|
ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА |
Внеси реплика | страница <1 1819202122> |
Автор | ||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
" Ako nekomu od vas mu nedostiga mudrost, neka ja moli od Boga, Koj na site im dava izobilno i bez ukor, i ke mu se dade. No da se moli so vera i nikako da ne se somneva;oti onoj, koj se somneva, prilega na morski bran, kogo vetrot go izdiga i rastura; takov covek da ne misli deka ke dobie nesto od Gospoda. " (Jakov 1:5,6,7) Изменето од KINGDAVID - 14.Март.2009 во 02:01 |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
избришано од спирос во служба на МИРОТ!
Изменето од spiros - 14.Март.2009 во 20:43 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
spiros, темата не е "Омилено поглавје од мојата света книга". туку "Омилен стих..." и затоа не спамирај и држи се до правилата.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не би сакал да го бришам целиот пост, затоа ќе го замолам Спирос да го ревидира својот пост самиот...
|
||
Do what is right, come what may...
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се извинувам ако мислиш дека спамирам! Ќе го избришам постот во надеж дека тоа ќе те задоволи! |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Побратиме, не се лути, нема ништо лично тука. Не е важно дали тоа мене ќе ме задоволи или не, туку е важно да ги задоволи правилата или не. Доколку почнеме со отстапки за еден потоа сите ќе го следат тој терк и темата ќе ја изгуби својата првична замисла. "Може ли жена да го заборави своето доенче, да не му се смилува на чедото на својата утроба? Па кога некоја и би заборавила, Јас нема да те заборавам тебе."
(Господ во Исаија 49:15) |
||
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... оти Законот ништо не доведува до совршенство; а се воведе подобра надеж, преку која се приближуваме до Бога. Eвр. 7:19 |
||
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Но ви велам: наследникот додека е млад, со ништо не се разликува од робот, макар што е господар на се`!
|
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pokazi mi gi, Gospodi,patistata Tvoi i nauci me da vrvam po patekite Tvoi. Upati me kon Tvojata vistina i nauci me,zasto Ti si Bog na moeto spasenie; na Tebe se nadevam sekoj den.(Psalmi 24:4,5) |
||
GoXI
Сениор Регистриран: 01.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 105 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako nekoj odzeme od prorockite zborovi na ovaa kniga, nemu Bog da mu odzeme del od knigata na zivotot
okrovenie 22:19
zar so vakvite i slicni stihovi Bog ne e premnogu surov sprema covekot, sea vo momentot nemozam da najdam vakov drug stih kade sto Bog e mnogu strog so kaznite. Sto ke kazes ti EvAngelos?
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Додавањето или одземањето од Божјиот Збор не е воопшто наивна работа. Такви додавања или одземања низ историјата резултирале со големи скршнувања од патот на Вистината.
Ако, на пример, јас допишам врз Божјиот Збор дека човек може да се спаси само со палење на свеќи и ако во тоа додадено "Божјо Слово" поверуваат 100тина души, тогаш јас ќе бидам индирекно виновен за застранувањето и евентуалната погибел на овие 100 души кои поверувале во оваа дополнителна "Божја објава".
Оттаму сметам дека Божјата закана во Откровение 22:19 е сосема на место ако се земат предвид последиците кои можат да настанат кај верниците со додавање или одземање од Божјиот Збор.
|
||
|
||
GoXI
Сениор Регистриран: 01.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 105 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne samo vo ovoj stih, Bog na nekolku mesta izrekuva smrtna kazna za nekoj gresnik, ili se izrazuva so zborovite "proklet neka e". Ne e toa malku surovo od negova strana? Ako pomislime malku podlaboko ke zakluceme deka toj gresnik ja zasluzuva kaznata, no vaka bez da razmislam mi izgleda mnogu "strogo"
|
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Te proslavuvam Tebe, Gospodi, so seto srce svoe,gi izvestuvam site cudesa Tvoi; se raduvam i se veselam vo Tebe, mu peam na imeto Tvoe,Sevisni( Psalmi 9:1,2) Изменето од KINGDAVID - 26.Април.2009 во 04:59 |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
GoXI, Бог е многу јасен во Библијата: казната за гревот е смрт. Ние можеме да дебатираме дали е тоа благо, строго, сурово и сл. но тоа е тоа, Божјиот закон.
Ако не ни се допаѓа, можеме да го дадеме на Божјиот Уставен Суд. Ако и тоа не успее, можеме да побараме промена на Божјиот Уставен Суд. Но, наспроти шалава, можеме од Бог да побараме и прошка за гревовите и со тоа да не си го добиеме заслуженото за нашите гревови.
Ако Бог Таткото беше кон некој суров, Тој беше кон сопствениот Син. Тој дозволи Неговиот Син да биде камшикуван, удиран со шлаканици, тупаници, плукан, овенчан со венец од трње, закован на крст и оставен да искрвари на него. Суровоста станува уште поголема кога ќе се земе предвид дека Христос не пострада за Себе, за сопствените гревови (кои ги немаше), туку за гревовите на човештвото, за тебе и мене. Но токму оваа суровост ја исполнува Божјата правда со која Исус Христос застапнички се жртвуваше и ја плати казната за нашиот грев, па така ние да бидеме ослободени од истата.
Ова е познатата христијанска радосна вест која се проповеда веќе 2000 години на планетава: Покај се за гревовите, поверувај во Исус (извршувај ги Неговите заповеди) и ќе бидеш спасен. (спасен од Божјиот суров суд над грешниците.)
Поздрав!
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1819202122> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |