|
Враќање на инквизицијата! |
Внеси реплика | страница <1 89101112 27> |
Автор | |||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сакав да кажам "не", ама кажав "да"...
Кога ваќа ќе се побрка еден сведок на судење, судијата обично го прашува: "Зошто сте контрадикторни?", "Зошто манипулирате?".
Архитектите не сакаа да ја спречат изградбата на храмот. Тие не дојдоа со рекетарска служба па да ги бркаат градителите на тој храм. Тие отидоа таму да го искорисдтат демократското право и да си го кажат својот став по прашањето за изградба на православниот храм.
Вие во никој случај не бевте нападнати за да има потреба да се браните, а доколку сакате да и вие да го искористите демократското право на глас кој ве спречува да си најавите мирни протести и да си го кажете тоа? Можевте тоа да го направите 3 часа пред или 3 часа после протестот. Но зошто отидовте во исто време и да го спречувате легалниот и демократски протест на архитектите?
Кажете ми во која демократска држава владата организира два спротиставени протести во исто време и на исто место??? Оттука како можеме да веруваме дека владата не замешала прсти кај песнопејците со тоа што им дозволила протест на исто врме и на исто место со Архитектите? Зарем не е однапред предвидливо дека инцидентите се речиси неизбежни кога имате две групи на исто место со спротиставени мислења и пароли?
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Eve ja crkvata, pa sami prosudete kolku e soodvetna i harmonichna so okolinata...kako i da e, previshe galama oklu centarot, vekje ima tri Prav. Crkvi ...a koga sme vekje okolu crkvive, pa od Sobornniot Hram se do G. Petrov 6 km, nema nitu edna crkva na potegot od Ilindenska, pa do Gologanov ( I.L. Ribar) i do ulicana kade odi 57-ca, na cel toj del zhivee populacija od 120-150.000 zhiteli, a nema Crkva....ne e vred, duri i na nas necrkovnive,( da ne recham ateistive) ni smeta ovaa nepravda ? Изменето од Marko sk - 31.Март.2009 во 00:14 |
|||
evangelist
Сениор Bože ne znam šta mi je, pale m Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Gledajte TV NOVA i janko i latas - Jadi burek
SE KE STANE JASNO... temata moze da se zatvori |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Добра поента. Зошто МПЦ не си изгради храм некаде меѓу Соборениот Храм и црквата Св. Петар и Павле во Ѓорче Петров? Зарем не е неправедно православните верници од Карпош 3 да отидат со километри до најблискиот храм, додека пак овие од центар имаат 2 цркви на 5-10 мин? |
|||
|
|||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Златниче бееееее........ Зошто не сакаш да ме сфатиш?????? Да се споредуваат промените со кои се соочуваме во моментов со ИНКВИЗИЦИЈАТА.......е нон сенс........не да е прејак збор, туку е апсурден, нелогичен и неразумен........ Кој те приморува да веруваш, ако не сакаш????? Зар црквите и крстовите кои се градат ќе те ПРИМОРААТ на верување??? Зар веронауката во училиште на твоето дете ќе му НАМЕТНЕ дека МОРА да верува??? Кој ќе те суди ако не си верник????? Ќе те стават на клада????? Каква инквизиција какви бакрачи.......Нека си има цркви, нека се градат крстови, нека си има веронаука во училиште......зар тоа ќе те направи верник СО СИЛА?????????? Целта на овие промени за кои зборуваш е токму тоа....да се освестат луѓето за идниот живот, да се ПОМОГНЕ да се спасат поголем број души........но тоа не значи дека ќе биде така. Слободната волја останува.....Ти ја имаш можноста па ако ти е по волја искористи ја, ако не ти е батали ја........ Понатаму велиш ВЕРАТА ДОНЕСУВАЛА ВОЈНИ:::::::::Апсурд невиден....Декларативните верници донесуваат војна.....неверниците под маската на верата, божемските верници донесуваат војна.....Има луѓе кои за да постигнат одредени егоистични цели ќе преземат радиикални чекори, па и ќе се претставуваат како верници, просветители и сл.................Тврдиш Хитлер бил во не знам каква релација со религијата, па што направил....Зар вреди ова да се дискутира??? ХИТЛЕР БИЛ ВЕРНИК???????ХИТЛЕР БИЛ ВЕРНИК??????ХИТЛЕР БИЛ ВЕРНИК?????И ова ти е аргумент за да потврдиш дека верата предизвикува војни.....??????ај преиспитај си го аргументот дали е на место??????? Проучи го муслиманството и ќе видиш дека џихадот не е муслимански проект. Дека сосема погрешно е сфатен и борбата против немуслиманите постои како барање, но средствата за остварување на оваа борба кои денеска се користат се сосема немуслимански. Таа борба треба да е нанасилна, тивка..... ВЕРНИЦИТЕ НЕ ПРЕДИЗВИКУВААТ ВОЈНИ........ Еве ти просто прашање..... Верата бара од тебе да бидеш толерантен, да не осудуваш, да не се противиш на направдата, да го свртиш другиот образ ако те удрат, да премолчуваш, да се ВОЗДРЖУВАШ, да се смируваш............ ....а ти се ова не го почитуваш......... Е сега........дали ти си верник (и покрај тоа што се декларираш како таков)???? Дали ако предизвикуваш војни верата ќе ти биде крива??? Во име на верата ли ќе предизвикуваш војни?????? |
|||
МИР со сите
|
|||
vaskapraska
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Евангелос,
зарем не знаеш зошто? Затоа што на православните верници не им требаат цркви, туку споменици. А споменик, не се гради во населба, туку во центар. |
|||
efrosinija
Нов член Регистриран: 29.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Fotina si kaza najpravilno sto moze..ne znam samo sto ne vi e jasno... normalno nas ne ni bese celta da gi sprecime da zboruvaat tuku so naseto prisustvo da im pokazeme deka gresat sto kazuvaat NE za crkva..i na toj nacin da se spreci protestot.
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ах, се загриживте за маките на вашите православни браќа...
|
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a sto ima loso pravoslavnite pak da sakaat spomenici??????
site zivi lugje gi gradat...........pa i tie..... |
|||
vaskapraska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
нема да ме примораат. Ама лошо е што ќе пробаат да ме примораат. Ама и да умрам, јас за гоце не кажувам. Изменето од Dogi - 31.Март.2009 во 02:56 |
|||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Инаку јас сум против градење на оваа црква........ Не од религиозни, туку од други причини.....но тоа не е темата за оваа дискусија.......па нема да одам офтопик..... |
|||
МИР со сите
|
|||
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тепање со крстови??????? Верниците не тепаат со крстови........не тепаат ВООПШТО....... Тој што те удрил со крст бил се само верник не...... |
|||
МИР со сите
|
|||
vaskapraska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ништо. се додека со споменикот, не ми го блокираат Калето, Камениот мост, и останатите убавини на градот. и ако си градат со свои пари, на своја земја. а на моја земја и со мои пари, јас ќе одредувам што се гради, што не. |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
efrosinija, Fotina јасно си кажа дека целта на православниот собор била да го спречат протестот на архитектите. Цитирам...
vaskapraska, одлична забелешка |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 89101112 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |