|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика | страница <1 56789 67> |
Автор | |||
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
МОЕТО КРАТКО ЗДОЛНИШТЕ Моето кратко здолниште Не е покана Предизвикување Покажување Дека нешто барам Дека нешто нудам Или дека “ловам“ нешто. Моето кратко здолниште Не те моли да посегнеш Не сака да го искинеш на мене Или да го слечеш. Моето кратко здолниште Не е правна причина За ти да ме силуваш Иако порано било Нема да “држи вода“ тоа Во денешните судови. Моето кратко здолноште Верувал ти или не Нема никаква врска со тебе. Моето кратко здолниште Има врска со откривањето На моќта на листовите на моите нозе, Со свежиот есенски ветер кој патува Угоре по внатрешноста на моите бутини, Со тоа што јас дозволувам На се’ што ќе видам Или покрај што минувам Или што чувствувам Да живее во мене. Моето кратко здолниште не е доказ Дека сум глупава Или неодлучна Или пак мало девојче – недооформена личност. Моето кратко здолниште е мојот пркос Нема да ти дозволам да ме исплашиш. Моето кратко здолниште не е фалење Ова е тоа што сум јас Пред ти да ме натераш да се покријам Или да го ублажам ефектот. Навикни се на тоа. Моето кратко здолниште е среќа. Можам да се осетам одејќи по земјата. Овде сум. Жешко ми е. Моето кратко здолниште е ослободување Знаме на армијата на жените Ги прогласувам овие улици, било кои улици За земја на мојата женскост. Моето кратко здолниште Е тиркизна вода Во која пливаат шарени рипчиња, Летен фестивал во ѕвездена темнина, Воз кој пристигнува во непознат град. Моето кратко здолниште е див вртлог Полн здив Егзотичен сос Моето кратко здолниште е Вовед Но пред се’ моето кратко здолниште И се’ што се наоѓа под него ( Ив Енклер) Изменето од Sho-Sana - 17.Март.2009 во 21:55 |
|||
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|||
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
времето ползеше. Кога бев мал и трчав и зборував, Кога бев млад и се радував на животот, А сега, кога сум стар, Кога ќе помислам на времето, “Времето е вечно“. (непознат автор)
|
|||
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
......ќе оздрави, ќе умре, ќе оздрави, ќе умре.
Ја пронаоѓав во дождот, ја губев во маглите - не се враќа, ќе се врати, не се враќа. Мојата птица губеше рамнотежа додека го отклучуваше звукот над мене Веќе не бев за никаде, оти сите знаеја што не знам, а не знаев дали нејзината глава во мојата глава размислува или од нејзината болест јас почнувам да умирам.... |
|||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|||
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
< ="Content-" content="text/; charset=utf-8">< name="ProgId" content="Word.">< name="Generator" content="Microsoft Word 11">< name="Originator" content="Microsoft Word 11"><>
Uzmi me dok pupa cvet |
|||
~Live the life you love, love the life you live~
|
|||
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
< ="Content-" content="text/; charset=utf-8">< name="ProgId" content="Word.">< name="Generator" content="Microsoft Word 11">< name="Originator" content="Microsoft Word 11"><>
ŽELIM TE Želim te i u rane zore, Toliko pesama sam smišljala – zbog tebe, Želim te stalno, sve iskre mi plamte |
|||
|
|||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
......"Колку сакам да не сум
а тоа сум. Колку сакам да сменам а неможам. Колку сакам да останам а се губам. Колку сакам да те допрам а недопирлив си. Колку сакам да те бакнам а усни нема. Колку сакам да заспијам а несоница ме прати. Колку само те сакам а те немам. "
|
|||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|||
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Фала срц.....
|
|||
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
IF If you can keep your head,when all about you If you can dream--and not make dreams your master, If you can make one heap of all your winnings If you can talk with crowds and keep your virtue, (Radyard Kipling) |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти тргни прва.
Помини низ вратата пред мене. Влези во лимузината додека чекам покрај тебе. Блези било каде додека јас стојам зад тебе И ти го чувам грбот Седни до масата пред мене. Те молам,пробај ги вкусните залаци додека јас немо седам. Моја желба е ти да бидеш прва, во секоја ситуација на овој земски живот. Само еднаш јас ќе тргнам пред тебе, И ќе биде мојот последен миг. Кога смртта ќе не проба,мора да тргнеш но, после мене. Затоа што јас неможам ни миг да живеам без тебе |
|||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
koj e avtor?
|
|||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|||
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dajana Diverno |
|||
|
|||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
super e!
|
|||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|||
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не, не зборувај ми за очите што се исушија Во нив имаше една птица Пристапи поблиску И исцеди ја крвта на розите - Птицата ја Убија. Дојди не плаши се Очите веќе немаат сјај Затоа дојди И отвори ги сите зелени лисја Нека влезе пролет Птиците на пролет се радуваат. ДАНИЦА РУЧИГАЈ |
|||
|||
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
STARINSKA MOLITVA ZA
EMILIJU 1. Neka na|e srecu
Emilija. Crven kon~i}. Nek se smeje. Neka mirno spava. 2. Neka živi
Emilija sa onim koga ljubi. Ne moram da budem ja.
Neka ona živi. 3. Nek postane majka,
nek joj {ikne mleko. Nek joj dete `ivi. 4. Nek se seti
Emilija prozora na niskoj ku}i i jesenje uspavanke. 5. Nek joj se ispuni `elja: stara klupa, niska ku}a izvan
grada. 6. I kad zbraja dane,
nek se seti i mene i mojih molitava. 7. Nek sa decom ve~erava pod zvezdama za dugim
stolom. 8. A kad joj mreti
do|e, u poslednjoj suzi nek bude i mene. 9. Te ve~eri nad
njenim krovom nek pro|u rumene
zvezde. 10. Od njenih zvona
nek propla~u i neznani na svome
putu. 11. Nek umre samo
posle mene. Ma gde se obreo i ma
gde bio. 12. A m i n ... Slobodan Markovi} |
|||
|||
Внеси реплика | страница <1 56789 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |