|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика | страница <1 208209210211212 213> |
Автор | ||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да те питам... што остави зад себе си Jугославиjа? |
||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mnooogu.
a sto ostavi bugarija?
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Темава е за Jугославиjа. А Бугариjа постои. Не е минато.
|
||
FLooK
Група Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 69 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Реално гледано ништо убаво. Мислата ми е друга - разбирам ги лугето што са югоносталгичари. Прво - са били по-млади (на младите години е наj убавиа живот, дури во сиромашиа), второ - не само што са били по-млади, ами са били и по задоволени, шетали са де сакат без визи и т.н. Оваа не значи што не ги разбирам и овие кои са недоволни от истата. Ова е исто како при нас. Jaс не сум комунист ни социалист, ама ги разбирам старите луге кои са носталгичари по комунизмот. Виж младите социалисти не сакам да ги видам. |
||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zosto?ako nie znaeme za Bugarija,Albanija,Romanija....
|
||
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од сите постови овој ми падна во очи како „бисер“. (Додуша имаше и други, но на нив веќе се дадоа коментари и не сакам да се повторувам) Значи со овој твој пост сакаш да кажеш дека ти, иако си многу по млада од мене, поради твоите „добри и чисти извори на информации“, многу си по упатена од мене за тоа како јас сум живеел 30 години во СФРЈ, и како сега во последниве 17 години живеам во Македонија? Навистина незнам дали да се смеам или да плачам? Добро, одејќи по таа твоја логика, јас (од моите „добри и чисти извори наинформации“) знам како си живеела ти во твојата земја. Или тој принцип на „чист извор“ сега во овој случај не важи, а? Добри сте! Навистина ме засмејувате. btw. добро е што ме потсетивте за уште еден аргумент во корист на југоносталгијата. Како студенти (1981-1985) со цимерите одевме на одмор во БГ (Поморие, Несебр и Сончев Брег) Цел одмор од 14 дена го миневме со продавање на 3-4 пара фармерки (д’нки) 1-2 кутии гума за џвакање (д’вки) и 15-20 дигитални саати (претходно шверцувани од Италија). Ние тројцата цимери со девојките бугарки (значи 6 лица) за добра вечера во отмен ресторан плаќавме 15-20 лева. А девојкиве ... пресреќни ... па после тоа .... Мореееее, ај де не претерам за да не ме прогласат за „бугароносталгичар“! Изменето од Zlatnik - 31.Март.2009 во 23:53 |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
nelson
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,me potseti na edni ubaj vreminja....
|
||
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
КоА се б’рчкавме в море’то ...
|
||
|
||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Привиден стандарт.
Видовме го наследството. А, изворот си е живел во jугото откаj се родил. При тоа во земjа , коjа носеше на грбот си близо 90 по сто од т.нар. икономика на СФРj. И, да. затврди ми се мисленето дека чоже од Бугариjа и бугарите да се имаат само убави спомени. Изменето од pagane - 01.Април.2009 во 18:21 |
||
Zlatnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е па не би рекол дека сето тоа што го проживеав(ме) во БГ било од нашиот тогашен привиден стандард! |
||
|
||
Boho
Група Регистриран: 30.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имам питанье, ако може некоj поинформиран од мене да рече. Големиот надворешен дулг коj го имаше СФРJ на краj на 80-те години имаше ли врска со добриот животен стандарт или беше причинен од лоши проекти во индустриjата например? |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
moze li da pojasnis sto vsusnost se obiduvas da kazes ? ......... ocigledno deka nesto sakas da kazes ama ne si sigurna ni samata sto
a za spomenite , nesomneno e deka se vzaemni .......... na bugarkite i JUGOSLOVENITE ...... i povekje od siguren sum deka taa stara slava vazi i denes bez ogled na toa sto JUGOSLAVIJA povekje ne postoi ......... ima nostalgija kon JUGOSLOVENITE ama od strana na nostalgicnite bugarki
|
||
да бе
Сениор Регистриран: 18.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 237 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не се коси за бугарките. Купи си Playboy Втора българка на корицата на американския Playboy
Лили от Big Brother 3 ще бъде едва втората българка след Соня Васи, удостоена с вниманието на световноизвестното мъжко списание
От
щаб квартирата на Playboy официално поискаха от българската редакция
фотосесията на Лили от Big Brother 3, която беше на корицата на
мартенския брой на списанието, за да я публикуват в американското
издание. |
||
Zlatnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тој долг беше направен затоа што СФРЈ земаше кредити и ја развиваше индустријата, од каде нас ни’ даваа плата од (тогашни) 1000 DM. Тие пари беа реални бидејќи со нив одевме на одмор во БГ и за вас бевме цареви (овака барем ни’ велеа бугарските пријатели), па затоа ги имавме (речиси) сите девојки кои ќе ни’ се допаднеа и со нив ги трошевме нашите реални пари. Btw. Има ли некој од форумџииве кои по потекло се од Бугарија, а кои се родени во периодот од 1981 до 1985 година? |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 208209210211212 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |