IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 407408409410411 824>
Автор
Порака Обратен редослед
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 11:31
Originally posted by да   бе да   бе напиша:

Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Дефинирај поширок поглед?!
дефинициа за поширок поглед: поне 40-50% од моja

Не те разбирм?!

А за Народе Македонски, многу пеена во Охрид, а испеана за народот Македонски и злоделата на Каравангелис во село Загоричани.

Никој не пее Народе бугарски!
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 11:21
Како плагијат,објасни ми?Таа песна е направена за убивањето во Нагоричани.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Март.2009
Поени: 146
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да   бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 11:20
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Originally posted by да   бе да бе напиша:

Јас гледам само плагијати! Не сум слушнал некој во Маедонија да пее Бугарски песни!

ам дай да проверим

"Народе македонски" ja знаеш - на Симеон Гугуловски?

изненадување

што значи ова изненадуване?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да   бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 11:19
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Знам дека е најзаебаниот дел од се,ама што ќе остани кога ќе ја одземете цела македонска култура од бугарската?
Ништо,то е проблемот најверојатно со вас.

проблемот е дека многу добре знаем дека македонските песни са македонски и никой не сака да демантира македонскиот фолклор

македонскиот си е македонски исто како тракийскиот си е тракийски

требе да си музикален инвалид за да не правиш разлика помегу македонски тракийски примерно
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 11:18
Originally posted by да   бе да бе напиша:

Јас гледам само плагијати! Не сум слушнал некој во Маедонија да пее Бугарски песни!

ам дай да проверим

изненадување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да   бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 11:17

ам дай да проверим

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 11:16
Знам дека е најзаебаниот дел од се,ама што ќе остани кога ќе ја одземете цела македонска култура од бугарската?
Ништо,то е проблемот најверојатно со вас.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да   бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 11:15

Дефинирај поширок поглед?!

дефинициа за поширок поглед: поне 40-50% од моja
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 11:04

Од она што имам видено на Планета можам да заклучам дека само еден пандан на српскиот ПИНК
кога се потрудиш да имаш по широк поглед пак ке зборуваме

Дефинирај поширок поглед?! Демнатирај ме?

Прилогот за Кукавица испеан од Десислава, е објавен како Балкански хит. Јас сепак би рекол дека е српски хит.

Како вие кои сте толку многу против Србите си дозволувате да пеете нивни песни?!

Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да   бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 10:54

Од она што имам видено на Планета можам да заклучам дека само еден пандан на српскиот ПИНК

кога се потрудиш да имаш по широк поглед пак ке зборуваме
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 10:49

Бугарија нема ништо изворно или униктно што би ја формулирала бугарската култура.
сега не си баш во правоеве лугето во светот са решили дека Vоyger требе да носи бугарска музика из универсумотимаме доволно култураако требе да си меродавен требе некой ФАКТ да ставиш - ФАКТОТ е онова кое мое да го видиш чуеш прочиташова "Бугарите немат култура" нишо незначиай оди удри едно вино за роденденотголема%20насмевка

Какви факти тебе би те задоволиле?!

Од она што имам видено на Планета можам да заклучам дека Планета е само една лоша копија на српскиот ПИНК. Ако се искулучи македонскиот фолклор кој вие од се срце го експлоатирате, сето останато е една збирштина, екстремно лоша копија на српскито турбофолк, со исклучително многу примеси од турскиот и грчкиот мелос. Во ниедна песна досега не сум слушнал нешто изворно, бугарско.

Зарем немате вие нешто свое, кое ќе се разликува од другите, дали по ритамот дали по мелодијта! Нешто штом ќе чуеш веднаш да знаеш дека е бугарско?!

Сем надоврешниот изглед на поснопојките се другото нема никаков кавлитет, а да незборувам пак за уметничка вредност.

Гледам како младите Бугари се трескаат од земја на една песна испеана пак на Македонски јазик, НАЗАД, НАЗАД МОМЕ КАЛИНО. Патем, кој тоа тој Слави го форсира? Сиромавиот е комплетен антиталент со никакви гласовни можности, па уште ќе седи ви жирито на Бугарски идол и ќе оценува некого.

Назад, Назад Моме Калино

Ако умрам ил загинам

Сестра Брата кани на вечера

Магде моме

Ситно оро

А еве и нешто српско испеано на македонски ама во Бугарија

Десислава ала Цеца Ражнатовиќ

Десислава ала Драгана Мирковиќ

Има уште, сакаш повеќе факти!

Значи сепак најквалитетното од Бугарија е македонското! Немој да бидете хипокрити!

Изменето од Platenik - 15.Март.2009 во 10:55

Кон врв
Zefar Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 13.Март.2009
Поени: 33
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zefar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 08:26
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Originally posted by Zefar Zefar напиша:

Vidi vo A Pallas Nagy Lexikona

Дали некој ќе може да ја преведе легендата на картата, посебно тоа што е за Македонија?
Јас преку гугл нешто преведов и во делот за Македонија добив "Срби и Македонци",ама дали е точно не сум сигурен.

Мапава е интересна, бидејќи поголемиот дел на Македонија (без Мехомија, Банско, Неврокоп, т.е. од другата страна на Пирин) ја покажува како населена со “Сербек ејш Македониајак“, а во текстот кон неа пишува (види го болдираното) дека Бугарите составуваат огромното мнозинство во Бугариjа, Источна Румелиjа и Македониjа. Нивниот броj се оценува на 4 милиони. Дали некој може тоа да го објасни? Јас сеуште - не!

[ÁBRA] A Balkán-félsziget néprajzi térképe.

A nehezen járható hegyláncok által számos medencére osztott B.-en tarka mozaikja található a különféle nemzeteknek. A természet lehetővé tette, hogy a folytonos küzdelmek és néphullámzások dacára egyes védettebb helyeken magukat föntartsák. Köztük éles határt vonni a kellő összeirások hijában rendkivül nehéz. Az albánok tömegesebben a róluk elnevezett tartományban és Epirusz északi részében, körülbelül addig a szel. fokig laknak, mely alatt Janina fekszik; egyes kisebb telepeket Görögországban és másutt is találni (l. Albánok.). Az albánok mellett a görögök lerégibb lakói a B.-nek, akik Görögországon kivül, a tengerparti városokban, a Marica völgyében. Drinápolyig a Chalcidine félszigeten és az Egei-tenger szigetein laknak. a cicárok vagy déli oláhok a Pindosz és Grammosz völgyeiben, Monasztir környékén, Akarnániában (ahol karaguniszoknak és kucovlachoknak hivják) találhatók. Számuk vagy 200,000 lehet. Az oláhok Romániát birják. A szerbek szerbián kivül a Rigómezőn és Macedoniában élnek nagyobb számmal; hozzájuk számítják még a montenegróiakat és hercegócokat is. A bolgárok Bolgárországban Kelet-Ruméliában és Macedoniában vannak túlnyomó többségben; számukat közel 4 millióra becsülik. Az oszmanlik, akik ezelőtt a félsziget minden részeiben elszórtan éltek, s akiknek számát a krimi tatárok és cserkeszek bevándorlása még növelte, most is kevés helyen találhatók nagyobb tömegekben. így Skoplye körül, Egribudsik vidékén stb. nagyobbra csak a nagyobb helységekben élnek tömegesebben; számuk összesen 3 millió lehet. A természet a B.-et ellátta mindennel, ami gazdag földmivelő és állattenyésztő vidékké tehetné, a lakosság túlnyomó nagy részének csakugyan ez a fő kereseti forrása. Ennek dacára mindkét foglalkozás meglehetősen primitív fokon áll. Nagy területek, melyek pedig arra alkalmasak volnának. műveletlenül hevernek; a gazdasági eszközök nagyon kezdetlegesek; a trágyázás csaknem ismeretlen. A nép élelmezésére főképen Romániában, Bulgáriában és Szerbiában kukoricát, a kivitelre búzát termesztenek: az árpa csak takarmányul szolgál: burgonyát, rozst és zabot keveset termesztenek. A hegyes vidékeken nagyobb területek vannak lennel és kenderrel beültetve. Fontos még a szezám és az ánis, Macedoniában a dohány és gyapot.

Се извинувам за користење на унгарски јазик, но тоа е документ од крајот на 19 век. Оноа што е од интерес за мапата го поцрнив, ставам поголем дел да не излезе дека го вадам од контекст, дадов и линк кон унгарската енциклопедија.

Изменето од Zefar - 15.Март.2009 во 09:07
Кон врв
чоли Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Ноември.2008
Поени: 2973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чоли Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 06:04
Па и тие сигурно са Туркомонголи... Интересно зашто има сини очи?

Кон врв
Aminta3 Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 15.Март.2009
Поени: 93
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aminta3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 04:14
Originally posted by anakin anakin напиша:

Инаку бугарите се за жаленње. Сакајќи да покажат на светот свое монголотатарско потекло, двајцата од жирито на ИДОЛ си направија татаро хунско монголски фризурино. Јеби му матер кога незнаат да бекнат татаро хунско монголски збор. ...

Македонец од Пиринска Македонија да ти каже дека хан Омуртаг му е дедо...

Изменето од Aminta3 - 15.Март.2009 во 04:14
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 407408409410411 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.