![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 453454455456457 824> |
Автор | ||||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Немој да бидеш и ти како Танас, јасновид и гатара, молчи подобро. Познати ми се бугарските аргументи. Си земам право да го цитирам Димитар Благоев: “ Која историја кои аргумент (ЗМ)? Таа ли, која вие ја фалсификувавте? Таква историја ние не признаваме..... Значи 90тина години подоцна се дебатира околу истите “аргументи“. |
||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
![]() |
||||
tanas__ ![]() Нов член ![]() Регистриран: 30.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 20 |
|||
Сериозно сметам дека твойте познания по история са на ниво публицистика и най страшното е че сам на себе си верваш! За югоносталгичар не сметам че е навреда а факт! Ако това те обижда се извинявам! Моите аргументи са черпени от извора- прадедо ми е от ВМРО в пиринско! Тепал се е с четите на Стамболийски по времето когато Пиринска Македония е била под властта на ВМРО! Човека почина на 95 години и разказваше интересни факти от онова време! И затова щото помня нема как да ми затворите устата! ![]() |
||||
![]() |
||||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|||
Ти реков, треба да најдеш некоја друга навреда или “факти“ кои би можеле да ме вознемират. Досегашново клише со србокомунизмот, титоизмот и југонсталгијата не палат. Излитени ти се историските постулати. Така е, вербалната исоторија е најмеродвната, но имам една мала забелешка, може да биде многу субјективна. Имало доста Македонци кои верувале во ВМРО и се бореле, ама и во онаа врховистичката, подржна од бугарската влада. Е таквите не работеле за интересот на Македонија, туку за Бугарија. |
||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
![]() |
||||
tanas__ ![]() Нов член ![]() Регистриран: 30.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 20 |
|||
И защо работели тия върховисти за Бугария ! Да не би да са бугарско самосъзнание!??
![]() |
||||
![]() |
||||
Каснаковски ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 130 |
|||
Za evreite pro;itaj u[te edna[, stanuva zbor za evrei romanioti (vo romanija se narekuvaat Machedoni) za koi jas li;no za prv pat ;itam. Za egejskite Makedonci ne znam dali uspeja da pro;ita[, sega mi go nema postot. Za Paisij nikako ne si vo pravo. Za Biblijata ne[to ne si razbral ili ne saka[ da razbere[ [to sakam da ti ka'am, ;im mi povtoruva[ i potretuva[ deka osporuvam Biblijata. Vo slu;ajot ne e va'no [to pi[uva Biblijata, tuku napi[anoto od prerodbenicite, jas sakam da ti go poka'am nivnoto mislenje, koe tebe ne ti odgovara i sega ja vrti[ rabotata i se pravi[ deka ne razbira[. |
||||
![]() |
||||
|||
Врховистите да не работеле за Македонија?! Таквите го користат своето македонско потекло да се испикаат во оргнизијата, а работат за нивниот спонзор. Ние не сме имале проблеми од Бугарите туку од бугароманите. |
||||
|
||||
![]() |
||||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|||
Па тоа од секогаш е најдобрата тактика, не само кај нас. „Петоколонаши“ или „Квислинзи“ или како сакаш наречи ги, тие се нај опасни. За јаничарите и би нашол некакво оправдување зошто биле против својот народ. Тие уште од многу мали биле грабани и потурчувани, воспитувани како турски војници, и не биле свесни за своето потекло. Но, за овие другиве, кои како возрасни личности свесно го негираат своето потекло и прифаќаат друго, туѓо ... не ми е јасно! ![]() ![]() |
||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||||
![]() |
||||
|||
Е там ти е проблема не мож да преглътнеш че в Македония е имало българи! Що да се прави фактите са такива! |
||||
![]() |
||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|||
koi Vulgari????
na turkomongoli mislis????? ili na vas koi ne znaete sto ste???? |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
![]() |
||||
|||
Сите до еден од овие кои се јавуваат на форумов се потомци на бугаромани. Со оглед дека се родени таму за нив може да се каже дека се јаничари од своето раѓање. Од однароден што може да се изроди, само уште повеќе однароден. Уловите за нив биле поповолни за непречено да станат Бугари. |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Май античността си взима своето! ![]() |
||||
![]() |
||||
Boho ![]() Група ![]() Регистриран: 30.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 32 |
|||
Be toj na sebe si ne si verva, a saka nie da mu vervame. No way!
|
||||
![]() |
||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|||
Ќе одам чекор по чекор, бидејќи како што вели Платеникот многу зборуваш, ама малку кажуваш, па скоро и да нема поента во тоа што го кажуваш.
И бидејќи милуваш на другите да им кажуваш да пишуваат на кирилица и јас ти кажувам да пишуваш на кирилица, да не се латинизираш, па да треба ние да те бугаризираме после.
Ти имаше констатација дека и Евреите се замешани во македонското прашање, како што биле замешани секаде, јас на тоа и реагирав. Значи мојот одговор на тоа и се однесуваше.
Почитав само дека некаде нешто си прочитал, па и дека некој Грк ти кажувал нешто. Јас пак на тоа ќе ти одговорам со фактот дека сите Македонци од Егејска Македонија кои живееја во Источна Европа и СССР се одзваа на повикот на Тито и се вратија дома ( како што и самит велат за Македонија-ДОМА ). Додека ти се потпираш на рекла-кажала јас се потпирам на фактот дека десетици илјади Македонци се вратија во Македонија, а за тоа дома поседувам и документи, односно излезни визи од СССР.
Докажи ми со факти дека не сум во право. Досега се што барав говори така, дека МНОГУМИНА си е многумина, а не неколкумина.
Како што и самиот имаш обичај да кажуваш, не е важно што некој мисли, важно е што викаат документите. Во овој случај што е веродостоен документ за Македонците во тој период? Мислењето на преродбениците или Светото Писмо? Мислењето на преродбениците е само мислење, кој иако е документ , не соодветствува со реалноста во периодот на првиот век од новата ера. |
||||
![]() |
||||
Каснаковски ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 130 |
|||
Пишував со латински букви зошто на работа немам инсталирано македонски и мислев дека ќе биде подобро со латински одколку со „руски код“
Само за Љубка Рондова дали виде да прашам и сега чекам одговор за Зографската историја, Дукљанскиот поп и Иван Геометар дали ФАКТИТЕ се факти или лаги на Радуле? (темата за бугарските фалсификатите, а нели Радуле е бугарски историчар од македонско потекло) |
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 453454455456457 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |