|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 419420421422423 824> |
Автор | ||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Со такви пријатели како вас, кому му е потребен непријател. Рековме, вашата историја од река Марица па на исток се до Сибир. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Убаво е што во ЕУ не размислуваат како Бугари туку како слободни луѓе со слободен ум.Имено ЕУ парламентот пред некој ден изгласа резолуција каде што споровите меѓу државите ке се решаваат по легален пат - на суд а не во политика или со политичка интервенција - со овој заклучок и Хрватска а и Македонија добија зелено светло за влез у ЕУ без можност на политичко попречување од било која земја членка
ЕУ е создадена да иницира економска и регионална соработка,националниот дух секој си го задржал и не е никаков момент во било кое барање за членствоТоа се вика демократија и слободоумие,нешто што Бугарите го немаат а изгледа и уште долго нема да го добијат |
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Оставаш простор дека некогаш би можеле и да го добијат?! Мислам на слободоумието. Искрено, многу очекуваш. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
taanas
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 331 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пак не си си научил урока! Ако някоя страна членка не ратифицира договора за присъединяване на нова страна същана няма как да влезе в ЕС!
А дали имат некакъв спор това е друг въпрос той може и да се реши в съда в една или друга полза но докато нема подписи от сите страни членки- ЕС и НАТО през крив макарон Ако сметате че можете да сте в ЕС и едноременно с това да немате добри относи със съседите значи нещо не са ви обяснили ! |
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Колку што мене ми е познато и вие немавте и уште немате добри односи со соседите па ве примија некако. Како и зошто незанам, но се ми се чини дека се каат за одлуката. Но, како и обично Европа тоа несмее да си го признае, ама ве преставуваат како нивен клозет. Изменето од Platenik - 17.Март.2009 во 14:39 |
||
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
зошто да прифаќаме исфорсирана и недетално истражена историја?
и у к*рац више со тие унии, кога некој толку многу ме условува да влезам во неговото друштво и ми вика да сменам се за мене и моите односи со другите, тој не ми е пријател и нема што да се дружам со него ако сакате не не примајте, и онака не ве сакаме |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
да бе
Сениор Регистриран: 11.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 146 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ама няма да де одите
сакате-несакате ке ви изцивилизираме и пак ке ве приемеме |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сакам да ме остаат на раат сите да си ја истражувам историјата и културата на својот народ, иако некогаш не се совпаѓа со фактите на соседите и нормално дека ќе идеме сакам - нејќам, ипак е наш избор, нема што вие присилно да не „цивилизирате“ |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
taanas
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Немаме проблеми със съседите членки на ЕУ !!!! А Македония заради една груп**ка стари комплексирани югокомунари за които се българско е лошо ще си седи в лай**та дето е сега! Иначе с повечето македонци българите чудесно се разбират даже песни певат заедно! |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некако туркомонголчињава каснат со времето - значи ова јас што го напишав е одлука донесена од ЕУ парламентот баш за проблемот со СЛовенија и Хрватска,значи политичко попречување за членство во ЕУ нема да има а за Македонија тоа дојде ко џокер у покер бидејки резолуцијата е склопена и потпишана за општи кавги со соседите а не за еден случај
|
||
taanas
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе Бугич ако парламента на Гърция не ратифицира договора за присъединяване на Македония нема ЕС и нема НАТО! По тая причина нема и обща конституция в ЕС щото една от страните членки не го подписва! Не се заблуждавай с това!
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tanaase, да не се лажеме, вие влеговте во ЕУ по претходна согласност на Грција, која ви се смилува откако и ги исполнувте сите желби, односно со која потпишавте низа договори, меѓу кои и дека целосно се откажувате од Егејска Македонија и луѓето таму. Затоа и вашата држава ден-денес не смее да каже ништо кога се во прашање луѓето таму, бидејќи секоја ваша интервенција, ќе наиде на остар одговор од Грција, што дополнително ќе ви ја комплицира и онака незавидната положба. Изменето од macedon_alex - 17.Март.2009 во 15:38 |
||
taanas
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Съгласен съм че има извесно премълчаване за българското население в Гърция и техните права! Само че говоря за днешните българи които живеят в Гърция! Те нямат никакви права и нищо не се чува за тях! Единствено Каракачанов пцуе по гърците по този въпрос! Иначе има една спогодба от 1927 Моллов-Кафандарис на която гърците се позовават когато имаме претенции към тях.С други думи за тях въпроса е приключен! Нема как да имаме претенции за хората в Егейска Македония без това да влоши отношенията и с Македония! Тогава и вие ще имате проблем така че в случай вие печелите от това! Македония и без това е в сложна ситуация в момента и мисля че правилно не се поставя този въпрос! Няма какво да спечелим освен караница и с Гърция и с Македония. |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Точно така но сепак интересот на ЕУ е поголем од Бугарија или Грција - така да секој ке си легне на брашно
|
||
Внеси реплика | страница <1 419420421422423 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |