|
ЛАТАС- новинар, камелеон или...??? |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 28> |
Автор | |
Akacija
Нов член Регистриран: 08.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se mislev dali da napisam nekoj zbor ili da ignoriram, da ne mu davam znacenje. No, sto e, tuka e. Vo sekoj slucaj se razbranuva javnosta(ako postoi javnost vo vistinska smisla, javnosta podrazbira odgovornost). Ke gi kazam sublimirano moite stavovi:
1. Bedna e onaa partija koja ja brani Latas 2. Ako te napagja toj necovek, te amnestira od odgovornost(vo smisol deka ispagjas nevin duri i da si bil kriv) 3. Nemozam da razbiram takva dvolicnost(nesvojstveno za homo sapiens) 4. Samo ja potvrduva sekojdnevno tezata deka deluva od pozicii na nasi neprijateli 5. Tolku e sogolen sto i negovite nalogodavci ke se zamislat za idni uslugi od nego 6. Vo sudskite procesi koi mora da sledat, pred se mora da se bara ne paricna kazna ili kazna zatvor, tuku ZABRANA ZA VRSENJE NA PROFESIJA. Za zal ima lugje koi veruvaat na negovite manipulacii. Sepak veruvam deka makedonskoto opstestvo zasluzuva poveke i deka nema po stotti pat da se dokaze starata maksima deka: "Sekoj narod ima onakva vlada kakva sto zasluzuva" |
|
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
More Latas si e super novinar be!!!
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Малку е важен ама сепак добар е. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Море Латас е ЦРНАТА ДУПКА во вселената.Синоќа си земал за право памет да му соли на Н.Ружин во отворената програма.Оди по стапките на Бонева - со лаење до функција.На следните избори ЛАТАС - кандидат за .....предложен од ВМРО-ДПМНЕ.
И дефинитивно околу темава - ЛАТАС:новинар или камелеон или .....кандидат предложен од ВМРО-ДПМНЕ за...... |
|
Кој бара ќе најде.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се будам денеска како и секој ден, рано, варам утринско кафе и седам тука да ги читам најновите вести во весниците. По навика (од социјализмот) прво отворам Вечер и Нова Македонија а потоа овие новокомпонираните (нека ми простат ама овие два се сениори, а другиве јуниори во нашето новинарство и весникарство) .И гледај чудо првото кликање ми беше Швалери на Латас.Ми привлече внимание насловот. Читам и не ми се верува. Човекот си го опишува својот идол во новинарството ама со речник, сочен, кој бајаги би му одговарал на новинар и весник жолтоштампач. И така низа на сексуални дејанија се редат кој нас пуританците не оставаат без збор или не тераат да размислиме каде е фикција каде е реалност. Едно време пазработувајки ја со децата сказната Царевата нова облека , посебно им с енагласуваше да не подпаднат под мислење на сите, туку да формираат свои ставови, свои размислувања. царот е гол и толку, а не да му се воодушевуваш на нешто што не постои.Така и јас кутрата, по навика кликам на Вечер, а Вечер кое јас го памтам го нема.
И така, ај да прекинам да читам, ај уште ова, така /вака дојдов до крајот кога гледам Латас не го заобиколи ни нашиот млад политиколог Жидас Даскалов кој само си кажа свој став, свое мислење за нашето заплеткување со Сејдиу и Косово. Невкусни се пораките упатени до овој млад човек, невкусни се забелешките дека некој е на платен список на некоја приштинска шема само што кажал нешто што го мисли или мисли поинаку од другите. Јас Латас го следев уште од почеток, сакав да го читам неговиот остар тон,генерациски сме блиску, имаме некои слични размислувања за некои минати времиња, со ист тон ја критикувавме Америка кога тргна со бомби на Југославија, поточно Србија. Кога сите го навредуваа дека како Србин се прави поголем Македонец од Македонците јас го разбирав, затоа што не мора да си етнички Македонец да ја сакаш Македонија, земјата во која живееш, во која ти е домот. Едно не му одобрувам, па можам да речам дека го осудувам, кога напаѓа отворено луѓе кои не мислат како него. Секој има право на свое размислување, секој може да си го каже својот став,така и младиот Жидас, бендисало ли се мене, на Латас и на некој друг што тој во своето размислување мисли поинаку од нас, Тоа е демократија. А демократијата не значи исто размислување, исто бендисување. Изменето од mamamd - 08.Јуни.2009 во 13:05 |
|
ss_derIvat_ss
Сениор Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 113 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MAMAD, sekoja cest.
|
|
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Латас имаше емисии по осамостојувањето за настани околу распадот на СФРЈ. Тогаш ни беа интересни, денес се знае дека се лажирани, измислени, со несоодветни коментари.
Поборникот за социјализам - денес е десничар, му сметаат сите комуњари кои ревносно ги величаше. Дефинитивно е ЧОВЕК-КАМЕЛЕОН. |
|
Кој бара ќе најде.
|
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сироти комуњари бреј..
Немаат сега (народни пари=Буџет) ....со што да (си го) плаќаат..за саморекламирање..
|
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми текнува кога бегаше низ плоштад од луѓето на брат Љубе , што го бркаа да го тепаат...
Ама како си тера... ќе бега пак, кај и да е... |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
lilica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е да се најде некој да го сними со лисици на рацете како излегува од полициско комбе! И некој шашав новинар ја коментира снимката со : Новинарот на сите времиња, кој ги искоментира сите апсења во РМ, конечно доби свое место во ударните вести.
А во контекст на снимката да се даде во прилог и снимка како бега по плоштадот.....макар и аматерска .......Сител ќе си го дигне рејтингот! |
|
Кој бара ќе најде.
|
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Латас.... без влакна на јазикот... последната колумна.......беше преполна со зборови, кои ми е срам да ги повторам... ...!!!
....еден единствен и оригинален.... тоа е Латас ...
|
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Леле казната: да ги плати судските трошоци, “дури“ 11.660 денари и 2.000 денари судски паушал.
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kazna za primer ..... za site ostanati novinari koi sirat dezinformacii
|
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |