![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 447448449450451 824> |
Автор | ||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 237 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
да бе, само Анакин ни фали овде |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
JEBI GA DA BE
PA IZJASNI SE EDNAS SO SI MAKEDONEC. SLOVEN, TURKOMONGOL ILI HUN TOA SE PLEMINJATA a bugari e nova denesna nacija oti jas nesporam so ste denes, da ste bugari taka se narekovte no poteklo bre kazi poteklo |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 237 |
|
изjаснуванеот е процес - динамичен процес - денес си едно утре друго, другиден трето и четврто
jас гледам космополитно, не пагам во ситници - словен, македон, хун,... па сум и доста комплексен ама вие слободно користете термин коj ви е удобен |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
vidi ova ti e eden od najdobrite postovi taka i treba koga ne gi znaes korenite pa i koga gi znaes pak treba taka no ba de drugo e kako kje go napises i drugo e kako kje se odnesuvas dinamicen proces e so kje bides dinamicen proces ne e so si bil no vo pravo si toa ne e vazno so si bil, vazno so kje bides no vasata polikita e tolku ogavna sho tvoite zborovi ne mi ostavat vpecatok i ako se edni od najdobrite ikad napisani na ovoj forum Изменето од anakin - 28.Март.2009 во 11:37 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
Каснаковски ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 130 |
|
Уште еднаш да прашам, зошто не добив одговор од адресатот. |
||
![]() |
||
|
денес ми е ден - и мирослав_г8 ми го оцени предлогот во политика
|
||
![]() |
||
Каснаковски ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 130 |
|
Па и во ДИГИТАЛНИОТ РЕЧНИК НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК постои крак. КРАК |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
i kje poftoram deka denes ti e den i deka predlogot od politika e dostoen za razmisluvanje
![]() |
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
Каков одговор очекуваш не ми е јасно?! Да, овие луѓе се нарекуваат Бугари, а можеби и навистина се Бугари, од оние правите. Еден збор неможам да разберам, носијата е рзлична, музиката е различна, колку што ми е мене познато и религијат им е рзлична. Оваа група повеќе ми личи на некоја мешавина меѓу Румунци, Унгарци и Шопи. Незнам многу за нив па према тоа и не би сакал да коментирам. Знам дека има разлика меѓу нив и вас бугаризираните по сите сегменти. Не сум сретнал некој од нив да полемизира со Македонците или да се поситоветува со нас или нашата историја. Ти како Бугарин би требело да бидеш позапознаен со оваа група на луѓе. Патем и Татарите себеси си се нарекуваат Бугари! |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
|
За Татарите не си во право. Тие си се нарекуваат Татари, а тоа што некои од нив сакаат да го променат името на Булгари е факт. На пописот во Русија како Булгари се декларирале 701 души. Тоа е.
Сега ке побарам и доказите. Кај вас се` се оснива на тоj кажал оној рекол. За банатските Блгари - и јас тешко го разбирам јазикот, не се од вистинските, тие од видеото се павликјани, ima i katolici,ама се таму од 17 век и е нормално дека кај нив се настанати многу промени. Фактот што го зачувале националното име и самобитноста е похвален. jazik na blgarite od banat |
||
![]() |
||
|
Види Платеник - 2002 година 701 Булгарлар во цела Русија. Значи тоа што го тврдиш не одговара на вистината. |
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Се насмеала куката на кривото дрво. Па бар некој подобен да кажеше, па и да си премолчиме ама вие ли најдовте да кажувате. Сега дури и најнова информација која кружи кај вас е дека егејските Македонци не сакале да одат во Македонија, туку со сила по наредба на бугарскиот министер за внатрешни работи биле натоварени во камиони и пратени во Македонија, каде што од Бугари ги направиле Македонци. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
macedon_alex, конкретно зборев за Татарите, кои наводно масовно сакале да бидаат Булгари и таа невистина се врти непрестано кај вас. Види - 701 се сите Булгари.
За твојата информација слушам за прв пат. |
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Мојата информација кружи на некои ваши интернет страни. Мислам дека и презимето на министерот беше Антонов или така нешто. Јас тоа што ти го напиша го сфатив дека сета историја ни е рекла-кажала, па мојот одговор се однесуваше и токму на тоа. Значи погрешно сме се разбрале, па според тоа , не го земај мојот пост во предвид. Изменето од macedon_alex - 28.Март.2009 во 16:56 |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 447448449450451 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |