|
Училишниот час - 40 минути |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
THEPRINCESS
Сениор Регистриран: 29.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kaj nas profesorite 15 - 20 minuti predavat samo, taka da i 30 minuti da e casot pak ce imame vreme za se. Uste poarno ako go skrata pomalku vreme za isprasuvanje ce ostane. Ma da mene uste 2 meseca skolo mi ostanaa i sakale gi skratile sakale ne isto mi se faka.
|
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Iako kako ucenik bi rekla deka i 40 minuti se mnogu, sepak gledajki deka programite se poveke i poveke se prosiruvaat, se redat za eden nastaven cas da se izucuva se poveke i poveke materijal, duri i 45 se malku...
Na site seminari za nastavnici im se sugerira nastavata da se svede na "naucna istrazuvacka dejnost" na ucenicite t.e. ti sami da istrazuvaat i sami da doagaat do zaklucoci (konkretno za nastavata po fizika i matematika govoram sega, ama veruvam deka i po drugite predmeti se sugerira na toa), so sto bi se dovelo do pointeresni casovi i pogolema aktovnost na ucenicite... ama za "bedni" 40 minuti se dobiva samo dosadno frontalno izlaganje na nastavnikot... steta |
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
elektro
Група Регистриран: 07.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe a 40 a 50 posle ako skratat casovite ke dodat da ima uste po nekoj cas primer imas nekoj 7 casa ke stavat da se ima 8-9 casa na den
|
|
SLAVEVAT
Нов член Регистриран: 15.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
уште поарно ако се 40 па има многу часови ами дома нели треба да се учи
|
|
G1RL
Сениор Регистриран: 09.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 103 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
40 min se dovolno. Profesorot/kata moze da ja predade lekcijata za 30 min a vo narednite 10 da gi razjasni nejasnotiite i onaka naj4esto vo onie posledni 5 min samo se sedi i se 4eka da zvoni...
|
|
TODAY COULD BE YOUR BEST, WORST OR LAST DAY IN YOUR LIFE...
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да ме прашате мене 15 минути доста се за еден час!
|
|
mistake
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 8613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
. Изменето од mistake - 01.Февруари.2011 во 18:21 |
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хаха, тоа е тоа, чудно е времето!
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |