен нагон, таа силна желба да се поистоиветуваш со некој друг. Кога постираш, а кога истовремени и прашувш, пожелно би било или да го дадеш целосниот текст и авторот или пак изворот. Кога секој еден “историски“ материјал или публицистика е со предзнак бугарски, грчки или српски тоа е рамно на пропаганда или продлжување на националните стратегии од 19 век, на сите три. |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
Aminta3
Група Регистриран: 15.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 93 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
"...През 864 г., по време на управлението на княз Борис Първи Михаил (852-889 г.) българите приемат християнството като официална религия. С това се премахват етническите различия между прабългари и славяни и започва изграждането на единна българска народност..." Жут мајмуне, објасни како со прифаќањето на христијанството етнички се промениле турко-монголските Бугари?! Со прифаќање на будизам да не стануваш Тибетанец или Јапонец бре токмак еден татарски. Целата историја ви е руска измислица базирана на лага и на кражба на македонското. Изменето од Aminta3 - 09.Април.2009 во 04:34 |
|||
аминта
Нов член Регистриран: 22.Март.2009 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти ми обjасни како Македонцте на Клеопатра во Египет станали Араби? Дошол еден пророк коj наложил исламот на кутрите Македонци - и станало чудо: родили се нови Араби... |
|||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Црвен колега, стави дефинициа на етнос и да дебатираме бе бушмен австралиски Изменето од да бе - 09.Април.2009 во 08:52 |
|||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да Бе, таму се АБОРИГЕНИ, Бушмените се во Јужна Африка.
|
|||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Афстриа - Канада - се таа- бушменот си е бухмен и во хиндокуш
Изменето од да бе - 09.Април.2009 во 09:01 |
|||
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Гледам тука на споменикот на Кирил и Методиjа во Солун нешто ги нема македонските букви...
Изменето од lav4eto - 09.Април.2009 во 10:45 |
|||
Boho
Група Регистриран: 30.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А ти на "професорот" Стефан Влахов Мицов вруваш ли? By the way он исто така има бугарски пасош. |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jас верувам на официјалните резултати од пописот, кој беше слободен и демократски. |
|||
Внеси реплика | страница <1 468469470471472 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |