![]() |
|
Брат Љубе на пазар кај Бранко |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | |||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Не сум го рекол тоа, си го извадил муабетот од контекст... Може сум рекол дека повеќетоа гласови од Бошковски ќе се слеат на контото на ВМРО... Неговото гласачко тело се најповеќе постари ВМРО-ци кои му оддадоа почит, меѓутао тоа е минато свршено време, така да Бошковски во моментот нема ниту 20000 гласа.... Се сеќаваш што се случи со ЉуБчо Татарот??? Епа исто е....кај се вратија гласовите од ВМРО НП??? |
|||
![]() |
|||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
||
Љубе Бошковски очигледно нема намера лесно да се откаже од својата матична партија нити да им дозволи на помладите да манипулираат со членовите на партијата. Колку ќе успее во своите намери времето ќе покаже.
Груевски нека си формира нова партија |
|||
![]() |
|||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
||
ocigledno deka najavite koi doadjaat od PRETSEDATELOT Crvenkovski a vo vrska so predvremeni izbori vo Makdenija ne se samo prazni zborovi .....
|
|||
![]() |
|||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
||
Нешто тука многу смрди. Ама се се чини дека двата екс министра на МВР ќе најдадат заедничи јазик и кај Фрчкоски ете ти ги гласовите. Така бар погоре е презентирано. А и зошто да не се верува? Пазарлук си е пазарлук. Кој даде повеќе. Се е чисто. А, народт секако до 15.Септември 2009 година (според масонското сценарио) ќе издржи. А на 15.Септември се распушта парламентот и паѓа владата и ете ти нови вонредни Парламентарни избори. Мора така инаку никогаш нема да ни дојде умот. Народе среќно и памет у глава. |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
![]() |
|||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
||
Бошкоски е како да го наречам,еден просечен политички лидер(не е се уште но може да биде) како и многуте од политичката тиња во Македонија со исклучок на неколку политички лидери кои се јавиле на нашава сцена во овие 18 години назависност.
Мислам дека со ништо не докажал дека вреди како лидер,а за воља на вистината не му се дала шанса за да ги докаже своите способности.
Според мене човекот е неспособен за да биде лидер и да основа некоја посилна политичка опција кој би фигурирала како што тој сака да ја престави како некој логичен избор на мешавина од патриотизам,умерен радикализам(ако постои таков) и примеси на некоја социјалистичка идеја.
Од тоа што сум го слушал од него порано и сега за време на кампањата пред првиот изборен круг,се ми се врти во глава дека неговото политичко убедување е склоно многу кон Национал Социјализам,а од историјата знаеме како завршија првите национал социјалисти а и тие што се уште се држат до таа политичка идеологија се на границите од политичките случувања во секоја современа држава.
Се поизгледно е дека во скоро време ќе оформи своја политичка опција со помош на членство кое ќе ја напушти ДПМНЕ,во знак на револт како незадоволници од таа партија.
Како што кажав во мојот предходен пост,главнината на тоа јадро на таа "Нова Партија" би било еден радикален елемент кој се уште постои во ДПМНЕ и покрај обидите од Груевски да се маргинализираат во партијата.
Како што видовме во овие 18 години,голем број на така наречени партиски незадоволници со лидерски способности кои беа едни од основачите на ДПМНЕ се отцепија од својата матична партија и формираа свои политицки опции,последен што го направи тоа беше екс председателот на ДПМНЕ и поранешен Премиер Лупчо Георгиевски со формирањето на својата ВМРО-НП која имаше големи амбиции на политичката сцена,почна со голема еуфорија а заврши неславно и во потполн мрак и тишина.Се уште постои но има многу мало членство и симпатизери кои се повеќе се наклонети кон ДПМНЕ.
Исто според мене го очекува и Бошковски доколку се обиде да го стори истото а ќе го стори бидејќи се вивна во височините во првиот круг благодарејќи најмногу според мене на фактот што ни крив ни должен беше во затвор во Хаг,други причини освем сожалување кај гласачите кои гласале за него не гледам.
Доколку сака да формира своја партија треба да го стори тоа што побрзо додека е свежо сеќавањето на народот за неговото лежење затвор и да не се пазари со своите гласови како да е сопственик на сите тие граѓани кои гласале за него и да не ги третира како дебили и малоумни и да се поклонува на Фрчко и Бранко,оти народот добро знае што тие двајца придонеле и како за Македонија.
|
|||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
![]() |
|||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
||
vistinata za toa koj kolku vredi e kazaa onie koi izlegoa i svojot glas go dadoa za nego na minatiot krug od pretsedatelski izbori ......... a brojkata ne e mala za da se protivime poradi individualni apatii poradi najavite deka kje pregovara so Branko Crvenkovski .. dali vaka kje razmisluvavme dokolku izlezese so soopstenie vo koe kje go povikase svoeto glasacko telo glasovite da gi dadat za kandidatot FIKUS ? .................
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
||
Прочитај го мојот предходен пост на темава и ќе ти се појасни таа опција што ја споменуваш.
Изменето од fiks - 27.Март.2009 во 17:58 |
|||
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
![]() |
|||
||
ednostavno me interesira od koga pocnavme da go ocenuvame politickiot kredibilitt na ludje vo koi do vcera se kolnevme pa duri i potpisuvavme peticii dodeka bese vo hag ..... me interesira , od koga individualnata netrpelivost stana kriterium za ocenka na politickiot kredibilitet na eden kandidat koj so prvoto pojavuvanje , samostojno , na nekoi izbori , doprinese da se sluci tolkav odliv na glasovi na partijata na vlast ? ......... znaes , vo stravot se golemi ocite
![]() |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Вака прво не можеш да ја генерализираш работата и сите да ги преставуваш како луѓе што до вчера се колнеле во Бошковски.
Второ петицијата беше за негова поддршка и не гледам никаква врска на петицијата кој ја потпишав со две раце со неговата политичка способност да придонесе нешто за Македонија,едноставно му дадов подршка поради тоа што сметав дека не треба да биде во Хаг.
Трето.Немам никаква нетрпеливост кон Бошковски,дури ми е симпатичен,но тука се завршува мојата наклонетост кон него.
Според мене тој не е способен за да има некакво влијание на политичката сцена на Македонија и доколку направи своја партија.
Неговата политичка кариера повеќе би напредувала доколку би се вратил во ДПМНЕ,но очигледно е дека желбата за власт моментално му надвладеала над неговото разумно и реално гледање на работите.
Четврто.Многу ги мешаш лончињата во врска со мојата наводна политичка определеност и наклонетост кон ДПМНЕ.
Не сум член на ниедна политичка партија,тука се обидувам само да дадам некое реално политичко мое гледање на работите,така да не знам како би бил стравот кај мене голем и од каде
![]() ![]() |
|||
|||
![]() |
|||
||
Бошкоски е како да го наречам,еден просечен политички лидер(не е се уште но може да биде) како и многуте од политичката тиња во Македонија со исклучок на неколку политички лидери кои се јавиле на нашава сцена во овие 18 години назависност. Мислам дека со ништо не докажал дека вреди како лидер,а за воља на вистината не му се дала шанса за да ги докаже своите способности.
Според мене човекот е неспособен за да биде лидер и да основа некоја посилна политичка опција кој би фигурирала како што тој сака да ја престави како некој логичен избор на мешавина од патриотизам,умерен радикализам(ако постои таков) и примеси на некоја социјалистичка идеја. ( ako ne se lazam , i pogolemiot del od MKD revolucioneri bile socijalisti
![]() jas ne generaliziram ............ nekoj drug go pravi toa
![]() |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Очигледно Мирослав не се разбираме.
|
|||
|||
![]() |
|||
dejanpp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
||
site pazari sto se praveni dosega pomejdzu politicari ne bile so cel da se sprovede ideologija nego za da se zafati stolica za da se krade pari.
ako uspeat da go ubedat narodot da se smeni imeto vo severna makedonija bi postignale cenet uspeh no od toj predlogt se plasat site politicari zasto moze da dovede do grajdzanski nemir. CELIOT DOGOVOR-PAZAR MOZE DA PADNE VO VODA SAMO AKO GRUJOSKI VETI DEKA SO IVANOV KE RASPISAT REFERENDUM ZA IMETO SO STO SITE KE SE IZJASNAT DALI SAKAAT PROMENA. a sto se odnesuva do vistina za sansite za promena na imeto obrazovaniot svet saka da se promeni i na nikoj ne mu smeta severna makedonija za sekakva upotreba no lujdzeto sto se zadoeni so prikazni od goce delcev i nikola karev nemozat da zamislat da se vikame severna makedonija - STO ZNACI DODEKA E ZIVA TAA GENERACIJA DA OCEKUVAME SAMO KONFLIKTI SO GRCIJA I BESPREKORNA NAPNATOST VO VRSKA SO IMETO-treba da svati taa generacija deka ne menuvajneto na imeto znaci sakajne da se vrati teritorijata vo grcka a toa znaci mozna vojna . NO JAS SE PRASUVAM KADE BEA TIE DA JA BRANAT MAKEDONIJA VO 2001 -TIE SEDEA VO SVOITE FOTEJLI PRET TV I VOOPSTO NE GI INTERESIRASE TOK KONFLIKT. pa taka sega tie so koj pamet mislat da go vratat delot vo grcka koga ne se sposobni da go docuvaat i toj sto go imaat.BI NI SE TRGNAL OD GLAVA GOLEM PROBLEM KOGA KE SE SMENI IMETO. |
|||
![]() |
|||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
||
Ако јас те принудам да кажеш дека Јас вредам а ти си зависен од мене, Ти што ќе сториш? |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
![]() |
|||
||
moze li malku pokomplicirano te molam ?
![]() Изменето од miroslav_g8 - 27.Март.2009 во 19:21 |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |