IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Мултиетничка партија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мултиетничка партија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
Автор
Порака
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Статус: Офлајн
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:47
Originally posted by Rafiz Aliti Rafiz Aliti напиша:

Originally posted by Pacifist Pacifist напиша:

Nano Ruzhin :
"Jas imam eden son ... eden den u makedonija da imame multietnicka partija "

dragi moi ... povelete i dajte si go svoeto mislenje za ovaa ideja ...

Makedoncite se edini tie sto se unistuvaci na zabavi,ubo e da ima multietnicka partija,ama dzabe makedoncite toa ne go sakat..

hahahahahahahahгазење%20од%20смеење .... unistuvaci na zabava ...газење%20од%20смеење sto da im pravime be batka ... ne sakaat  da se zabavuvaat ...газење%20од%20смеење

Изменето од Pacifist - 14.Март.2009 во 19:47
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
Rafiz Aliti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 111
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rafiz Aliti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:52

Originally posted by Rafiz Aliti Rafiz Aliti напиша:

Nano Ruzhin :
"Jas imam eden son ... eden den u makedonija da imame multietnicka partija "

dragi moi ... povelete i dajte si go svoeto mislenje za ovaa ideja ...
Makedoncite se edini tie sto se unistuvaci na zabavi,ubo e da ima multietnicka partija,ama dzabe makedoncite toa ne go sakat..

hahahahahahahahгазење%20од%20смеење .... unistuvaci na zabava ...газење%20од%20смеење sto da im pravime be batka ... ne sakaat  da se zabavuvaat ...газење%20од%20смеење

Zaradi toa so GRCITE poinako ke se zabavuvaat
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:53

nemoj sega da gi mesas grcite ... za multietnicka partija zboruvame ... ne moze da imame multietrnicka partija ako postojano im gi spomnuvame grcite ...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rafiz Aliti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:54

nemoj sega da gi mesas grcite ... za multietnicka partija zboruvame ... ne moze da imame multietrnicka partija ako postojano im gi spomnuvame grcite ...

Bez kambera svadba ne biduva,zaradi toa gi spomnuvam grcite
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:56

Германска визија - За 10 години двојазична Северна Македонија во ЕУ

Како Германија ја гледа Македонија за 10 години? - Земја-членка на Европската унија, но со сменето име и двојазичност.

Иако оваа визија за Македонија ја создале студенти од Македонија, Германија и Франција, кои си играле симулациска игра наречена „Создавање на нова Европа“, со неа се согласува и германската амбасадорка во земјава Улрике Марија Кнотц, која денеска, како што рече, оваа убава визија им ја пренесе на студентите на Педагошкиот факултет во Скопје.

„Во 2020 ќе бидете членка на ЕУ. Ќе имате ново име - Северна Македонија. Владата ќе биде составена од партија со име Нова македонска партија, во која членови се Албанци и Македонци. Албанското население ќе го зборува македонскиот јазик, што е случај и денеска, а Македонците ќе го зборуваат албанскиот јазик што ќе го учат уште од детски градинки. Мислам дека ова е убава визија за земјата. Не е нереална, не е утопија. Може да се направи и пред 2020 ако се работи на политички план“, изјави Кнотц.

Симулациската игра на ЕУ наречена „Создавање на нова Европа“, изминатите денови ја играа средношколци и студенти од Македонија, Албанија, Косово во организација на Германскиот институт за меѓународна културна соработка и Македонскиот центар за граѓанско образование, сето финансирано од Германското министерство за надворешни работи.

Од Македонскиот центар за граѓанско образование како коорганизатори изјавија дека тие се само спроведувачи на оваа симулациска игра.

За германскиот дипломат, грчката блокада на Македонија за прием во ЕУ не е ненадминлива, но според визијата таа би се надминала со прифаќање на името Северна Македонија.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:57

bas ubavo ke se zabavuvame ... nie ke vi zborime na makedonski a vie nam na allbanski ... голема%20насмевка 

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rafiz Aliti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:58

Како Германија ја гледа Македонија за 10 години? - Земја-членка на Европската унија, но со сменето име и двојазичност.

Иако оваа визија за Македонија ја создале студенти од Македонија, Германија и Франција, кои си играле симулациска игра наречена „Создавање на нова Европа“, со неа се согласува и германската амбасадорка во земјава Улрике Марија Кнотц, која денеска, како што рече, оваа убава визија им ја пренесе на студентите на Педагошкиот факултет во Скопје.

„Во 2020 ќе бидете членка на ЕУ. Ќе имате ново име - Северна Македонија. Владата ќе биде составена од партија со име Нова македонска партија, во која членови се Албанци и Македонци. Албанското население ќе го зборува македонскиот јазик, што е случај и денеска, а Македонците ќе го зборуваат албанскиот јазик што ќе го учат уште од детски градинки. Мислам дека ова е убава визија за земјата. Не е нереална, не е утопија. Може да се направи и пред 2020 ако се работи на политички план“, изјави Кнотц.

Симулациската игра на ЕУ наречена „Создавање на нова Европа“, изминатите денови ја играа средношколци и студенти од Македонија, Албанија, Косово во организација на Германскиот институт за меѓународна културна соработка и Македонскиот центар за граѓанско образование, сето финансирано од Германското министерство за надворешни работи.

Од Македонскиот центар за граѓанско образование како коорганизатори изјавија дека тие се само спроведувачи на оваа симулациска игра.За германскиот дипломат, грчката блокада на Македонија за прием во ЕУ не е ненадминлива, но според визијата таа би се надминала со прифаќање на името Северна Македонија.

Изменето од anastea - 14.Март.2009 во 20:34
Кон врв
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 20:02

„Во 2020 ќе бидете членка на ЕУ. .

Do 2020 godina EU ke se raspadne..
A makedoncite i albancite ORO ke igrat do togasголема%20насмевка
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 21:14

Од Македонскиот центар за граѓанско образование како коорганизатори изјавија дека тие се само спроведувачи на оваа симулациска игра.

За германскиот дипломат, грчката блокада на Македонија за прием во ЕУ не е ненадминлива, но според визијата таа би се надминала со прифаќање на името Северна Македонија.

Овај смрден потомок на фашистот Хитлер,би било подобро да оди во нејзината земја и да се погрижи за 10тината милиони турци и арапи,бидејќи овај куп на измет нема реални шанси да се случи во нашата земја.додека во нејзината има големи шанси да почне да се учи турски и арапски по училиштата.Памет продавање не ни треба,ако сака да помогни,нека,а ако не,нема што да продава семки и кикири.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 23:18
sekoj ima pravo na svoi vizii pa i doticnata gospogja ...
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 23:27
Или соништа среќа
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 23:32
ZoraN, i jas vo nesto da se slozam so tebe
Кон врв
oon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2008
Локација: Macedonia
Поени: 397
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 01:15
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

<h2 id="H2naslov">Германска визија - За 10 години двојазична Северна Македонија во ЕУ</h2>
<t>
</t><table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0">
<t><tr>
<td valign="bottom"></td>
<td valign="bottom" align="right"> </td></tr>
<tr>
<td colspan="2"></td></tr>
<tr>
<td colspan="2"></td></tr></t></table>

Овај смрден потомок на фашистот Хитлер,би било подобро да оди во нејзината земја и да се погрижи за 10тината милиони турци и арапи,бидејќи овај куп на измет нема реални шанси да се случи во нашата земја.додека во нејзината има големи шанси да почне да се учи турски и арапски по училиштата.Памет продавање не ни треба,ако сака да помогни,нека,а ако не,нема што да продава семки и кикири.

Во право е Зоран,па во Германија они тоа ке го применуваат заедно со Турците и ке се викаат Османли Германија,или пак можеби Република Нова Турција,едноставно нема што да се коментира за ова тема,очигледно се гледа дека германката е многу ГЛУПА и УДРЕНА од умот...
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 01:16
абе сите можеме да си правиме претпоставки какви што сакаме и ни одговараат, никој не ја знае иднината
мислам дека не би требало да не интересира тоа што некој пробува да изигрува Нострадамус
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.