|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 461462463464465 824> |
Автор | ||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не треба никој да е победник, ни македон алекс ни никој. Вистината е победник! Мене не ми треба никој да е на моја страна. Како што кажав,имав роднини во Бугарија кои не беа присилени да дојдат во НР Македонија, а и самиот факт дека Егејските Македонци дојдоа во Македонија, а и оние кои пред тоа беа тука не се иселија во Бугарија, а можеа тоа да го направат. Ако станува збор за текстот на интернет за таа теорија, го прочитав и слатко се изнасмеав. 1945?! Па досега зборувавме за бегалците од Граѓанската војна во Грција во 1948/1949 година, ти пак сега за бегалците во 1945 година?! Човеку, дај расчисти си сам со себе прво, па после со мене дојди да зборуваш. Сега ми е јасно дека се што зборував беше исто како да му зборував на ветрот... |
||
Boho
Група Регистриран: 30.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хе Платеник, ти като ме наречеш туркомонгол, моята нормална реакция е да го преместя од едениот во другиот крачол. Знаеш ли што е крачол? Инако сум благодаран дека нестанавме дел од Jугославиjа. Пошто ако тоа беше станало штеше со распадот на СФРJ да има пуцанье и тука и се разбира дека ке постоеха Мизиjска, Доброджанска, Тракиjска и Драгалевска нации. Бре на колко форуми сега ке морав да пишам. |
||
да бе
Сениор Регистриран: 18.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 237 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е намеше - сега сите ке бевме како платеникот |
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да бе, дали не го виде моето прашање од пред неколку поста или не сакаш да одговориш па ме игнорираш?
|
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
каде да гледам?
|
||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
аха сега го видев - сори пропуштил сум го
|
||
Каснаковски
Сениор Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 130 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нели ти го започна разговорот за Антон Југов и камионите? Тоа се однесува на 1945 година. Не знам дали зборуваме за ист текст, јас - за Веселин Ангелов, кој цитира документи и не гради теории, туку раскажува судбината на тие 15-20 000 бегалци кои биле насилно префрлени во Републиката. И што те толку насмеја? Тоа што неколку иљади се пак успејале да се изборат за правото да дојдаат од Југославија во Бугарија? |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Коментирајте по темата - инаку ке мора спамирањето да се брише
|
||
Aminta3
Група Регистриран: 15.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 93 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Конкретно по темата, бугарската историографија не одговорила како станало ова чудо: “...През 864 г., по време на управлението на княз Борис Първи Михаил (852-889 г.) българите приемат християнството като официална религия. С това се премахват етническите различия между прабългари и славяни и започва изграждането на единна българска народност. ...“ http://www.government.bg/Bulgaria/History/ Туркомонголите на Аспарух го примиле христијанството, но со тој чин, денешниве им “наследници“ тврдат, дека истовремено од жолти станале бели?! Изменето од Aminta3 - 01.Април.2009 во 21:47 |
||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
еве како Цезар ке го кажам одих, видех, одговорих ПС ама Брутето... Изменето од да бе - 01.Април.2009 во 22:18 |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И така се надминаа етничките разлики меѓу Бугарите и Словените.... и започна изградбата на новата бугарска нација....од 19 век. И пак никој несака да ми објасни, како Бугарите кои за себе сметаат дека немаат азијатско потекло, го добиваат името Бугари. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
еми како македонците кои немат словенско потекло го добих аимето югословени
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па кажи си дека е така значи а не 3000 теории на заговор измисливте |
||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
што се смееш бе?
|
||
Внеси реплика | страница <1 461462463464465 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |