|
Господ или Дарвин |
Внеси реплика | страница 123 13> |
Автор | |
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 29.Јануари.2006 во 22:29 |
koj teorija od ovie dve postojni ja prifakjate?ili mozda niedna? Изменето од Carnation |
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa Gospod ama ne onaka kako so e prikazano - za Adam i Eva.... veruvam vo visa sila so ne sozdala...... mozebi i teorijata na Darvin e tocna......ama ..... so znam.... povekje veruvam deka sepak se e rezultat na visha sila.... |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
kasiopea
Нов член Регистриран: 29.Јануари.2006 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hmm...jas licno darvinovata, poarno mi se gleda deka sum nastanala od majmun otkolku od rebroto na maz hahaha...feministka demek |
|
Supernatural
Сениор Регистриран: 20.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OD REBRO GARANT NE ... ALI OD MOZOK OOOFFFKORSSSSS!!!! |
|
krale
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 923 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Темава ме потсети на еден виц за Адам и Ева.
Си бил Адам сам во рајот, и не му било интересно. Го увидел тоа Господ и му рекол „сакаш ли да ти направам придружник?“ Адам одговорил дека сака, ама да му каже прво каква ќе биде. Господ одговорил: „Ќе те сака без приговор, ќе те слуша за се, никогаш нема да ти приговара, никогаш нема да ти вели не, секогаш ќе биде тука за те*е и ќе ти биде прекрасно со неа.“ Адам: „Стварно? Можеш тоа да го направиш?“ Господ: „Можам, ама ќе те кошта нешто“ Адам: „Што?“ Господ: „Една рака, една нога и едно уво“ Адам: „Хммм, аха... А што можеш ти да ми дадеш за едно ребро?“ |
|
krale
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не, сериозно, мислам дека можеби прашањево е погрешно поставено. Зошто би било невозможно И Господ И Дарвин??? Можда двајцата се во право!
|
|
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da be da,ako gospod e darvin togas mozit,sala na strana,interesno razmisluvanje,ama sepak objasni malku pojke za da te sfatime so tocno sakas da kazis. Изменето од Анастеа - 23.Ноември.2009 во 01:27 |
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
krale
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па Дарвин има теорија која го опишува животот како настанал преку пат на еволуција, но не дава теоретско објаснување за тоа како настанала материјата. Зошто не би бвило возможно да се верува дека Господ ја создал материјата и го започнал процесот на еволуција, а после тоа си течело како што објаснува Дарвин?
|
|
Pharaoh
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 19.Ноември.2005 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 471 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe mnogu e glupavo ako gospod e semokjen da ostavi milijardi godini evolucija za do negoviot sovrsen proizvod covekot
Изменето од Анастеа - 23.Ноември.2009 во 01:28 |
|
Fortune favores the bold - Среќата ги прати храбрите
|
|
krale
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само што пропушти една работа: Бог не е само семоќен, туку и вечен, т.е. не е нетрпелив. Милијарда години, или еден ден, му е потполно сеедно. Тоа е барем одлика на божественото, надвременско постоење... Изменето од krale |
|
Dime_Struga
Нов член Регистриран: 11.Февруари.2006 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Шетај не ми сметај
|
|
Maro
Сениор Регистриран: 11.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 1215 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Darvinovata.... ne veruvam vo gospod na toj nacin na koj skoro site veruvaat. Veruvam na eden drug nacin za koj imam dosta debatirano i mislam deka ne bi go narekle vie toa veruvanje. darvinovata.... Darvin e eden od lugjeto na koj im se divam, a drugi takvi se Tesla, Onore de Balzak, Isaak Njutn.... i mnogu drugi od razlicni ili slicni sferi |
|
YODA
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 205 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЈАС СУМ ПОДДРЖУВАЧ НА ДВЕТЕ ТЕОРИИ ОТИ МИСЛАМ ДЕКА НИ ЕДНАТА НИ ДРУГАТА НЕ МОЖЕ АПСОЛУТНО ДА СЕ СФАТИ. ЗАТО ПО НЕШТО ОД ДВЕТЕ И WE HIT THE SPOT. АМА И ЈАС НЕ ГО СФАЌАМ ГОСПО КАКО ПОШИРОКАТА ПОПУЛАЦИЈА ПА ЗАТО Е МАЛКУ ПОКОМПЛИЦИРАНО ДА СЕ ОБЈАСНИ.
PEACE Y'ALL |
|
и то...
|
|
krale
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е како тоа вие го сфаќате Господ што е поразлично од другата популација? Баш би сакал да чујам.
Мислам Господ, како термин, како ознака, означува некој кој е Семоќен, Сезнаен, Сеприсутен, Неограничен, Вечен, итн. Ако не е една од овие работи, тогаш не е Господ... Стварно не ми е јасно какво е тоа „поинакво“ сфаќање... |
|
Внеси реплика | страница 123 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |