|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 446447448449450 824> |
Автор | ||
Каснаковски
Сениор Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 130 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не, само сакам да покажам дека не треба да се верува на се` што некој некогаш нешто напишал. Се треба да се проанализира и да се процени доколку може да му се верува.
И најважно - дали се совпаѓа со други сведоштва за времето кога е напишано. |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И ти најде да посочуваш и тоа Бугарски извори- зошто не почнеш малку да се образуваш за разлика од глупите спамови што ги читаш пуштани од твоите сонародници или барем мислиш дека ти се сонародници,т.с. се надеваш дека се
|
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти толку многу ги изанализира работите што дојде до заклучок дека си Бугарин? Па види, во времето за кое зборуваме, Бугари на овие простори не постоеле. Тие дошле во 7 век (според некои извор и неколку века порано) што е логично да се заклучи дека или сте тие кои се дојдени или пак сте станале Бугари. Со оглед дека велите дека не сте од тие дојдените, значи сте од тие станатите. За да се стане Бугарин треба да имало некој процес кој би ве направил од едно во друго. Меѓутоа таков процес во тоа време немало, процесот на бугаризација е релативно нов, кој во вашето општество почнува да зафаќа корени во 19 век. Значи проблемот не е во тоа дека сте станале Бугари, туку од што сте се конвертирале во Бугари и кога. Што сте биле пред да станете Бугари. Грци, Тракијци, Македонци, флотантна, аморфна и национално неодредена маса.....што? Тесто кое се измесило, се ставило во фурната наречена бугарска историја, зачинето со безброј пикантерии и се испекла бугарската нација. Ќе ми простиш ама ќе треба да прочиташ уште многу материјал, направиш уште многу анализи, но притоа ќе треба да ја тргнеш бугарската капата која ја носиш, доколку сакаш да ги осознаеш работите во вистинскот светло. Изменето од Platenik - 28.Март.2009 во 01:15 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
да бе
Сениор Регистриран: 18.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 237 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мене ме буни изтражуването на игеанеа
49% тракиски и 0% турко-монголски гени има нешто гнило во изтражуването |
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има нешто гнило во целокупното бугарско битисување. Ниту историски, ниту генетски имате врска во туркомонголите, а од друга страна го носите нивното име. Гнило, нели? Можеби ќе ви беше подобро ако се нарекувавте Тракијци, а држават Тракија. На крајот на краиштата географски таа територија се викала и се вика Тракија.Згора на тоа имате и 49% тракиска крв. Ете што сакате повеќе, дури ќе имавте можност да излегувате на две мориња. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Каснаковски
Сениор Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 130 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Platenik, тие кој ги бугаризирал? Од 17 век се во Банат и одсекогаш се велеле Бугари.
http://www.youtube.com/watch?v=KTZB4cJ9sdU |
||
да бе
Сениор Регистриран: 18.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 237 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
абе мислил сум ама ако се викаме Тракия ке ни се налутат македонците и добруджанците дека ги негираме Подобро е неутрално име сега никоj не е привелигерован и да сме како Шваjцариа на Балканот |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
аз да ги поздавам това моите туркомонголи 100% на нашијат језик кој тие така хубаво го расипаха и го направиха смешен
но одговарја на пример за идола, му дава добр фриков филинг па ЗДРАВЕЈТЕ |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
шо и да сте
едно е јасно вие говорите македонски како се случи това това траба да разјасните зошто говорите на нашијат језик? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Со Македонците во секој случај имате проблеми. Добуџанска нација не сум слушнал некој да бара, во Тракија исто така, што би се рекло на тие луѓе воопшто не им било битно дали се нарекуваат Бугари или Тракијци. Кога можат да бидат Бугари зошто не би можеле да бидат Тракијци?! Така би биле поблиски до историските вистини на овие простори, одколку да го носите туркомонголското име. Незнам само како Грција би реагирала доколку вашата држава се викаше Тракија? Сооглед дека во едиството е спасот, таа никогаш не би ни била во состојба да ја прошири својата држава на територијата на Македонија и Тракија. Веројатно би била консолидирана на територијата под Олимп, Атика и Пелопонез. Хипотетично, ама веројатно, доколку тоа се случело, твоите предци би останале во Егејска Македонија, а ти би бил Македонец. Вака си станал Бугарин со туркомонголско име, македонски корени, кој живее во Тракија. Запомни, Бугарите никогаш не биле проблем, проблем се политички бугаризираните. |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ma greska si
ti zboruvas makedonski edini budarskli zborovi koi gi znas se obich, vinagi, bashta, kraka, i obache koga kje spomes edno od tie zborovi togas sboruvas na bugarski site drugi se makedonski, stari povekje od 3000 godini Изменето од anakin - 28.Март.2009 во 10:26 |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa se znae
desifrovan e kamenot od rozeta i jazikot e toj pa za nekoe vreme kje mora da se revidira taa glupost so slovenite i vi ostanuvat dve raboti na bugarite 1.ili kje prizaat deka poteknuvaat od makedoncite ..poradi jazikot 2 ili kje priznaat deka sepak se turkomongoli a deka jazikot im bil tapa pa go prifatija makedonskiot no toa kje ostavime na vas so i da resite cehite poljacite i slovacite si resija pred 10 godini vo ucebnicite vo 6 odelenje se uci deka nivniot jazik nastanal od makedonskiot uste malku pa kje prifatat deka se navistina makedonci |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
neznam toa e od vasa teorija
vie rekovte deka osnovopoloznik vas e HAN ASPARUH toj e rusnak, ili nemec???????? |
||
|
||
аминта
Нов член Регистриран: 22.Март.2009 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ѕвездата од Кутлеш е називот на симболот на македонците. Тоа е сонце со 16 краци... http://mk.wikipedia.org/wiki/Ѕвездата_од_Кутлеш |
||
Внеси реплика | страница <1 446447448449450 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |