|
Враќање на инквизицијата! |
Внеси реплика | страница <1 910111213 27> |
Автор | ||||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
izvini kaj bese koga go postavuvaa skender-beg,smizlata......i ostanatite ubavi i zakonski nesta,gradeni na prajvat propeti........ ili crkvata e vo centar pa se gleda???????? |
||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Vaska - а што е со парите и земјата на луѓето кои живеат во истата таа земја, а кои сакаат да се изгради храмот?
Или пак што е со правата на граѓаните кои не сакаат со нивни пари да се градат спортски сали? Или да се обновува старото Кале? Тоа што за едни е убаво или неопходно, за други не е. |
||||
Do what is right, come what may...
|
||||
efrosinija
Нов член Регистриран: 29.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Nasite pravoslavni braka nemaat maka zosto go imaat Boga |
||||
vaskapraska
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...ама врши работа и пендрекот во форма на крст. |
||||
efrosinija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
aman te be ne vi smeta smizlata vi smeta svet hram...zosto?Kaj i da se izgradi crkva ne moza da smeta ili da zatvara prostor...moze samo da vi otvori novi patista i horizonti...OTVORETE GI DUHOVNITE OCI i pokajte se navreme...za vase dobro
|
||||
vaskapraska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
шмизлата ми се свиѓа.
црквата исто може да ми се свиѓа или не ми се свиѓа. како споменици, православните храмови знаат да бидат убави. иако ретко во поново време. убави се оние старите. ..................... Изменето од Dogi - 31.Март.2009 во 02:55 |
||||
efrosinija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Aritektite ne sakale da ja sprecat izgradbata na hramot ama izlegoa za da go kazat svoeto mislenje protiv hramot haha da bevte na sudenje sudijata ke ve prasase zosto ste kontradiktorni, zosto manipulirate???? |
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Кога се користат пари од буџетот за градење верски објекти во една секуларна и мултирелигиска земја, согласно законот за верска рамноправност, воопшто не е праведно и етички само две верски заедници (МПЦ и ИВЗ) да добиваат гратис храмови на секој чекор од заедничкиот буџет, а другите ни со свои пари со години и децении да не можат да си изградат свој храм.
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
vaskapraska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Во спортска сала и на кале може да влезе и да има корист СЕКОЈ ГРАЃАНИН на РМ. Во храмот на плоштад, не. Според тоа, аналогијата паѓа во вода. Никој не му се меша на комшијата што ќе прави во свој двор, и со свои пари. Но никој нема да дозволи, комшијата да ти побара пари, во ваш двор, да си изгради за себе куќа. Освен ако не сте луд... |
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ама не е праведно и да се злоупотребува вистината, како што некои тоа го правеа преку писма и слично. Нам Владата не ни дарува црква. Црквата постоела таму, ама комунистичката власт ја сруши и изгради згради, ГТЦ и сл. Значи никој не дарува никому ништо, туку го враќа тоа што го должи. Зарем не е праведно оној кој си го оштетил и да го обесштетиш? |
||||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
jas koj ne sum pravoslaven , mislam deka mozam da go iskoristam pravoto na slobodnoto izrazuvanje i mislam deka treba da se .....izgradi crkva so ,,klada,, no ne na plostadot......ke mirisa......
ajde sega izvrsete,, presuda vrz mene,, ama na demokratski ,,nacin,,. Изменето од aladin - 31.Март.2009 во 01:00 |
||||
efrosinija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Smizlata ti se sviga, a crkvite vo ponovo vreme retko ti se svigaat..toa kazuva mnogu za tebe i za tvojata verba vo Boga. Trulez ne moze da izleguva od svet hram koj ni go daruva Hristos... Posle vakvi teski zborovi od vasa strana ocigledno e deka ni e potrebna crkvata zosto mozebi ke vi e poblisku pa ke ja posetuvate poveke pati i ke sfatite kade navistina posti trulez a kade ljubov i radost |
||||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
trulezot izvira od milionite kafici i nokni klubovi(vo centarot)......no nema veze.....toj trulez prija.......
|
||||
efrosinija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
jas koj ne sum pravoslaven , mislam deka mozam da go iskoristam pravoto na slobodnoto izrazuvanje i mislam deka treba da se .....izgradi crkva so ,,klada,, no ne na plostadot......ke mirisa......намигнување ajde sega izvrsete,, presuda vrz mene,, ama na demokratski ,,nacin,,.голема%20насмевка Ne sme nie dojdeni na ovoj svet za da presuduvame,ima Koj da sudi...A crkva so klada ne postoi postoi samo PRAVOSLAVNA CRKVA kade sto postojat cudoto Bozjo,verata i ljubovta..edna i edinstvena vera HRISTIJANSKA |
||||
Внеси реплика | страница <1 910111213 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |