![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7778798081 138> |
Автор | |
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Испруженава рака ме асоцираше на една хаику песна. Истата е на српски бидејќи ако се преведе би се изгубила структурата.
Руко, луко љубави. |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Ти нудам
експлозија од звуци и слики со облаци споени каде седум розеви слонови среќа некаде носат додека патот поплочан од морски ѕвезди светка по кој одат сите оние мисли кои лебдат возвишени и чисти сите оние ѕвезди водилки на различни страни кои не растргаа често сомнеж носеа во чадот се споија кога изгореа во утрото изненадено кога небесниот свод се растури во експлозија од бои и звуци. |
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
![]() ![]() ![]() |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
![]() ![]() ![]() |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Не вреди кога си искрен
уште помалку кога некому ќе му се повериш онака со срце и душа а тој си игра само со твоите чувства оти он си зацртал во главата своја некоја цел и кога ќе ја достигне таа цел ееееееееее...тогаш.... Оди сликај се.... готово е со слатките зборови. Интересот за тебе му опаѓа како к*р после добар секс и нема абер за станување. Тогаш си само уште една глупача на овој свет и можеш да им се придружиш на оние кои тој онака ноншалантно,слаткоречиво, како што само тој умее ги дигнал на пиедестал, за веднаш потоа да ги закопа длабоко во земјата како да никогаш и не постоеле во неговиот живот. Браво.....честитки. Заслужуваш..... Медал за идиотизам. Венец за слаткоречивост. Круна за шармирање. И нобелова награда... за најголем број на сркршени срца. БРАВО!!! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() Изменето од zbunet - 25.Март.2009 во 10:51 |
|
![]() |
|
Шума густа
од голи женски нозе на ветрот се нишаат очи искривуваат дал да гледа или не без да биде виден а тие парадираат изазиваат со колкови нишаат кој ќе ги има ќе ги има кој ќе ги нема ќе гледа без виден да биде ќе зборува што виде нема шанса за мудар молк дадено не му беше на тој дадено што му беше уште ќе бара топло иде ќе расцвета шума од голи нозе за сите ќе има насмевка што се ниша и за него има што виде а невиден беше. |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ПЕЧАТ
Како волчица на полноќ завива во тебе моето задоцнување да ставам печат на споменарот на твојата последна надеж , што ти, од залашка, љубов ја нарече... Тропаат стравовите во долгите ходници на осаменоста, додека го бараш во огледалото на полната месечина одразот на последниот среќен миг што јас, од сожалба, го опточив со седефот на моите емоции... Акустично одѕвонуваат минутите во пештерата на твојата немоќ да го запреш истекувањето на неостварениот сон со боја на испарување на едно izmisleno лето... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Се сеќавам на денот кога прв пат те видов.. Не се сеќавам што друго си кажавме, најверојатно имам кратка амнезија од маестралниот, велелепниот, вошебниот, влажниот, мрсниот, лигавиот, гадниот, бљак бљак бакљ пардон.. бакнеж кој следеше потоа
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Немој да ме лажеш дека го баравте имбусот во задното седиште од неговата кола, бидејќи СЕ видов
![]() ![]() ![]() ![]() "Водоинсталатерот" изгуби, но залудно
![]() ![]() Како и да е, Перо хаусмајсторот ми кажа дека висиш по форуми
![]() ![]() Те сака твојот возљубен Трпе од с.Добрејци
![]() ![]() |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
Не ми е потребан песна
за да ти кажам колку те сакам. Не ми требаат зборови кои ќе свдочат за мојата љубов. Не се потребни букви за да сватиш што мене ми треба. Ми требаат твоите усни со нив да вдишам љубов и да ти ги вратам пак назад полни со поголема љубов од претходно. Ми требаат твоите раце да ги вкрстам со моите и да се бараат по раменици и во прегратка да се сретнат. Ми требаат твоите прсти нежно солза да избришат хоќни кошмари да растераат и мирен сон да донесат. ![]() Изменето од butterflyM55 - 26.Март.2009 во 05:24 |
|
|
|
![]() |
|
Сокриј ме во мирисот
на пролетта која доаѓа. Најди ме во блесокот на молњата на летниот дожд. Чувај ме во соновите кои ти се нижат во ноќите, кревки од самотијата која те покрива. Сокриј ме во солзите на утринската роса која наросува природа со своето доаѓање. Пронајди ме во бакнежите на дождот кој го носи новороденото утро, позлатено од сончев сјај. Сокриј ме во прекршените ветувања на твојата душа, која длабоко во себе ме крие. Пронајди ме во воздишката која ти се искрадува од уста кога помислуваш на мене во самотијата на денот. Чувај ме во приказната која има среќен крај. Сокриј ме во твојата топла и нежна прегратка. Единствено што те молам немој,никако немој да ја сокриваш љубовта. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ЦВРСТ МИ Е ЧЕКОРОТ
Цврст ми е чекорот, сеуште, - црвена дабовина од црв неначната Камен по камен пат изѕидан - цврста калдрма... Ги пуштив сите птици на сонот од кафезот на славопојките. Ниту боја, ниту облик - небото на вистината си ја јаде сопствената димензија... Жено, Змијо, Божице, нека пиштат гревовите со крвта на дедовците пренесени - проклетство наследено. Ждрапање до ждрапање - крцкаат коските на последните илузии... Цврст ми е чекорот, сеуште - никој не ја нашол песната над песните... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
Има начини
има желби кои извираат за досадно да не биде само сакаш и тоа е се. Еден подсмев во наведната глава ќе се претвори покајничка само сакаш и тоа е се за гордост скриена како поплава да избие сето она измислено што бидна го можеме и сами да сакаме само треба и тоа е се. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7778798081 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |