![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 425426427428429 824> |
Автор | |||
leonardo.bg ![]() Нов член ![]() Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Чел съм доста. Ама нигде не видох това што го го говориш |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Тоа значи дека треба да препрочиташ уште еднаш и со поголемо внимание! |
|||
![]() |
|||
Aminta3 ![]() Група ![]() Регистриран: 15.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 93 |
||
http://members.tripod.com/Mongolian_Page/shaman.txt Еве едно современно истражување на монголската космологија и религија - тенгризмот (од монголското “тенгри“ = небо, на чувашки “тура“, а на јакутски “тангара“ кое е и најблискуо до бугарската форма - “тангра“. Интересно, какво и да било рушење на шатор-куќа (јурта, или на монголски - гер) се смета заради лутината на богот Тангра и сходно се прави шамански ритуал за да се измоли одново добрата воља на Небото. Еве и уште два сајта со информации за монголскиот и тюркскиот тангризам: http://www.tengerism.org/ http://aton.ttu.edu/OLD_TURK_DEITIES.asp Им пожелувам пријатно читање на заинтересираните за религијата на нивнитре дедовци. |
|||
![]() |
|||
Legenda883 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 701 |
||
YES!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од Legenda883 - 20.Март.2009 во 03:34 |
|||
![]() |
|||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 237 |
||
Caucasian race The term Caucasian (or Caucasoid) race has been used to denote the general physical type of some or all of the indigenous populations of Europe, North Africa, the Horn of Africa, West Asia, Central Asia and South Asia.[1] Historically, the term has been used to describe the entire population of these regions, without regard necessarily to skin tone. In common use, the term is sometimes restricted to Europeans and other lighter-skinned populations within these areas, and may be considered equivalent to the varying definitions of white people.[2] |
|||
![]() |
|||
Legenda883 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 701 |
||
Poznato mi e toa 'da be', megutoa dodeka ne me ubedat deka navistina e taka, ke go ostavam moeto gorno mislenje, zatoa shto jas mislam deka IMA razlika. Ne sum samo jas koja ima rezerviravo mislenje za toa, tuku gi ima mnogu drugi shto go delat moeto mislenje, t.e. shto mislat deka so terminot 'caucasians' NE treba da se odredat site Evropjani t.e. belata rasa.
Duri i vo gorniot text ima rezerviranost pa veli 'sometimes'.
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
танас_ ![]() Нов член ![]() Регистриран: 20.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 17 |
||
"Татко ми, дедо ми, предедо ми, ако се велеле по недоразбериiа бугари, то ушче не значит, оти и iас требит да сум као ниф во мрак за моiата народност"
Когато си на спонсорство от Белград (същото важи и за Пулевски) нема значение какви са били татко ти дедо ти и прадедо ти! ![]() |
|||
![]() |
|||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
||
moze li te molam da pisuvas na MKD jazik ? ............ ocigledno e deka toa sto go pisuvas go razbiras samo ti i nikoj osven tebe
![]() |
|||
![]() |
|||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
||
Krste napisal ama falsifikatorite go prepravile kako sto nim im odgovara ..... citaj bugarite
![]() |
|||
![]() |
|||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
||
Ако некој бил заблуден заради својата неукост, несакл да се хеленизира и бил принуден да оди во егзархиска црква (сметајќи дека го избрал помалото од двете зла) тоа не го прави Бугарин, односоно туркомонгол. Да не заборавиме дека Бугарите биле азијати. Крсте ќе го напише ова: Јас сум Македонец и интересите на мојата татковина ми се претставуваат така: не Русија и Австро-Унгарија се непријателите на Македонија, а Бугарија, Грција и Србија. Само енергичната борба со тие три држави ќе ја избави од погубување нашата татковина. и ова Значит, името бугарин во Македониiа, со коiе сега експлуатираат бугрите, никак не iет национално, и затоа никоi од македонците немат прао со него да експлуатират македонцките интереси во негоа полза. Никоi не ни имат дадено прао заради него да ни се набркуваат бугарите во нашите работи. и ова "The Russian public forgot Macedonia, but although she is in a disastrous plight, she is still alive. She suffered the tremendous oppression of the Turkish yoke for five centuries, and yet kept her national spirit. If Malorussia was able to bear the Polish yoke in the 16th and 17th centuries, Macedonia, too, will be able to survive the sufferings, of 1913. The Slavs freed themselves from their misfortunes, overcoming the bitterest disappointments, and began to heal their wounds and lay the foundations of a lasting peace in the Balkans in virtue of the national independence of all the Balkan peoples. So Macedonia, too, will be able to obtain what is her due." и ова The Macedonians are necessary to Macedonia; it is only with the Macedonians that Macedonia can belong to the Macedonians, never without them. и ова I do not regret having declared myself in favor of Macedonian separatism twenty-eight years ago. Separatism was for me, and remains, the only way out, the best means by which the Macedonian intelligentsia could pay back and continue to repay their debt towards their people. |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
![]() |
|||
leonardo.bg ![]() Нов член ![]() Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 5 |
||
нели ова е од ваш сайт: Ами каква ноа т. е. македонцка народност, кога ниiе, нашите татковци, дедои и предедои се велеле бугари? |
|||
![]() |
|||
танас_ ![]() Нов член ![]() Регистриран: 20.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 17 |
||
Е па Кръсте вели дека татко му дедо му и прадедо му са българи!!! Ама нали той е по учен(в Белград) от тех е станал македонец!??? Е това ако не е предателство спремо родителите и семейството що е!!??? |
|||
![]() |
|||
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
||
Леле дај прочитајте ја цела книга и не драпајте мадиња па да видите што значи тоа блгарин за него.Не вака да вадите 2 реченици надвор од контекст.
|
|||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|||
![]() |
|||
||
Е убаво де - ако на теб татко ти дедо ти и прадедо ти ти велат че са българи - тогаз ти какъв си!???
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 425426427428429 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |