IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Општо > Животински и растителен свет
  Активни теми Активни теми RSS - Смртта на вашиот домашен миленик
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Смртта на вашиот домашен миленик

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678>
Автор
Порака
Дак Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Дак Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2009 во 10:16
Чував многу мачки.Некои едноставно исчезнаа.(а знам дека неможат,оти каде и да оди мачката таа се враќа дома)Првото маче што го чував Цино,ми го згазија со авто.Го чував 3,5 години,многу мирен и паметен мачор.Го чував како дете,од чување и ранење дури салце имаше.Децата кои го виделе мачорот,го виделе како се тетурал по асвалтот откако го регазиле со џип(знам кој е комшијата и го колнам,се најмило да му се тетура од болести)не за друго,можел да прикочи ама не сакал,туку уште по силно додал гас.
Јас многу ги чувствувам мачките кога се во опасност,тогаш мир немам.Сега ја чувам Мила(мачка)и недај боже и влакненце да и фали...ќе убијам некој кој се осмели да ја отруе( во мало имам една вештерка која труе мачки)
Љубов и само љубов
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2009 во 10:35
Site kucinja bea vo kucata(dvorot) na baba mi. Jas licno sega nemam kuce, ziveam vo stan i protiv toa sum kucinjata da se cuvaat vo stan zarobeni(ne zboruvam za onie koi ne umeat da ziveat nadvor).

Prvoto kuce ziveese najdolgo, mnoogu dolgo, so ogled na toa deka bese meshano kuche(znaci ne rasno) navistina site nè iznenadi, dotera nekade 18-19 godini. Celoto bese osedeno, poslednite dve godini edvaj se dvizese. Mnooogu go sakav, neprifatlivo mi bese deka eden den ce umre.

Eden den,(bev 8 odd.) pred da si zamine od materijalniot svet sonuvav deka ce pocine. Taka i bidna, naredniot den vo zori pocina. Najinteresniot del ne mi e deka go predvidov negovoto umiranje, tuku deka koga razbrav oti pocinalo, toa go prifativ mnogu polesno.

Podocna koga vo Hristovite objavi vo Univerzalen Zivot procitav deka zivotnite imaat tnr.delumni-dushi i deka i tie ja nadzivuvaat smrtta za potoa se upatat vo otadestranite podracja vo ponatamosna duhovna evolucija i razvoj, mnooogu se izraduvav.

Vtoroto bese mnogu sasavo, lovese letno vreme komarci. Za zal go udri kola koga so baba mi se vracaa od grobista.

Tretoto eden den ednostavno si zamina, i nikogas povece ne se vrati...

Изменето од Majkl - 15.Февруари.2009 во 10:35
Кон врв
Дак Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2008
Поени: 477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Дак Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2009 во 10:59
Majkl-не сум знаела за оваа што го напиша:

Podocna koga vo Hristovite objavi vo Univerzalen Zivot procitav deka zivotnite imaat tnr.delumni-dushi i deka i tie ja nadzivuvaat smrtta za potoa se upatat vo otadestranite podracja vo ponatamosna duhovna evolucija i razvoj, mnooogu se izraduvav.

Тоа значи и дека животните се реанкарнираат,нели?
Знам дека човекот за да се реанкарнира во оваа материјално тело треба да помине 70000,или 80000,типови на живот.
Љубов и само љубов
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 23:24
Originally posted by Дак Дак напиша:

Majkl-не сум знаела за оваа што го напиша:

Тоа значи и дека животните се реанкарнираат,нели?
Знам дека човекот за да се реанкарнира во оваа материјално тело треба да помине 70000,или 80000,типови на живот.
Da zivotnite mozat da se reinkarniraat dokolku imaat misija na zemjata seuste. Coveckite dushi megjutoa se reinkarniraat sekogas kako lugje, dodeka ne gi iscistat poslednite optovaruvanja koi gi vrzuvaat za Zemjata. Edna covecka dusha nemoze da nazaduva vo zivotinska. No tuka vece preodjame vo off-topic. Ako te interesira povece na ovaa tema veruvanjata koi jas gi imam prifateno mozes da postavis prasanje vo temata "Univerzalen Zivot - Prahristijani" ili da pises vo l.p.
Кон врв
Wonderful_Life Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Амбициозна Бебушка

Регистриран: 30.Декември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 7264
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Wonderful_Life Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2009 во 21:56
Strasno me pogoduva smrtta na moeto morsko prase Gicci i ne mozma bez nego,ne mozam da svatam deka seuste go nema
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2009 во 23:39
Originally posted by Wonderful_Life Wonderful_Life напиша:

Strasno me pogoduva smrtta na moeto morsko prase Gicci i ne mozma bez nego,ne mozam da svatam deka seuste go nema

Го има, ама не физички присутно. Глава горе!
Кон врв
snegulka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Август.2006
Поени: 3201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај snegulka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2009 во 22:05
mi go nema veke macorotтагатагатага...smrdlence moe si go sakav najveke na svet...ne e ferплачењеплачењеплачењеплачењеплачењеплачењеплачењеплачењеплачењеплачењеплачењеплачење
Кон врв
zaguben Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 3387
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zaguben Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 12:22
SE BARA SMRDLENCETO Na SNEGULKA .

Sleduva vredna nagrada
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 12:33
.....more da ne e "mama" da i stavi na Kati da jade.......изнервираност..jadnoto papagalçe ke umre od glad...
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
zaguben Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 3387
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zaguben Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 12:38
Originally posted by marija1000 marija1000 напиша:

.....more da ne e "mama" da i stavi na Kati da jade.......изнервираност..jadnoto papagalçe ke umre od glad...

a i ti treba d a go nahranis da mu turis vodicka proso da mu frlis
Кон врв
sunshine_baby Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Јануари.2009
Поени: 256
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sunshine_baby Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2009 во 13:33
Зошто мора да сакам црн хумор...плус економист,пласира стока каде што нема конк*ренција и најмалку се очекува дека ќе има понуда...Нејсе,нудам три мали мачки,ама ќе почекате да пораснат уште месец дена.Арни се,убави,бушави,ќе ги спастрам и вакцинирам,па ќе ви ги дадам

Сочувство за изгубените миленици!
Кон врв
Wonderful_Life Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Амбициозна Бебушка

Регистриран: 30.Декември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 7264
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Wonderful_Life Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 10:49
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Originally posted by Wonderful_Life Wonderful_Life напиша:

Го има, ама не физички присутно. Глава горе!

Taka e znam ali ne mozam da o zaboravam nikako celo vreme si mislam na nego i koga ke mi tekne deka go nema mi ide da
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2009 во 02:47
Ми умре мачето на 5 месеци плачење
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Командантица Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2008
Поени: 2129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Командантица Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2009 во 17:03
бог да си го прости

..мене ми умреа сите зајци шо си ги чував порано,..а папагалчето највеќе го жалев ама умре од старост тоа ме теши..
..Живеам за да умрам..!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.