IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Свет
  Активни теми Активни теми RSS - Целта на Масонството
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Целта на Масонството

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 62>
Автор
Порака
duc Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 04.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај duc Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2009 во 18:07
Хмм бааги интересна тема, ми отиде времево денеска читајќи ја, а гледам дека и зидарски несебично го дели секое свое мислење со другите членови. Браво.

Изменето од duc - 04.Април.2009 во 18:14
Кон врв
Јордан Шумарот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Август.2008
Поени: 230
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Јордан Шумарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2009 во 20:30
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

ПравославЈе - во некоја твоја верзија. Правилниот израз е ПравославИе.

Акација - има три вида на активности кои се случуваат во ложата.
Прво - има дискусија околу актуелните работи во ложата, како во секое едно здружение или клуб - почнувајќи од сметки, трошоци и слично, па до донации, актуелни активности, или можеби проблеми кои некој од браќата ги има во моментот (болест, семејни проблеми, смртни случаи, финансиски проблеми итн).
Потоа - се одвива "ритуална" работа, односно - церемонија по примање на нов член или преминување на член во наредниот степен.
Обично, на крај - се отвора дискусија по некоја тема. Еден од браќата прави кратка презентација, и се дискутира во врска со тоа. Уметност, историја, филозофија, дискусии во врска со ритуалот и слично. Забранети теми се политика и религија.
Не се применуваат древни источни техники.

Абе зидарски ти некако или многу се прајш паметен или сакаш да се обвиеш со мистицизам.. но јас не вервам ни во едното ни во другата... мислам дека измислуваш и лупердаш... а за да ме побиеш во мислењево мојш со еден пост.. пост во кој ке објасниш која ви е ЦЕЛТА... која е целта на ваквите собиранки, безделничење и собирање пари... ако воопшто постоите која е целта??? Само немој тие срања као алтуизам, хуманизам, ренесанса и незнам шо... дакле изборот ти е тесен... или не постоите... (шо ми е најверодостојно- пошо ако постоевте сигуно не ке ви беше агенда рекламирање и километарски постови по третораредни форуми во провинцииве на светов т.е. Балканов)
...или па постоите- но со некоја посуптилна цел - задкулисна и мрачна - па рекламиве по форумиве и конспиративнине кичма прекршај муабети ви се со цел регрутација на сиромаштијава по Балканов- како со ветување за виза или поубав живот на запад- нешо ги филмате нашиве ко оние- Јаховини сведоци - или ги финансирате.. стварно не мие јасно...
ПС. Па ако сте легална и ду но харм организација- шо не се легализирате и јавно ја истакните програмата????
А ако ова ти е начин ( во кој јас најмногу вервам едно 99-102,4 %) за бркање цури по форумов со мистични муабети-конспиративно дигестивни срања од типот „саде одбраните может да ни се членови“ и дрн дрн јариња- мислам дека имаш веј ту сик апроуч мен...лол...
Јас не сум член на ниедна ваква хат-шат организација... но потекнувам од нешто слично на клан од југозапана макдонија - каде генерациски сме ги требеле и турците и шиптарите и торбешите... т.е. муслиманите... Па од почеток ми беше верно да постојт некое христијанско здружение за помош на рисјаните или ништење на муслиманциве... ама ова шо ми кажвиш ти ми стојт појке на черити него на нешо сериозно... затоа... одбрав да не ти вервам...

ПС2. А ако стварно постојте- дајте бар насочетеги тие пари и енергија во нешо корисно- корисно за православјето и христијанството... и плс. дај ми конкретен одговор а не етимолошки рецензии... пошо ај ем абав дет...!!!
Фала унапред
Наум
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2009 во 21:39
не%20вреденне%20вреденне%20вреден .......... na kraj kje ispadne deka celta na masonstvoto koe dokolku postoi postoi so samo edna edinstvena cel ........ nistenje na risjanskiot pravoslaven svet osobeno na balkanot pa potoa nakaj istok ...............

Изменето од miroslav_g8 - 04.Април.2009 во 21:39
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2009 во 22:58
Науме - имаш 16 страници со објаснувања.
Do what is right, come what may...
Кон врв
nikolabitola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2009 во 19:45
Одговорот што ќе го дадам можеби го има претходно ама ме мрзеше да читам.

Пред создавањето на светот се водело војна на небото, Луцифер-ангелот на светлината му го свртел грбот на Господ и од кај него зел 1/3 од ангелите, тој бил протеран од рајот и му било дадено името Сатана. Господ ја создал земјата и човекот, односно Адам и Ева, им дал се што треба да имаат за нормален живот, ама им укажал каде е злото и дека не смеат да го пробаат, иако можел да им забрани пристап сепак Господ им дал можност да одбираат, односно бил либерален. Адам и Ева зезнале кај дрвото за распознавање на доброто и злото и така злото, односно силите на злото дошле на земјата. Исто како што Господ си има верници кои му се поклонуваат така и Сатаната има луѓе кои веруваат во него и него му се поклонуваат, живи мртовци, Масони... сеедено, во една прилика и Тоше Проески изјави дека не сака да гази преку живи мртовци за да успее во животот, ама малку подоцна за тоа. Основна цел на масоните е да го одделат човекот од Бога, уште кај дрвото за распознавање на доброто и злото змијата ги залажувала Адам и Ева со материјални добра, материјалните добра и сега се најсилно оружје на масоните, се верува дека Масоните одамна имаат напредни технологии во свое владеење ама постепено им ги даваат на човештвото се со цел да докажуваат дека токму тие му го олеснуваат животот на обичниот граѓанин и тие се оние кои му го мислат арното на човекот, а не Господ и православното христијанство. Зошто Православното? Зошто одамна Масоните владеат со католицизмот, ПОДОБРО АТЕИСТ ОТКОЛКУ КАТОЛИК- Достоевски, тоа значи подобро да не веруваш отколку да грешиш. Затоа Господ ни вели да не правиме слика и идол од она што е на земјата, Дарвиновата теорија која е една од најголемите глупости воисторијата на човештвото во рекорден рок била распродадена и интегрирана во образовниот систем од најмала возраст, ете од каде вие сте разбрале дека човекот настанал од мајмун ? Зошто? Знате колкава моќ треба да се има за една таква глупост да се објави во сите држави и да им се даде на првачиња да ја учат? Зошто таа ТЕОРИЈА го негира постоењето на Господ, на религијата, таа теорија не учи дека се е она што го гледаме, дека не постои ништо натприродно, не постои дух, духа, психа, психичка состојба на човекот. Кој е толку моќен за таа теорија да ја интегрира во секојдневниот живот на човекот ? Масоните нормално. Некои од најголемите светски лидери се масоните, масоните во своите редови најчесто примаат или покануваат лица кои имаат огромно влијание на огромна маса луѓе, пребарајте на интернет ќе видите колку светски познати личности се сликани со поздравот на масоните. Тоше го држеше цел Балкан, тоа е огромна маса на луѓе, Тоше беше голем верник, православен верник, можеби му беше понудено членство во масонеријата кое го има одбиено, затоа беше таа изјавата со живите мртовци, па на крај краева Тоше загина под мистериозни околности во католичка земја, а рековме дека масоните одамна ја контролираат католичката црква. Тоше загина во моментот кога неговото дело почна да го шири кон други земји во Европа, во случајов Англија, како би дозволиле масоните православниот христијански глас да се чуе во светот? Зошто Америка е во вежна војна со Русија? Русија е најголемата Православно Христијанска сила. Многу луѓе велат дека ете Господ мене не ми даде телевизор, науката ми даде телевизор, зошто да верувам во Господ? Зарем би умреле кога би немало телевизија? Затоа Господ рече да не правиме идоли, односно да не сме робови на она што ни се нуди туку тоа треба да ни робува нас, телевизорот е добар за занимација ама не треба да дозволиме да ни го пери мозокот. Така е со сите материјални добра. Ако вие земите и ја прочитате библијата и ќе видите дека доколку го правите она што пишува во неа не би имале ама апсолутно никаква штета. Значи без нус појави    а ако ние гледаме ете пример многу телевизија, ќе ни биде забавно не велам не, ама најчесто штетно ни влијае на очите, ете размислете кои се штетните влијанија на денешната напредна технологија, без разлика колку се тие мали средни или големи. Ете така масоните го придобиваат човештвото на своја страна. Масоните се секта која верува во злото-Сатаната. Гледајте го Очи широко затворени и ќе ви биде јасно на кој се посветени нивните тајни ритуали. Масонеријата е религија, а секоја религија има свој бог, нивниот е Сатаната.

Изменето од nikolabitola - 05.Април.2009 во 19:46
Кон врв
Akacija Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Март.2009
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Akacija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2009 во 22:05
E uste ovaa glupost za pokojniot Tose ja nemam slusnato. Sram da ti e Nikola.
Ako negovoto covekoljubie, ljubovta so koja zracese za site nas ne ne napravi barem 5% podobri licnosti, togas negovata misija bila zaludna. Se nadevam deka ti si isklucokot i uste ednas velam, sram da ti e.
Ostanatite raboti vo postot ne se vredni da se komentiraat bidejki nitu nudis nekakvi dokazi za tvoite tvrdenja, se sluzis so konstrukcii i pogresno interpretiras, ama na kratko ke napisam. Sepak jas ke te podrzam da imas stav, no te molam nemoj nemoj da go mesas Tose. Vo odnos na stavovite za pravoslavieto, vo osnova mnogu gresis. Ne ja sogleduvas negovata sustina. I sam velis deka Bog bil liberalen i ni dal moznost da imame izbor, pa bidi dosleden na toa. Nekoi lugje se pravoslavci, nekoi katolici, nekoi protestanti. Ima i muslimani, evrei ... Toa e pravoto na izbor, na praktikuvanje na verata vo ediniot semoken Gospod Bog. A za katolicite vo tolkava zabluda si so nemozam da ti dolovam bidejki ne ja poznavas religijata(te molam citaj nesto poveke osven nekoi postovi po internet). Pred se, se raboti za sfakanjeto na Svetoto Trojstvo koe e recisi identicno so nas pravoslavnite.
Za masonerijata, nemozis da iznesuvas takvi tvrdenja bez da ponudis dokazi. So samoto iznesuvanje na takvi tezi bez dokaz, ti lazno svedocis, so e sprotivno na religiskite osnovi na koi se povikuvas.
A od istoriski aspekt, Majka Rusija kolku ni ima pomognato ne mozi da se opisi. Sekogas sme i sluzele kako kusur. Nemoj pogresno da go povrzuvas pravoslavieto so drzavnite politiki. Toa e isto kako da postavam kontrateza na tvojata deka pravoslavieto ni e krivo zaradi problemite so gi imame so Pravoslavna Grcija, Pravoslavna Srbija, Pravoslavna Bugarija(imeto, crkvata, narodot).
Razmisli(po promisla na Bog) i CITAJ

Изменето од Akacija - 05.Април.2009 во 22:06
Кон врв
somoteitbe Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 23.Декември.2008
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај somoteitbe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2009 во 10:54
Originally posted by nikolabitola nikolabitola напиша:

Пред создавањето на светот се водело војна на небото, Луцифер-ангелот на светлината му го свртел грбот на Господ и од кај него зел 1/3 од ангелите, тој бил протеран од рајот и му било дадено името Сатана. Господ ја создал земјата и човекот, односно Адам и Ева, им дал се што треба да имаат за нормален живот, ама им укажал каде е злото и дека не смеат да го пробаат, иако можел да им забрани пристап сепак Господ им дал можност да одбираат, односно бил либерален. Адам и Ева зезнале кај дрвото за распознавање на доброто и злото и така злото, односно силите на злото дошле на земјата. Исто како што Господ си има верници кои му се поклонуваат така и Сатаната има луѓе кои веруваат во него и него му се поклонуваат, живи мртовци, Масони... сеедено, во една прилика и Тоше Проески изјави дека не сака да гази преку живи мртовци за да успее во животот, ама малку подоцна за тоа. Основна цел на масоните е да го одделат човекот од Бога, уште кај дрвото за распознавање на доброто и злото змијата ги залажувала Адам и Ева со материјални добра, материјалните добра и сега се најсилно оружје на масоните, се верува дека Масоните одамна имаат напредни технологии во свое владеење ама постепено им ги даваат на човештвото се со цел да докажуваат дека токму тие му го олеснуваат животот на обичниот граѓанин и тие се оние кои му го мислат арното на човекот, а не Господ и православното христијанство. Зошто Православното? Зошто одамна Масоните владеат со католицизмот, ПОДОБРО АТЕИСТ ОТКОЛКУ КАТОЛИК- Достоевски, тоа значи подобро да не веруваш отколку да грешиш. Затоа Господ ни вели да не правиме слика и идол од она што е на земјата, Дарвиновата теорија која е една од најголемите глупости воисторијата на човештвото во рекорден рок била распродадена и интегрирана во образовниот систем од најмала возраст, ете од каде вие сте разбрале дека човекот настанал од мајмун ? Зошто? Знате колкава моќ треба да се има за една таква глупост да се објави во сите држави и да им се даде на првачиња да ја учат? Зошто таа ТЕОРИЈА го негира постоењето на Господ, на религијата, таа теорија не учи дека се е она што го гледаме, дека не постои ништо натприродно, не постои дух, духа, психа, психичка состојба на човекот. Кој е толку моќен за таа теорија да ја интегрира во секојдневниот живот на човекот ? Масоните нормално. Некои од најголемите светски лидери се масоните, масоните во своите редови најчесто примаат или покануваат лица кои имаат огромно влијание на огромна маса луѓе, пребарајте на интернет ќе видите колку светски познати личности се сликани со поздравот на масоните. Тоше го држеше цел Балкан, тоа е огромна маса на луѓе, Тоше беше голем верник, православен верник, можеби му беше понудено членство во масонеријата кое го има одбиено, затоа беше таа изјавата со живите мртовци, па на крај краева Тоше загина под мистериозни околности во католичка земја, а рековме дека масоните одамна ја контролираат католичката црква. Тоше загина во моментот кога неговото дело почна да го шири кон други земји во Европа, во случајов Англија, како би дозволиле масоните православниот христијански глас да се чуе во светот? Зошто Америка е во вежна војна со Русија? Русија е најголемата Православно Христијанска сила. Многу луѓе велат дека ете Господ мене не ми даде телевизор, науката ми даде телевизор, зошто да верувам во Господ? Зарем би умреле кога би немало телевизија? Затоа Господ рече да не правиме идоли, односно да не сме робови на она што ни се нуди туку тоа треба да ни робува нас, телевизорот е добар за занимација ама не треба да дозволиме да ни го пери мозокот. Така е со сите материјални добра. Ако вие земите и ја прочитате библијата и ќе видите дека доколку го правите она што пишува во неа не би имале ама апсолутно никаква штета. Значи без нус појави    а ако ние гледаме ете пример многу телевизија, ќе ни биде забавно не велам не, ама најчесто штетно ни влијае на очите, ете размислете кои се штетните влијанија на денешната напредна технологија, без разлика колку се тие мали средни или големи. Ете така масоните го придобиваат човештвото на своја страна. Масоните се секта која верува во злото-Сатаната. Гледајте го Очи широко затворени и ќе ви биде јасно на кој се посветени нивните тајни ритуали. Масонеријата е религија, а секоја религија има свој бог, нивниот е Сатаната.

Odi leci se za grevovi si!!!!da se nema sram nitu perde da se tresat takvi gluposti e toa e znaci za nikade.Koj si ti da sudis i osuduvas? da imas pravo da si go izneses svoeto mislenje no nikako i da sudish.Vo sostojba si i svetlata ni nasa zvezda denica nasiot angel Toshe da go valkas so razni muabeti.Alooooo svesen li si za toa ili ne.So postov ti ukazuvam na propustite oti realno e deka ti e potrebna lekarska pomos.Da imas pravo da frlas i drva i kamenja protiv masonite tvoe pravo e no nikako nemas pravo da sudish oti samo eden e toj sto ima pravo da sudi.Da imase malku doblest prvo ke podprocitase niz forumov i na drugite forumi imas stranici i stranici pisuvano i objasneto pa potoa so izdrzani stavovi ke si go iznesese svoeto mislenje.Zatoa pak ke recam ili prestani da zemas opojni drogi koga pisuvas ili odi i pobaraj lekarska pomos.
PS Se izvinuvam na ostanatite citateli no covek naprosto nemoze da ostane imun i bez komentar na vakvi gluposti
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2009 во 11:12
Originally posted by somoteitbe somoteitbe напиша:

Odi leci se za grevovi si!!!!da se nema sram nitu perde da se tresat takvi gluposti e toa e znaci za nikade.Koj si ti da sudis i osuduvas? da imas pravo da si go izneses svoeto mislenje no nikako i da sudish.Vo sostojba si i svetlata ni nasa zvezda denica nasiot angel Toshe da go valkas so razni muabeti.Alooooo svesen li si za toa ili ne.So postov ti ukazuvam na propustite oti realno e deka ti e potrebna lekarska pomos.Da imas pravo da frlas i drva i kamenja protiv masonite tvoe pravo e no nikako nemas pravo da sudish oti samo eden e toj sto ima pravo da sudi.Da imase malku doblest prvo ke podprocitase niz forumov i na drugite forumi imas stranici i stranici pisuvano i objasneto pa potoa so izdrzani stavovi ke si go iznesese svoeto mislenje.Zatoa pak ke recam ili prestani da zemas opojni drogi koga pisuvas ili odi i pobaraj lekarska pomos.
PS Se izvinuvam na ostanatite citateli no covek naprosto nemoze da ostane imun i bez komentar na vakvi gluposti

Tи очигледно не го сфати мојот пост. Прочитај го неколку пати и барем еднаш свати го, ќе видиш дека никого не осудувам, јас само давам мое мислење за работите, тоа мислење сум го добил со безброј прегледани материјали од интернет пишувани од црковни лица, научници и геолози. Јас само дадов свое мислење дека Тоше можеби е жртва зошто НЕ го прифатил понуденото членство во масонеријата. Ти не знам како свати ама џабе пиштиш, преиспитај се прво самиот себе твоето размислување си па после размисли кој треба да се лечи.

Во ред што рече дека тресам глупости, дај посочи точно на кој глупости мислиш? Лесно е да обвиниш некој, дај кажи по кои точки сум обвинет за глупости.

Изменето од nikolabitola - 06.Април.2009 во 11:13
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај somoteitbe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2009 во 16:25

Originally posted by somoteitbe somoteitbe напиша:

Tи очигледно не го сфати мојот пост. Прочитај го неколку пати и барем еднаш свати го, ќе видиш дека никого не осудувам, јас само давам мое мислење за работите, тоа мислење сум го добил со безброј прегледани материјали од интернет пишувани од црковни лица, научници и геолози. Јас само дадов свое мислење дека Тоше можеби е жртва зошто НЕ го прифатил понуденото членство во масонеријата. Ти не знам како свати ама џабе пиштиш, преиспитај се прво самиот себе твоето размислување си па после размисли кој треба да се лечи.

Во ред што рече дека тресам глупости, дај посочи точно на кој глупости мислиш? Лесно е да обвиниш некој, дај кажи по кои точки сум обвинет за глупости.

Eve kako za pocetok ke ti odgovoram za poslednoto sto go napisa.Znaci vo masonerijata lugeto odat po svoj izbor i samo covek sam ima pravo i moze da pobara da bide primen vo masonerijata.Znaci MASONERIJATA-MASONITE NE GO KANAT COVEKA (bez ogled koj i da e duri i kral i sl)TUKU SAMIOT COVEK KOJ SE PREPOZNAL I ODLUCIL DA ZACUKA NA PORTITE NA MASONERIJATA BARA DA BIDE PRIMEN.Nikoj ama bas nikoj na ovoj svet nitu mozel nekogas nitu pak ke moze da se pofali deka bil pokanet da stane mason od masonite.Znaci masonerijata od dobar coveka go pravi uste podobar,povtoruvam OD DOBAR.Imam porano napisano nekolku vistiniti slucki sto mi se imaat sluceno licno mene pa zatoa procitaj nanazad na forumot i ke vidis kako deluvaat masonite.Eve ke ti kazam i uste eden klasicen primer(licen primer)Mojata kerkicka izdade kniga(osnovno uciliste e)i jas site sredstva sobranni od prodazbata na knigata ke gi namenam za detskata bolnica vo Skopje.Znaci od dete za decata,Znam mozebi e mal cekor no bitna e zelbata i aktivno da se deluva oti ne ne pravi dobri vernici ako samo govorime sto i kako treba tuku treba istoto sto ni go propoveda nasata pravoslavna(a veruvam dlaboko i drugite veri)da go sproveduvame vo konkretni dobri dela.Treba rabota i samo rabota a ne kukanje i pravenje na nekoi si zagovori.I da te zaprasam nesto licno.Dali mislis deka Dzonson kontrol ke vlezese kaj nas (iako Polska bese podobra vo se od nas kako uslovi za rabota i sl) ako ne bea vmesani vnatre nekoi nasi Makedonci Masoni???E prijatele prijatele otvori gi ocite.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2009 во 18:25
Да не цитирам се, ќе те прашам повторно зошто мислиш дека треба да се лечам? Зошто мислиш дека сум за гревови? Ако ти мене ми велиш дека треба да одам да се лечам тогаш тоа не е судење? Како можиш ти мене да ми судиш а да не ме ни познаваш. Можеби порано немало покани, и ти не сфаќај буквално покана туку понуда мислев, зошто на масонеријата и требаат луѓе кои контролираат огромна маса на народ. Најголемите светски лидери и највлијателните луѓе се масони, денес се смета дека е невозможно светски лидер да не е масон. А тоа дека нудат членство не сум сигурен, затоа нагласив дека тоа е моја претпоставка, ама со оглед на тоа дека масоните не бираат средства за да завладеат со човековиот памет тоа и тоа како е можно. Од каде тогаш таа изјава ? Од каде познати музичари тогаш со поздравот на масоните? Од каде познати водители, глумци итн ... демек тие затропале на вратите, имаат време на тоа да мислат, јас мислам добиваат покани, ама ете пак велам дека тоа е претпоставка, и не мора да се лечам заради тоа.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2009 во 18:29
И уште нешто, за гревовите и осудувањата наши ќе одговараме пред Господ, не мора да одиме да се лечиме поради тоа.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај somoteitbe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2009 во 19:38

има верници кои му се поклонуваат така и Сатаната има луѓе кои веруваат во него и него му се поклонуваат, живи мртовци, Масони... Основна цел на масоните е да го одделат човекот од Бога, се верува дека Масоните одамна имаат напредни технологии во свое владеење ама постепено им ги даваат на човештвото се со цел да докажуваат дека токму тие му го олеснуваат животот на обичниот граѓанин и тие се оние кои му го мислат арното на човекот, а не Господ и православното христијанство. Зошто Православното? Зошто одамна Масоните владеат со католицизмот, Зошто таа ТЕОРИЈА го негира постоењето на Господ, на религијата, таа теорија не учи дека се е она што го гледаме, дека не постои ништо натприродно, не постои дух, духа, психа, психичка состојба на човекот. Кој е толку моќен за таа теорија да ја интегрира во секојдневниот живот на човекот ? Масоните нормално. Некои од најголемите светски лидери се масоните, масоните во своите редови најчесто примаат или покануваат лица кои имаат огромно влијание на огромна маса луѓе, пребарајте на интернет ќе видите колку светски познати личности се сликани со поздравот на масоните. можеби му беше понудено членство во масонеријата кое го има одбиено, затоа беше таа изјавата со живите мртовци, па на крај краева Тоше загина под мистериозни околности во католичка земја, а рековме дека масоните одамна ја контролираат католичката црква. Тоше загина во моментот кога неговото дело почна да го шири кон други земји во Европа, во случајов Англија, како би дозволиле масоните православниот христијански глас да се чуе во светот?Масоните се секта која верува во злото-Сатаната. Гледајте го Очи широко затворени и ќе ви биде јасно на кој се посветени нивните тајни ритуали. Масонеријата е религија, а секоја религија има свој бог, нивниот е Сатаната.

Eve ti go odgovorot na tvoeto prasanje ova e sud a ne mislenje oti ti ne kazuvas vo site ovie izvleceni izjavi od tvojot post deka TI taka mislis tuku go kazuvas toa kako SUD.Zaradi sevo ova ti go rekov toa sto ti go rekov oti realen i normalen covek ne moze vaka da sudi i ako saka da kaze nesto ke pise JAS MISLAM VAKA I VAKA..ti nitu imas sretnato mason nitu imas videno sto i kako ziveat tie i spored toa nemozes i nemas pravo da sudis.Site onie koi se spoznavaat vo masonerijata vleguvaat vo nea a dali nekoj samo zaradi toa sto e dobar poznat muzicar,politicar i sl nemoze i nesmee da e Mason zaradi toa sto e popularen se lazes.Ima mnogu od niv koi bile masoni i pred da postanat slavni,mnogumina potoa se priklucile a i od kade znaes ti da prepoznaes spored znacite koj e mason a koj ne koga samiot ne si Mason a tie znaci se tajni znaci pomegu masonite za megjusebno raspoznavanje.Ili najlesno e pod difold ajde site bitni i slavni faci ke gi stavime kaj masonite i sme ja zavrsile rabotata.Vo USA imas masoni koi se i vo 2te vodecki politicki partii privatno no ne smeat vnatre vo lozite da zboruvaat i polemiziraat za politika.Ako nesto ne znaes prasaj ne e sramota da se prasa site nie ucime dur sme zivi a otkako ke dobies izvorni podatoci samiot izvedi si zaklucok,no nikako nemoj da koristis izvori na informacii od tipot gatackata taa i taa ili sl.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2009 во 22:06
Ајде малку да ја смириме дискусијава...
Никола - го почитувам твоето мислење, но не можам да го прифатам. Кажи ми на што го базираш? На кои факти, докази, поткрепи го со нешто, направи го валидно, дај му некаков легитимитет. Сега засега тоа се само нафрлени тези за теории на заговор, за кои веќе сме дискутирале и кои немаат ни грам фактографија во себе. Не само - ами повеќето од податоците кои ги наведуваш се погрешни.

Изменето од zidarski - 06.Април.2009 во 22:07
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2009 во 23:02
Znaci vie samo znaete deka postojat i tolku, ete imate internet, procepkajte ke vidite koj se i pozdravite, i sto znacat tie pozdravi, koj vo javnost se slikani so tie pozdravi. Da, ne se site masoni poznati muzicari ili pejaci, ama pak ke povtoram deka masonite imaat korist od luge koi mozat da kontroliraat golema masa na lugje. Imaat steta od istite tie luge samo ako go sirat bozjiot zbor i pravoslavieto. somoteitbe   ti vernik si? Me prasuvas od kaj znam deka postojat masonite koga ne sum sretnal nekoj i ne sum videl, pa i Gospod ne sum go sretnal pa veruvam vo nego, i vo toa sto toj im go kazal na apostolite koj go zapisale, so mislite jas gi izmisluvam ovie raboti ? Ili vie smetate deka masonite se dobri lugje, pa moive postovi ve vregaat? Ako masonite se dobri zosto se tajni? Ako masonerijata e religija koj e nivniot bog? Ajodgovorete mi na ovie prasanja, samo ke ve molam odgovorot barajte go onamu jas kaj sto go najdov, vo Gospodovite zborovi, a ne da izmisluvate raboti. Bil Klinton e slikan so masonski pozdrav, toj bese vo nekoja pomala partija ili pretsedatel bese ? Imate youtube.com prebarajte.

zidarski ako go citase ova sto go napisav dosega togas treba da tie jasno spored koj fakti i dokazi jas mislam deka e validno.

Ako jas toa go kazuvam kako sud togas i biblijata i brojnite pisuvanja na svestenite lica se SUD.

I ne rekov deka po difolt site poznati faci se masoni, daj ne gi filovajte moite odgovori, ako ne gi svakate prasajte me nemojte da objasnuvate nesto sto ne ste go svatile.

Ako ne znaete prasajte, barajte ke najdite.

zidarski a sto ne e tocno od ona sto go kazav?

Изменето од nikolabitola - 06.Април.2009 во 23:08
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.