IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Свет
  Активни теми Активни теми RSS - Целта на Масонството
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Целта на Масонството

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 62>
Автор
Порака
somoteitbe Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 23.Декември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај somoteitbe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2009 во 00:03
Originally posted by nikolabitola nikolabitola напиша:

Znaci vie samo znaete deka postojat i tolku, ete imate internet, procepkajte ke vidite koj se i pozdravite, i sto znacat tie pozdravi, koj vo javnost se slikani so tie pozdravi. Da, ne se site masoni poznati muzicari ili pejaci, ama pak ke povtoram deka masonite imaat korist od luge koi mozat da kontroliraat golema masa na lugje. Imaat steta od istite tie luge samo ako go sirat bozjiot zbor i pravoslavieto. somoteitbe   ti vernik si? Me prasuvas od kaj znam deka postojat masonite koga ne sum sretnal nekoj i ne sum videl, pa i Gospod ne sum go sretnal pa veruvam vo nego, i vo toa sto toj im go kazal na apostolite koj go zapisale, so mislite jas gi izmisluvam ovie raboti ? Ili vie smetate deka masonite se dobri lugje, pa moive postovi ve vregaat? Ako masonite se dobri zosto se tajni? Ako masonerijata e religija koj e nivniot bog? Ajodgovorete mi na ovie prasanja, samo ke ve molam odgovorot barajte go onamu jas kaj sto go najdov, vo Gospodovite zborovi, a ne da izmisluvate raboti. Bil Klinton e slikan so masonski pozdrav, toj bese vo nekoja pomala partija ili pretsedatel bese ? Imate youtube.com prebarajte.

Znaci Gospod e edno i site vernici veruvaat vo nego(tuka se smetam i samiot sebe si)no masonite se luge obicni luge.Masonerijata NE E RELIGIJA taa inkorporira pripadnici na site religii koi se ramnopravni megjusebe i sedat eden do drug respektirajki gi verite na svoite sobraka .Masonite (ke govoram za hristijanite)koristat vo svojata rabota Biblija.Nema otvoranje na loza bez citanje na biblija,molenje na gospod bog za zdravje na bliskite i site luge voopsto.Masonerijata ne e tajno drustvo TUKU E DRUSTVO SO TAJNI znaci sekade se registrirani vo soglasnost na vazeckite pravila i propisi vo drzavite vo koi rabotat.Sekoja partija ima tajni,sekoe semejstvo ima tajni,sekoja firma ima tajni i da ne nabrojuvam poveke znaci normalno e da imame tajni no NE SME TAJNO DRUSTVO.Ne sakam da kazam deka site masoni se idealni luge,no vo sekoe zito ima kakol i toa ne znaci deka ne treba da go odgleduvame zitoto i da go koristime tuku treba da se borime i da go procistuvame kakolot.

Изменето од somoteitbe - 07.Април.2009 во 00:04
Кон врв
Akacija Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Март.2009
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Akacija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2009 во 00:14

Znaci vie samo znaete deka postojat i tolku, ete imate internet, procepkajte ke vidite koj se i pozdravite, i sto znacat tie pozdravi, koj vo javnost se slikani so tie pozdravi. Da, ne se site masoni poznati muzicari ili pejaci, ama pak ke povtoram deka masonite imaat korist od luge koi mozat da kontroliraat golema masa na lugje. Imaat steta od istite tie luge samo ako go sirat bozjiot zbor i pravoslavieto. somoteitbe   ti vernik si? Me prasuvas od kaj znam deka postojat masonite koga ne sum sretnal nekoj i ne sum videl, pa i Gospod ne sum go sretnal pa veruvam vo nego, i vo toa sto toj im go kazal na apostolite koj go zapisale, so mislite jas gi izmisluvam ovie raboti ? Ili vie smetate deka masonite se dobri lugje, pa moive postovi ve vregaat? Ako masonite se dobri zosto se tajni? Ako masonerijata e religija koj e nivniot bog? Ajodgovorete mi na ovie prasanja, samo ke ve molam odgovorot barajte go onamu jas kaj sto go najdov, vo Gospodovite zborovi, a ne da izmisluvate raboti. Bil Klinton e slikan so masonski pozdrav, toj bese vo nekoja pomala partija ili pretsedatel bese ? Imate youtube.com prebarajte.

zidarski ako go citase ova sto go napisav dosega togas treba da tie jasno spored koj fakti i dokazi jas mislam deka e validno.

Ako jas toa go kazuvam kako sud togas i biblijata i brojnite pisuvanja na svestenite lica se SUD.

I ne rekov deka po difolt site poznati faci se masoni, daj ne gi filovajte moite odgovori, ako ne gi svakate prasajte me nemojte da objasnuvate nesto sto ne ste go svatile.

Ako ne znaete prasajte, barajte ke najdite.

zidarski a sto ne e tocno od ona sto go kazav?

E Nikola, Nikola, vistinata ne vo youtube, taa e dlaboko zakopana vo site nas, a so pomos na kontinuirano sebeizgraduvanje i ucenje ke mozis da stignis do nea. Koga spomenav ucenje, kazi mi kolku vreme si pominal vo citanje i razmisluvanje za procitanoto od Svetoto Pismo? Ti napisav podolu nekoi raboti, fakti i kontratezi kako mala provokacija. Dali razmisli za niv, ili se drzis na youtube kako dogma?
Кон врв
nikolabitola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2009 во 02:15
Originally posted by somoteitbe somoteitbe напиша:

Znaci Gospod e edno i site vernici veruvaat vo nego(tuka se smetam i samiot sebe si)no masonite se luge obicni luge.Masonerijata NE E RELIGIJA taa inkorporira pripadnici na site religii koi se ramnopravni megjusebe i sedat eden do drug respektirajki gi verite na svoite sobraka .Masonite (ke govoram za hristijanite)koristat vo svojata rabota Biblija.Nema otvoranje na loza bez citanje na biblija,molenje na gospod bog za zdravje na bliskite i site luge voopsto.Masonerijata ne e tajno drustvo TUKU E DRUSTVO SO TAJNI znaci sekade se registrirani vo soglasnost na vazeckite pravila i propisi vo drzavite vo koi rabotat.Sekoja partija ima tajni,sekoe semejstvo ima tajni,sekoja firma ima tajni i da ne nabrojuvam poveke znaci normalno e da imame tajni no NE SME TAJNO DRUSTVO.Ne sakam da kazam deka site masoni se idealni luge,no vo sekoe zito ima kakol i toa ne znaci deka ne treba da go odgleduvame zitoto i da go koristime tuku treba da se borime i da go procistuvame kakolot.

Масонеријата не е религија, ама на отворањето на ложите читаат од Библијата, хммм интересно размислување. Значи според тебе Масоните веруваат во Господ и се православни Христијани? А од кај знајш ти си сретнал таков ? Да ти кажам право се чудам на која секта припаѓаш оти после овај твој пост ти нема шанси да си православен христијанин.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2009 во 02:23
Originally posted by Akacija Akacija напиша:

zidarski ako go citase ova sto go napisav dosega togas treba da tie jasno spored koj fakti i dokazi jas mislam deka e validno.

Ako jas toa go kazuvam kako sud togas i biblijata i brojnite pisuvanja na svestenite lica se SUD.

I ne rekov deka po difolt site poznati faci se masoni, daj ne gi filovajte moite odgovori, ako ne gi svakate prasajte me nemojte da objasnuvate nesto sto ne ste go svatile.

Ako ne znaete prasajte, barajte ke najdite.

zidarski a sto ne e tocno od ona sto go kazav?

E Nikola, Nikola, vistinata ne vo youtube, taa e dlaboko zakopana vo site nas, a so pomos na kontinuirano sebeizgraduvanje i ucenje ke mozis da stignis do nea. Koga spomenav ucenje, kazi mi kolku vreme si pominal vo citanje i razmisluvanje za procitanoto od Svetoto Pismo? Ti napisav podolu nekoi raboti, fakti i kontratezi kako mala provokacija. Dali razmisli za niv, ili se drzis na youtube kako dogma?

Ме прашуваат од каде знам за поздравите и знаците на Масоните јас им реков да побараат на Ју Туб, да не треба да пастирам видеа и цртежи во моите постови?

Ај цитирај ме каде реков вистината да ја бараат на You Tube и јас гол до Скопје ќе трчам. Да не се цитирам еве пак ќе ти кажам, им реков вистината да ја бараат во Господовите зборови, ако тоа за тебе значи You Tube, твој проблем.

Ако можи еден апел до корисниците на форумов кој ги читаат моите постови да до крај и целосно ги читаат пред да реплицираат.

Иначе јас вистината сеуште ја барам, почетник сум во овие работи, ама знам што кажува црквата за слугите на злото и кој се нивни претставници на земјата. Значи црквата тоа го кажува, а кој го мрзи да ја слуша и чита Православната црква нека бара на You Tube.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2009 во 04:34
Никола - ајде едно по едно, многу работи се нафрлија, непотребно...

Ако направеше малку труд да прочиташе низ темава, ќе видеше дека сите работи за кои пишуваш ги имам одговорено и имам поставено контра-аргументи.
Јас сум масон, член на Големата Ложа на Канада. Истотака сум Православен Христијанин и тоа не само номинален. Не гледам никаков конфликт во тоа.
Многу Православни свештеници биле и се масони, дури и неколку многу познати владици во минатото, во различни Православни држави.
Црквата, Православната - нема издадено анатема за масонството, ниту има официјален став.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2009 во 11:28
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Никола - ајде едно по едно, многу работи се нафрлија, непотребно...

Ако направеше малку труд да прочиташе низ темава, ќе видеше дека сите работи за кои пишуваш ги имам одговорено и имам поставено контра-аргументи.
Јас сум масон, член на Големата Ложа на Канада. Истотака сум Православен Христијанин и тоа не само номинален. Не гледам никаков конфликт во тоа.
Многу Православни свештеници биле и се масони, дури и неколку многу познати владици во минатото, во различни Православни држави.
Црквата, Православната - нема издадено анатема за масонството, ниту има официјален став.

Море има има, и самиот знајш дека црквата има став за Масонеријата, а то ти колку си масон ..... не знам, и џабе ќе ме убедуваш дека масоните се добри луѓе, барем мене не можиш да ме разубедиш во тоа, оти кога мене нешто не ми е јасно одам вцрква и ќе прашам свештено лице, така да чиста лудост е да ми мешаш православно христијанство со масонерија, можеш да мешаш со католицизам ама со православност ... фала му на Бога сеуште не.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај somoteitbe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2009 во 11:42

Масонеријата не е религија, ама на отворањето на ложите читаат од Библијата, хммм интересно размислување. Значи според тебе Масоните веруваат во Господ и се православни Христијани? А од кај знајш ти си сретнал таков ? Да ти кажам право се чудам на која секта припаѓаш оти после овај твој пост ти нема шанси да си православен христијанин.

Za da ja udovoljam tvojata radoznalost eve po neznam koj pat ke kazam(ako podprocitase niz prethodnite stranici ke go najdese ova)deka jas sum pravoslaven hristijanin i sum pripadnik na USA F&A MM PHA.Znaci DA jas sum MASON i zatoa se ova prethodnovo sto ti go pisav e od moeto licno iskustvo a ne nagagjanja od nekakvi si klipovi i napisi.Pa i ti ako sakas mozes da napravis zbirka od klipovi so pomos i na fotoshop da gi podnasminkas i da izmislis topla voda potoa na netov.Jas ti govoram od licno sopstveno iskustvo pa sega ti sakas veruvaj sakas ne,tvoe pravo.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај somoteitbe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2009 во 11:52
Eve jas slobodno ke ti kazam za edna realnost kaj nas a ti preispitaj dali e toa taka samiot.Nasite svesteni lica velat SLUSAJTE ME STO VI ZBORUVAM NE GLEDAJTE ME STO JAS PRAVAM (svedoci sme na Hotel Izgrev,na besnite dzipovi i koli i kuki vo koi ziveat istite).Imam prijatel od SK koj ima melnica golem brend e firmata i mu ponudil na svestenikot odgovoren za narodnite kujni vo SK da nosi sekoj den topol leb na svoj trosok znaci a ne da se sluzi bajat a svestenikot trebalo samo da kaze kolicina kolku i da se soglasi.Znaci transportot i se drugo si e na donatorot i lugeto sekoj den da jadat taze leb,na toa svestenikot ne se soglasil i mu rekol deka moze samo ako saka da nosi brasno vo odredena pekara i tolku .Znaci nemoze da nosi topol i taze leb tuku od mlinot da nosi vo odredena pekara brasno.I sto sega dali poradi takvite svestenici nie treba da ja stavime pod znak prasalnik nasata vera?NIKAKOOOOO SME I KE SI OSTANEME TOA STO SME VERNICI I VOJNICI NA ISUSA HRISTA a tie sto pravat poinaku ke si go platat svoeto na sudniot den toa e nivna rabota i ima koj za toa da ima sudi.Nie ke si gi pocituvame i respektirame bozjite ni hramovi ,bozji knigi i nasiot gospod bog so site sveti lica.Se izvinuvam ako izmrdav malku od temava no sakav samo niz primeri i konkretni fakti da pomognam i da ukazam deka svetot ne e crno bel.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2009 во 12:02

Eve jas slobodno ke ti kazam za edna realnost kaj nas a ti preispitaj dali e toa taka samiot.Nasite svesteni lica velat SLUSAJTE ME STO VI ZBORUVAM NE GLEDAJTE ME STO JAS PRAVAM (svedoci sme na Hotel Izgrev,na besnite dzipovi i koli i kuki vo koi ziveat istite).Imam prijatel od SK koj ima melnica golem brend e firmata i mu ponudil na svestenikot odgovoren za narodnite kujni vo SK da nosi sekoj den topol leb na svoj trosok znaci a ne da se sluzi bajat a svestenikot trebalo samo da kaze kolicina kolku i da se soglasi.Znaci transportot i se drugo si e na donatorot i lugeto sekoj den da jadat taze leb,na toa svestenikot ne se soglasil i mu rekol deka moze samo ako saka da nosi brasno vo odredena pekara i tolku .Znaci nemoze da nosi topol i taze leb tuku od mlinot da nosi vo odredena pekara brasno.I sto sega dali poradi takvite svestenici nie treba da ja stavime pod znak prasalnik nasata vera?NIKAKOOOOO SME I KE SI OSTANEME TOA STO SME VERNICI I VOJNICI NA ISUSA HRISTA a tie sto pravat poinaku ke si go platat svoeto na sudniot den toa e nivna rabota i ima koj za toa da ima sudi.Nie ke si gi pocituvame i respektirame bozjite ni hramovi ,bozji knigi i nasiot gospod bog so site sveti lica.Se izvinuvam ako izmrdav malku od temava no sakav samo niz primeri i konkretni fakti da pomognam i da ukazam deka svetot ne e crno bel.

Епа таа мисла на свештениците ти кажува се, за своите постапки тие ќе си одговараат пред страшниот Господов суд, така да нема што да им судиш ти сега какви џипови возат или какви хотели купуваат, и во пеколот ќе има попови и владици, ама тебе тоа најмалку треба да те засега, ти гледај си за тебе да не си грешен или пак да си ги исповедаш гревовите за да си го олесниш патот низ митарствата, а ако заради тоа однесување на свештениците ти ја отрфрлуваш и црквата во која тие проповедаат тогаш ... твој проблем.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај somoteitbe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2009 во 14:02

Епа таа мисла на свештениците ти кажува се, за своите постапки тие ќе си одговараат пред страшниот Господов суд, така да нема што да им судиш ти сега какви џипови возат или какви хотели купуваат, и во пеколот ќе има попови и владици, ама тебе тоа најмалку треба да те засега, ти гледај си за тебе да не си грешен или пак да си ги исповедаш гревовите за да си го олесниш патот низ митарствата, а ако заради тоа однесување на свештениците ти ја отрфрлуваш и црквата во која тие проповедаат тогаш ... твој проблем.
Ajde ubavo procitaj sto napisav jas i ne gi izvrtuvaj rabotite,Jas samo konstatirav toa sto e vo vrska so svestenite lica sto site go gledame i ubavo rekov koj e toj sto ke im sudi neznam mozebi ke treba da ti pisuvam na nekoj drug jazik za da svatis ona sto po naski ubavo i uprosteno go pisuvamzatoa pak ke recam daj procitaj go ona sto go napisav i drzi se do nego od zbor do zbor a ne da izvrtuvas i govoris obratno od ona sto e napisano.So ova pisanovo od tvoja strana odlicen politicar bi bil samo napred.Samo postovite gi citaat site a ne sano ti za da mozes da manipuliras.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2009 во 18:21
Somoteitbe - без непотребни страсти...

Никола... убаво те прашав погоре - на што ги базираш твоите тврдења? На кои факти? На кои податоци? На кои докази?
Како што реков - за сите работи за кои пишуваш, имам одговорено веќе низ последните 16-тина страници. Масонството не е религија, ниту има свој Бог, туку е братство со езотерички карактер. Има многу православни членови, некои од кои имале доста видна улога во православната црква во минативе два века - и кај нас и во други православни земји.
Ако го познаваше православието доволно добро, ќе знаеше дека не поединечниот свештеник, туку само всевселенскиот совет има право да издаде забрана од тој тип - а тоа никогаш не се случило. Во православието, за разлика од католицизмот, не веруваме дека било кој човек може да биде безгрешен.
Затоа - не разгорувај непотребна дискусија, туку со смирение, со факти, со конкретни докази - повели и образложи ја твојата теза од почетокот. Доколку не си во состојба да го направиш тоа (а не си), тоа значи дека таа твоја теза е чиста измислица и соодветно - нема потреба да дискутираме за неа.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2009 во 19:07
edno e jasno ........ site gi mrazat masonite a gi sakaat samo tie koi se vo nekoja masonska lozha .......... ima nesto tuka , ima .............
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2009 во 22:17
zidarski i somoteitbe да не се натегаме, очигледно сте западнати во некоја секта, зошто можеби не го знам којзнае колку православието ама знам точно што зборува православието за масоните, ама да не ви солам памет јас, и наводно да не извртувам зборови и туѓи мисли, ако сакате да знаете што зборува православието за масонеријата одете слободно кај некој православен свештеник и тој ќе ви кажи. А ако не признавате православни свештеници му судите за нивните постапки а кога зборувате за себе "јас" го пишувате со голема Ј, тогаш шо знам... можеби сте протестанти, ама не знам некако ги криете вашите верувања и обичаи. Мислам дека протестантите знаат кои се масоните така да вашата секта некако ми е мистерија. Јас колку што знам масоните на своите ритуали ставаат маски со рогови и кажуваат некои молитви, а чим кажуваат некоја молитва тогаш се молат, значи веруваат во некој бог, тоа сигурно не е нашиот Господ Бог оти немам видено некој поп да стави рогови на глава и да мафта така со кандило. А да, има и изобилие на оргии во тие ритуали, е ако ми речите и дека Библијата ја дозволува полигамијата и сексот пред брак тогаш ќе се пукнам од смеа. Очи широко затворени, филмот со Том Круз, гледајте го ќе ви разјасни дел од тајните и мрачни ритуали на масоните.

zidarski моите претпоставки, одговори, знаења, мислења и др. се базираат на прочитана библија и други писанија од свети лица, ама православни, и нема да те удостојам и да пастирам линкови или да споменувам наслови, оти не сакам да ги сквернавиш тие свети работи.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2009 во 05:29
Никола - далеку поупатен сум во Православието од тебе, така што да не паѓаме на баналности тука...

Во масонството - НЕМА никакви маски, не се извршуваат никакви оргии, не се одобрува полигамијата, не се одобрува никаква неморалност. Дотаму, што ако изневериш на сопствената сопруга некогаш - веднаш те исфрлаат од ложата (ова е правило во сите ложи во светот).
Филмот со Том Круз е филм и нема врска со масонството.
А ти се гледа колку знаеш. Ама ај што не знаеш ништо од масонство (и уште помалку од Православие), ами и те мрзи да потпрочиташ низ темава малку, затоа што на сите овие работи веќе имам одговорено...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.