IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 461462463464465 824>
Автор
Порака
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 17:49
Originally posted by Каснаковски Каснаковски напиша:

Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Платеникот и Буги се 100% во право кога говорат дека џабе е се,па дури и да се зборува, кога ништо не кажуваш, што и да ти понуди човек, нема да има никаква цел.

Кога ми ги бришаат постови - така е. Македон Алекс е победник во спорот. Само јас зборувам за доказите на Веселин Ангелов за насилно иселување на егејски бегалци од Бугарија во Југославија 1945 г. а ти го немаш читано овој текст.
На сите прашања ти одговорив.

Кога ти помогнува судијата со давање дузпи (не знам дали е овој зборот кој се користи кај вас во фудбалот) секогаш ќе бидеш победник.

Не треба никој да е победник, ни македон алекс ни никој. Вистината е победник! Мене не ми треба никој да е на моја страна. Како што кажав,имав роднини во Бугарија кои не беа присилени да дојдат во НР Македонија, а и самиот факт дека Егејските Македонци дојдоа во Македонија, а и оние кои пред тоа беа тука не се иселија во Бугарија, а можеа тоа да го направат.
Ако станува збор за текстот на интернет за таа теорија, го прочитав и слатко се изнасмеав.

1945?! Па досега зборувавме за бегалците од Граѓанската војна во Грција во 1948/1949 година, ти пак сега за бегалците во 1945 година?! Човеку, дај расчисти си сам со себе прво, па после со мене дојди да зборуваш.

Сега ми е јасно дека се што зборував беше исто како да му зборував на ветрот...
Кон врв
Boho Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 30.Март.2009
Поени: 32
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 17:52
Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Originally posted by да     бе да     бе напиша:

ако се бехме нарекли "Славия"штеше да е много тъпо географски штото по едно време имахме сосед "Югославия", значи ние требало да бидеме Северославия, ама пък сме (биле) на запад - каша ти казвампо добре България - никой сосед нема да ни загрози идентитетотголема%20насмевка

Тоа не е некое објаснување. Колку што знам и вам ви било понудено да бидете дел од таа Југослвија. Како и да е сигурно сте можеле да бидете и Тракија или Мизија (по географски основ) или Румелија, а не според името на вашиот поробител. Без разлика какво и да било името сепак ќе сте го имале истиот мешан етнички состав. Со друго име барем никој не ќе можеше да ве нарече туркомонголи или азијати.

Хе Платеник, ти като ме наречеш туркомонгол, моята нормална реакция е да го преместя од едениот во другиот крачол. Знаеш ли што е крачол? Инако сум благодаран дека нестанавме дел од Jугославиjа. Пошто ако тоа беше станало штеше со распадот на СФРJ да има пуцанье и тука и се разбира дека ке постоеха Мизиjска, Доброджанска, Тракиjска и Драгалевска нации. Бре на колко форуми сега ке морав да пишам.
Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Март.2009
Поени: 237
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да     бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 17:58
Originally posted by Boho Boho напиша:

Хе Платеник, ти като ме наречеш туркомонгол, моята нормална реакция е да го преместя од едениот во другиот крачол. Знаеш ли што е крачол? Инако сум благодаран дека нестанавме дел од Jугославиjа. Пошто ако тоа беше станало штеше со распадот на СФРJ да има пуцанье и тука и се разбира дека ке постоеха Мизиjска, Доброджанска, Тракиjска и Драгалевска нации. Бре на колко форуми сега ке морав да пишам.

е намеше - сега сите ке бевме како платеникот
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 18:02
Да бе, дали не го виде моето прашање од пред неколку поста или не сакаш да одговориш па ме игнорираш?намигнување
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да     бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 18:06
каде да гледам?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да     бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 18:07
аха сега го видев - сори пропуштил сум гоголема%20насмевка
Кон врв
Каснаковски Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 130
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснаковски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 18:20
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

1945?! Па досега зборувавме за бегалците од Граѓанската војна во Грција во 1948/1949 година, ти пак сега за бегалците во 1945 година?! Човеку, дај расчисти си сам со себе прво, па после со мене дојди да зборуваш.

Сега ми е јасно дека се што зборував беше исто како да му зборував на ветрот...

Нели ти го започна разговорот за Антон Југов и камионите? Тоа се однесува на 1945 година. Не знам дали зборуваме за ист текст, јас - за Веселин Ангелов, кој цитира документи и не гради теории, туку раскажува судбината на тие 15-20 000 бегалци кои биле насилно префрлени во Републиката. И што те толку насмеја?
Тоа што неколку иљади се пак успејале да се изборат за правото да дојдаат од Југославија во Бугарија?

Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 18:45
Коментирајте по темата - инаку ке мора спамирањето да се брише
Кон врв
Aminta3 Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 15.Март.2009
Поени: 93
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aminta3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 21:45
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Конкретно по темата, бугарската историографија не одговорила како станало ова чудо:

“...През 864 г., по време на управлението на княз Борис Първи Михаил (852-889 г.) българите приемат християнството като официална религия. С това се премахват етническите различия между прабългари и славяни и започва изграждането на единна българска народност. ...“

http://www.government.bg/Bulgaria/History/

Туркомонголите на Аспарух го примиле христијанството, но со тој чин, денешниве им “наследници“ тврдат, дека истовремено од жолти станале бели?!

Изменето од Aminta3 - 01.Април.2009 во 21:47
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да     бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 22:17
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Да бе, дали не го виде моето прашање од пред неколку поста или не сакаш да одговориш па ме игнорираш?намигнување

еве како Цезар ке го кажам

одих, видех, одговорих

ПС ама Брутето...намигнување

Изменето од да бе - 01.Април.2009 во 22:18
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2009 во 00:14
Originally posted by Aminta3 Aminta3 напиша:

Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Конкретно по темата, бугарската историографија не одговорила како станало ова чудо:

“...През 864 г., по време на управлението на княз Борис Първи Михаил (852-889 г.) българите приемат християнството като официална религия. С това се премахват етническите различия между прабългари и славяни и започва изграждането на единна българска народност. ...“

http://www.government.bg/Bulgaria/History/

Туркомонголите на Аспарух го примиле христијанството, но со тој чин, денешниве им “наследници“ тврдат, дека истовремено од жолти станале бели?!

И така се надминаа етничките разлики меѓу Бугарите и Словените.... и започна изградбата на новата бугарска нација....од 19 век.

И пак никој несака да ми објасни, како Бугарите кои за себе сметаат дека немаат азијатско потекло, го добиваат името Бугари.
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да     бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2009 во 00:20
еми како македонците кои немат словенско потекло го добих аимето югословени
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2009 во 00:23
газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

Па кажи си дека е така значи а не 3000 теории на заговор измисливте

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да     бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2009 во 00:26
што се смееш бе?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 461462463464465 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,312 секунди.