Смртта на вашиот домашен миленик
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Општо
Име на форумот: Животински и растителен свет
Опис на форумот: Раси, одгледување, ветеринарска заштита...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=5216
Датум на принтање: 22.Декември.2024 во 14:03 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Смртта на вашиот домашен миленик
Постирано од: EVGENIJA
Наслов: Смртта на вашиот домашен миленик
Датум на внесување: 04.Октомври.2006 во 09:35
DALI TAA BILA OD STAROST ILI PAK OD TRUENJE AMA NIKOGAS NE KE MOZAM DA JA PRIFATAM POSLE EDNATA ZAGUBA, MI GO UKRADOA EDNOTO KUCE A SEGA PAK DA MI GO OTRUE NEKOJ DRUGOTO KUCE ILI DA POCINE OD STAROST.TESKO MI SAMO STO PISUVAM I MISLAM VO MOMENTOV,A KAMO DA BI BILO I VISTINITO.NEDAJ BOZE.
------------- ZDRAVO
|
Коментари:
Постирано од: natalija
Датум на внесување: 04.Октомври.2006 во 09:49
Тешка тема..
Многу од членовите знаат за мојата љубов кој после 2,5 години ми го
украдоа од пред врата.. Кренав температура од жал... За кратко време со
помош на пријателот мој најдов друго, но никогаш не успеа да ми го
замени ни приближно првиот сијамски мачор..
За секое умрено од старост или од ситната душа на народот кој со
најголема нискост фрла отров по улиците несвесни за децата кои шетаат ,
кај емне се ствара огромна болка..
-------------
|
Постирано од: soncence
Датум на внесување: 04.Октомври.2006 во 09:57
Jas toj den bev bolna,imav temperatura i bas togas kucenceto mi go otruja.....placev,vikav.....ne mozev da se smiram.....mi bese mnogu tesko.Malecko bese........
Posle zemav drugo,no ne bese toa toa......i go dadov na edno dete.....
-------------
|
Постирано од: Emus
Датум на внесување: 04.Октомври.2006 во 10:40
dve godini go imav macorot
i koga bevme izlezeni ni go snema, placem mnogu bese slatko macenceto
------------- It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
|
Постирано од: dragana****
Датум на внесување: 09.Октомври.2006 во 16:17
Кога ми умреја хрчаците, неможев да се помирам со тоа, дури и еден ден не бев на школо, а цела недела не спиев. По цел ден плачев бидејќи не можев да сфатам дека ги нема. И сега кога ќе ги погледнам сликите на компјутер, одма се натажувам. Заради тоа моите дома не ми дозволуваат да чувам миленичиња, бидејќи многу се приврзувам кон нив.
|
Постирано од: Dana
Датум на внесување: 12.Октомври.2006 во 13:38
Koga mi umre prvoto kuce, ne mozev da se soberam so meseci.
------------- Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
|
Постирано од: Delfin
Датум на внесување: 14.Октомври.2006 во 14:36
Кога ни избега Пецко - папагалче тигрица...
мислам дека дома една недела не праевме муабет никој со никого...
чувствата беа измешани...
сите ја баравме вината кај ,,оној другиот,,
и истовремено кај себеси ( потајно)
Беше Херој во маалото и пошироко...
мајками го научи да зборува...
цели реченици замислете...цели реченици...
Доагаа луге непознати ....да..го слушнат...
Мајками никого не врати...
сите ги пречекуваше како најмили гости..
А тој херојот наш...
карактер имаше...
некому од нив САМ ке му се качеше на рамо и ке му зборуваше долго...
некого...не ке го бендисаше...
и дури кога после кафето овој ке станеше да си оди
и ке ја фане вратата
овој ке почнеше да зборува ...како за инат...
Молевме на радио и телевизиски оглас...
Ве молиме вратете го ако мекој го најде..
Ке ви купиме нов ...сосе кафез...
Викнете му ,Пецко !!, ке ви се јави...ке свирне...
Кружевме со денови по маалата
се подалеку и подалеку.......
НЕ ГО НАЈДОВМЕ...........
Е МИЛ Пецко....дојде ден и на интернет да те споменам......
Пеј МИЛ Пецко....Пеј !!!
|
Постирано од: Antoaneta
Датум на внесување: 14.Ноември.2006 во 14:17
Ne ja privativ voopsto lesno,mnogu me bolese i dolgo mislev ,a i sega koga me potsetivte tesko mi padna.Vo sekoj slucaj mnogu se privrzuvame za niv i ne e voopsto seedno nivnata zaguba!
|
Постирано од: maja
Датум на внесување: 14.Ноември.2006 во 15:00
UF teshko mnogu bi bio sigurno....Bidejki sum posebno svrzana so niv a jas sum po priroda emotivna mislam deka teshko bi ja podnela zagubata,Ne sakam da mislam na ova......
------------- [IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
Постирано од: BiG_kIsS
Датум на внесување: 15.Ноември.2006 во 00:25
Досега највеќе сум плачела за последното хрчаче што го имав, другите
некако малку ги имав и не ми беа нешто посебно ама ова беше
специјално.... Многу го засакав и се разболе
едвај дишеше и цело време киваше, неможев да сватам што е и премногу се
надевав дека ќе оздрави, и еден ден пред да идам у школо го земав у
рака да видам како е и ми умре на рака , се утепав плачење и закаснив у школо.... И на крај испадна дека умрело заради тоа што сум му ставила премногу пилевина ,
неможам никако да си простам за тоа. После земав морска прасе и тоа го
засакав многу ама морав да го дадам заради тоа што мајка ми стана
алергична и не плачев заради тоа што знаев дека го давам у добри раце
(кај една другарка што веќе имаше 2 морски прасиња) ама по некое време
се скаравме и уште не сум го видела , а многу сакам, којзнае и дали е уште живо.... А за кучето што го имам незнам како би реагирала али сигурно многу лошо....
------------- Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
Датум на внесување: 15.Ноември.2006 во 15:11
Hrcak ne moze da umre zasto si mu stavila mnogu pilevina. naprotiv, sto poveke pilevina, toplu im e potoplo i se stitat od nastinki.
------------- Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
|
Датум на внесување: 15.Ноември.2006 во 22:56
Епа ондак незнам
------------- Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
Датум на внесување: 15.Ноември.2006 во 23:45
Hrcacite vo prosek ziveat okolu 2 godini, toa da ne bilo? Isto taka, skloni se na nastinki i infekcii, a mozebi ti ne si go primetila toa.. I povtorno, ne zaboravaj, pilevinata treba da ja ima sto poveke
|
Датум на внесување: 16.Ноември.2006 во 22:00
Не беше многу старо, малечко беше..... А тоа дека се склони на настинки
и инфекции врска немав, знам само дека не смее да ги касне мравка пошо
може да умрат..... А може да се излечат од тие настинки или..?
|
Датум на внесување: 17.Ноември.2006 во 14:44
Veterinata kaj nas nema iskustvo so hrcaci zasto nikoj ne gi nosi na vet. Tesko se lecat od nastinki, imaat slab imunitet i brzo gi zafaka. Ako zabelezis infekcija na ocite ke zemes Citeral kapki za humana upotreba.
|
Датум на внесување: 17.Ноември.2006 во 20:51
Ок фала за советот, ќе пазам следниот пат (ако има следен пат)
|
Постирано од: KaLiNa
Датум на внесување: 21.Ноември.2006 во 14:35
ne znam za sebe,zatoa sto nikogas ne sum imala domasno milenice
ama nema da zaboravam deka koga baba mi go izgubi papagalceto,toa bese den na zalost vo kuka......cel den placese i i den denes si zbori za nego......
------------- kuliraj
|
Постирано од: Antoaneta
Датум на внесување: 22.Ноември.2006 во 10:02
KaLiNa напиша:
ne znam za sebe,zatoa sto nikogas ne sum imala domasno milenice
ama nema da zaboravam deka koga baba mi go izgubi papagalceto,toa bese den na zalost vo kuka......cel den placese i i den denes si zbori za nego...... |
me potseka za mojata situacija doma...abe koga ke se naviknes na niv gi zasakuvas premnogu i tesko ti paga zagubata!
|
Постирано од: SURFAC
Датум на внесување: 23.Декември.2006 во 15:13
EVGENIJA напиша:
DALI TAA BILA OD STAROST ILI PAK OD TRUENJE AMA NIKOGAS NE KE MOZAM DA JA PRIFATAM POSLE EDNATA ZAGUBA, MI GO UKRADOA EDNOTO KUCE A SEGA PAK DA MI GO OTRUE NEKOJ DRUGOTO KUCE ILI DA POCINE OD STAROST.TESKO MI SAMO STO PISUVAM I MISLAM VO MOMENTOV,A KAMO DA BI BILO I VISTINITO.NEDAJ BOZE. | zavcera mi umre ribata placev cela nok
------------- Михаил Мојата чанта
чантата ми тежи точно еден тон
на неа ке зестане комотно и слон
ке се лизне и ќе шизне надвор кога роси
кај да најде еден билдер за да му ја носи.
|
Датум на внесување: 08.Јануари.2007 во 22:40
Ovaj predeo Raja zove se Dugin Most.
Kada umre zivotinja, nekome posebno draga, odlazi na Dugin Most. Tamo su brda i doline da se svi nasi voljeni prijatelji mogu igrati i trcati zajedno. Tamo je obilje hrane, vode i sunca, toplo im je i prijatno. One zivotinje koje su bile stare i bolesne, ponovo su zdrave i zivahne. One koje su bile povredjene (i osakacene) su isceljene (i zdrave ponovo), tamo su bas onakve kakvih ih se secamo u nasim snovima o danima i vremenima koji su prosli. Srecne su i zadovoljne, ali ima jedna sitnica: Svakoj nedostaje neko njima poseban, neko ko je morao ostati iza. Zajedno se igraju, zajedno trce, ali dodje dan kada jedna od njih iznenada zastane i pogleda u daljinu. Nepomicne su njene sjajne oci. Nestrpljivo podrhtava njeno telo.
Iznenada, u trku, napusta ostale, leti preko zelene trave, i njene noge nose je sve brze i brze. To si ti bio ugledan, i kada se ti i tvoj voljeni prijatelj konacno srecete ne mozete da se odvojite od radosti sto ste ponovo zajedno, i sto se nikada vise necete rastati. Kisa radosnih poljubaca na tvome licu, tvoje ruke ponovo miluju poznatu glavu, jos jednom gledas u odane oci prijatelja toliko vremena odsutnog iz tvog zivota, ali nikada iz tvoga srca....i prelazite Dugin Most zajedno.
|
Датум на внесување: 09.Јануари.2007 во 03:07
Колку е убавоооо
|
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 20.Јануари.2007 во 02:44
мојот прекрасен мачор Пацов беше брутално отуен. да даде господ да се отруе и тој што го отру.. не чував ништо после него...од жал и не ни сакам да чувам нешто веке
|
Постирано од: MoNiKa
Датум на внесување: 18.Јули.2007 во 13:37
TESKA SMRT
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 19:34
Denes imavme mnogu tezok slucaj na rabota so edna haska. Iskreno po toa sto se slucuvase mislam deka jas ne sum bas za so zivotni. Pa mi se place koga gi gledam deka im nema spas........
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Постирано од: ~ThA DrEaM~
Датум на внесување: 05.Август.2007 во 01:56
Кога ми умре маченцето, си се исплакав. Ептен, не можев да прекинам. Душиче, мамата на тој што ми го отру.
------------- www.vicoteka.srkaj.com
|
Постирано од: mamma
Датум на внесување: 05.Август.2007 во 20:45
Zosto vakvi glupavi prasanja postavuvate?? Ako si go zemal da go cuvas-znaci deka si go sakal. Kako moze da se odnesuvas vo takvi situacii koga istoto milenice ke umre????Normalno deka ke ti bide zal!
------------- http://imageshack.us">
Shot at 2007-06-30[/IMG]
|
Постирано од: goor
Датум на внесување: 05.Август.2007 во 22:06
mene mi otrovija 2 kucnja i 6 macki vo eden den...pa zamislete kako bese...
------------- end off days 15...14...13....
|
Постирано од: molly
Датум на внесување: 06.Август.2007 во 01:16
mene kuceto mi go zgazilo kola a moite me lazea deka mi go ukrale. a mene kako mi bese em doznav deka sum ziveela vo laga em mi umrelo kuce
------------- koga se osekas dobro ne grizi se ke ti pomine.
|
Датум на внесување: 06.Август.2007 во 10:49
goor напиша:
mene mi otrovija 2 kucnja i 6 macki vo eden den...pa zamislete kako bese... | zalno, mnogu zalno. izgleda ti gi sakas zivotnite cim si gi imal tolku.
|
Постирано од: NiNa1
Датум на внесување: 13.Септември.2007 во 23:17
krivo mi e kogaq ke umre nekoe zivotin4e bidejki mnogo gi sakam zivotin4injata za krokodilite i zmiite za tie i4 ne mi e zall bidejki se mnopgo loshi
-------------
|
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 09.Октомври.2007 во 12:24
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 17.Октомври.2007 во 18:24
тешко пднесувам смрт на милениче.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: Jagotka
Датум на внесување: 23.Октомври.2007 во 18:19
e za zal pred 4,5 godini moite komshii bes troshka zalost i covecnost
vo niv zaradi nivni neobjaslivi pricini mi go otruja kuceto, zamislete
so kakvi sosedi si imam rabota osven sto frlaa hemikalii od nivna
strana i mi gi sushea borcinjata vo dvorot pa uste i go otruja.....
Nikogash ne go zaboraviv toj pogled pred da umre ... srcence
ispushtashe penja od ustata a veterinarot nemozeshe nisto da napravi i
posle ne vidov nisto samo tatko mi mi kaza deka umre.
|
Датум на внесување: 23.Октомври.2007 во 18:23
е тиаквите комшии од меен имаат матер да ти ебам место добар ден..и ден да не видиш место добра вечер.... а моја мачка сега со овој памет да ми отрујат може ќе ме видите во идризово...
|
Датум на внесување: 25.Октомври.2007 во 00:00
Љубител сум на папагали. Во една непригода кога си дојдов дојдов дома папагалот го немаше. Починал мојот МИКИ, синми и керками достоинствено го погребал. Но, јас кога ми ја кажаа таа вестго исплакав со чувство дека сум изгубил член од моето семејство. Сега имам дру/а иста е мојаша љубов кон птицата и не би сакал да ј изгубам иако веќе четири годи ја имам.
|
Постирано од: Agapi
Датум на внесување: 27.Октомври.2007 во 17:12
JAs imav kanarinec i izraznav zaedno so nego. I eden den na 14.01 na Vasilica umre :( Lele kolku go sakav. Od nervozi i od toa so to bacvav mi se pojavi nesto kako mozolce na ustata pa operacija posle mi praeja za da mi go izvat
|
Датум на внесување: 27.Октомври.2007 во 21:33
EVGENIJA напиша:
DALI TAA BILA OD STAROST ILI PAK OD TRUENJE AMA NIKOGAS NE KE MOZAM DA JA PRIFATAM POSLE EDNATA ZAGUBA, MI GO UKRADOA EDNOTO KUCE A SEGA PAK DA MI GO OTRUE NEKOJ DRUGOTO KUCE ILI DA POCINE OD STAROST.TESKO MI SAMO STO PISUVAM I MISLAM VO MOMENTOV,A KAMO DA BI BILO I VISTINITO.NEDAJ BOZE. |
,,тешко ја поднесувам,,
|
Постирано од: Zhapche
Датум на внесување: 05.Декември.2007 во 18:28
I mene mi umre morskoto prasence i nemozham da se pomiram Mnogu mi nedostasuvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Nema uteha. Ve molam pomognete mi kade da najdam dolgovlaknesto SHELTI ??????????????????? Drugoto mi e mnogu tazhnichko, se plasham da ne go izgubam nego, iako nikoj nema da mi go zameni angelcheto shto me napushti
|
Датум на внесување: 06.Декември.2007 во 21:32
Еднаш имам такво нешто доживеано и не би сакал повторно тоа да го доживеам.
|
Постирано од: macenceto
Датум на внесување: 15.Декември.2007 во 13:43
hm i posle 7 godini se rasplakav kako da beshe vcera def nemozam da zboram za ova
-------------
|
Постирано од: Ena
Датум на внесување: 15.Декември.2007 во 23:44
6 години чувам мачор, и не дај боже да ми умре......
------------- Рај за очите,пекол за душата, а чистилиште за џебот сме ние жените ....хахахах....
|
Датум на внесување: 29.Декември.2007 во 23:44
Не дај боже,
|
Постирано од: hacko
Датум на внесување: 02.Јануари.2008 во 14:13
Placev.........Vikav............,se...........
------------- Svijet je okrutan...Okrutniji od juce...
|
Постирано од: SummerLove
Датум на внесување: 12.Јануари.2008 во 19:03
Si imav edno mace 3 godini i mi pocina normalno placev no placeneto za cabe koga toa veke nema da se vrate
|
Постирано од: str8up
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 21:54
Денес се прошетав низ околинава и соседството... некој ставил отров. Има 15тина отруени кучиња и мачиња... На близок другар кучето му е отруено и сега ќе идеме од куќа на куќа и ќе дознаеме...па ќе отруеме некој...ова е закана
------------- igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot
|
Постирано од: Eli
Датум на внесување: 05.Февруари.2008 во 13:19
Kako mala imav papagal,ama koga umrel majka mi i tatko mi me izlazaa deka odletal so pticite za da ne placam ..i bukvalno toa go doznav ponataka koga porasnav.. i pak mi bese zal..
|
Постирано од: vrapce
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 15:52
mene mi imaat umreno mackite Snezana,Rubi i Napoleon kaj nasta vikendica niv gi pregazia koli
|
Постирано од: topsexy
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 16:39
BOLNA TEMA........MENE MI UMRE KUCENCETO PRED 3 GODINI,GO DOBIV ZA RODENDEN.......NE ZNAM STO BESE PRICINATA...JA BEV NA VIKEND U MAVROVO,A TOA BILO DOMA SAMO,SUM GO ZABORAILA I IZGLEDA DEKA OD GLAD UMRELO.....ZALNO.....
IMAM GRIZA NA SOVEST SEUSTE
|
Постирано од: OUST
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 17:43
вакво беше моето срценце Го чувавме 8 години, и се разболе од некоја болест и ...
|
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 17:44
абе кога и да влезам во темава само бедови јадам а да ја избришам што викате....
|
Постирано од: OUST
Датум на внесување: 07.Февруари.2008 во 17:46
немој да ја бришеш блу, нека стои, тука можеме да си потагуваме за нашите срцки
|
Постирано од: RUSHKA
Датум на внесување: 27.Февруари.2008 во 23:31
Imav pudla GARO se vikase. Go cuvav 14god. bese prekrasen, umen prvak na Skopje. Sto da vi kazam toj bese kako covek, so nas odese sekade, po gosti ,odmori so eden zbor ni bese clen od semejstvoto.Tolku ljubov imase vo tie ocinja,... mnogu mi nedostasuva.
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 31.Март.2008 во 11:16
Во мојот дом милениците никогаш не умираат бидејќи се случува еден чуден феномен. Имено, мажот оди, го погребува миленикот (реков некаде во моментов само птичурини имам, желки, рипки, значи, го погребува миленикот, а потоа трк до продавницата за миленици, додека не дошле децата од школо.
Никако не се согласувам со него по тоа прашање, имено, сметам дека на децата треба да им се каже, тоа е и начин на кој подобро ќе се подготват за неминовните загуби во животот, но, ете...таков е , што да му правам.
Еве му едно срце, бидејќи ме начека на дело како чкрабам по форумов
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Постирано од: ivi
Датум на внесување: 16.Април.2008 во 23:41
Cuvav kutre 6 godini i mnogu si go sakav,ama mi go zgazi kola i od togas rekov deka veke nema da cuvam nikakvo zivotince zatoa sto mnogu se privrzuvam so niv,i posle mi e mnogu tesko.A inaku cuvav i papagalce,si go sakav najvise na svet,ama i toa posle nekolku godini mi umre od starost
|
Постирано од: maloto76
Датум на внесување: 16.Мај.2008 во 13:57
cuvav papagalce zolto rozinkolis rasa,go krstivme cavce,bese tolku mnogu pripitomeno sto nadvor ne ni se mrdase od ramo, jadese so mene od ist tanjir,duri i spiese so mene legnato na vratot i pokrieno,ziveese 16 god,no vo negovata starost ,a na sin mi 3 rodenden go zgazna,moite go zakopaa na vodno,pred da dojdam od rabota za da ne go vidam,i ne mi kazaa deka maliot moj go zgaznal,nemav vreme da placam zasto denot bese rodenden na sin mi,i mnogu mi nedostiga.posle nego ne sakam nisto da cuvam zatoa sto ke mi bide zal,i nema da prestanam da placam,a placam i den denes za cavce,koga gi gledam fotkite od nego
|
Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 02.Септември.2008 во 17:03
и моето папагалче го згазна сестра ми....сирото само се криеше нејќеше да вивиме како ќе умре.......се поболевме тие денови.......купив и друго исто(ама неможе да го замени)................многу ми недостасува
|
Постирано од: neo_wmaster
Датум на внесување: 08.Септември.2008 во 19:26
Mene koga mi umre prvoto kuce, otkoga znam za kucinja, cela nedela placev za nego. Bese nekade okolu 15 godini, i go zgazi avtomobil. Uste koga ke mi tekne se natazuvam.
------------- I love Daphne Millbrook.
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 08.Септември.2008 во 19:37
...mene mnogu mi bese zal za Karcho..!..se sekaam koga dojdoa toa specijalcite vo beli mantili i go odnesoa na streljanje...minatata nedela mu vadevme 10 godisnica... mozam i slika da vi pratam..
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Постирано од: neo_wmaster
Датум на внесување: 08.Септември.2008 во 19:41
zagor напиша:
...mene mnogu mi bese zal za Karcho..!..se sekaam koga dojdoa toa specijalcite vo beli mantili i go odnesoa na streljanje...minatata nedela mu vadevme 10 godisnica... mozam i slika da vi pratam.. |
Na kakvo strelanje be? Olimpijadata pomina, nema veke strelanje. Hehehe. A zosto go strelaa be, poradi starost?
------------- I love Daphne Millbrook.
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 08.Септември.2008 во 19:43
..za da si kupam poskap..od EU..!slabo sledis politika ...eeee ,od koga bese toa..,a i pak ke ima..!!!
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Постирано од: THEPRINCESS
Датум на внесување: 09.Јануари.2009 во 00:52
papagalite so i imav mama im gi dadi na edni prijateli oti nogu gubre ni pravea po doma, malku pla4ev oti znaev deka ce i gledam od vreme na vreme, ma4eto mi go ukradoa i za nego se utepav od pla4enje, a zajceto mi umre (ne znam zs) i za nego uste mi e krivo i uste kaa se potsekam na nego mi solzat o4ite
|
Постирано од: Ssssssssssssss
Датум на внесување: 09.Јануари.2009 во 02:04
U zivotov imav mnogu papagalcinja pa macka pa doberman pa ripcinja sve i svasta imav.E sea edno papagalce mi se obesi na resetkite se nisalo i ja krenalo glavickata i se obesi sea drugo sakase da pobegne i se zaleta i taman pred da odleta mu ja zatvori tatko mi vratata i se mavna i umre i znam go zavitkav u Sport stranata bese Makedonski Fudbal i go frliv mn bizarno mi umiraa neznam zs :S
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 14:31
Mnogu trogatelno ssssss ,prosto solzi mi naidoa na ochi...kakov dostoen pogreb za tvoeto mileniche
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 14:56
renatax напиша:
Mnogu trogatelno ssssss ,prosto solzi mi naidoa na ochi...kakov dostoen pogreb za tvoeto mileniche | E so da ne trebase u aleja na velikanite da go zakopam pa ne go terav ja da bega so mu falese u kafezce? hranice, vodice pa go pustav i da leta niz soba i pak nezadovolno epa sea...
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 14:59
Sve ,sve ...ali ona so vesnikot me rasparchi,pa dobro kako mozeshe?
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2009 во 00:26
renatax напиша:
Sve ,sve ...ali ona so vesnikot me rasparchi,pa dobro kako mozeshe? |
E ajde de a vesnikot denesen bese 20 denari ejjjjjjjjj
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 12.Јануари.2009 во 13:38
Имав мачка една стара легенда, преживеа 3 труења од тоа говедата кои живееја кај мене во зграда дури и пробале да ја утепаат со некој остар предмет, ама ја беа само закачиле и кожата и ја одрале. Среќа навремено сме интревенирале, дома и вршевме детоксикација и го испиравме стомакот од отровот и на ветеринар ја однесовме веднаш кога ја млатнаа по ребра, да санираат раната.
И покрај сите овие работи таа доживеа добра старост од 12 год и на крај кола ја удри на улица. Таа сакаше надвор да оди и не можевме постојано да ја контролираме.
Не можевме повеќе да ја спасиме. Беше уникатна мачка. Размислуваше. Имавме господ знае колку легла мачиња од неа и ниедно маче не се погоди така умно како неа. Дури и задржавме едно кое беше исто така прекрасна душа, нежна мачка, живееше 9 год и умре од рак.
Беа тоа многу тешки периоди во мојот живот и многу често мислам на нив и ден денеска.
И сега имам други две миленичиња, не се мачки, но овие засекогаш ќе останат дел од моите сеќавања зашто беа голем дел од мојот живот и многу ми значеа.
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2009 во 13:41
ne sakam ni da pomislam sto bi praela bez mojata Mili
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2009 во 20:25
Isto u maalo imavme edno kucence od celo maalo bese Marko se vikase pred nekoe vreme go utepaa neznam zosto epten go sakav kako da e moe a najinteresno bese sto vo 2001 vo pukanjevo Marko pudlicka epten malo kucence lazese kao da ne go pogodattttttt eeeeeeee pamet a Marko Marko I na kraj nesakase da go gledame kako umira i pobegna nekade i umre
|
Постирано од: One_lovE
Датум на внесување: 09.Февруари.2009 во 01:08
На некој начин и јас си имав миленичиња, не ги чував дома ама ми беа прираснати за срце. Јавав активно 5 год коњи. Можам да кажам дека се многу благодарни животни. Посебно бев приврзана со коњот со кој почнав да јавам, Амон. Срце беше, толку добар, многу го сакам. Почина од старост, ама добро издржа, на 24 години. Многу ми беше криво, јавав одтогаш други коњи ама Амон ми е во срце!
|
Постирано од: Дак
Датум на внесување: 15.Февруари.2009 во 10:16
Чував многу мачки.Некои едноставно исчезнаа.(а знам дека неможат,оти каде и да оди мачката таа се враќа дома)Првото маче што го чував Цино,ми го згазија со авто.Го чував 3,5 години,многу мирен и паметен мачор.Го чував како дете,од чување и ранење дури салце имаше.Децата кои го виделе мачорот,го виделе како се тетурал по асвалтот откако го регазиле со џип(знам кој е комшијата и го колнам,се најмило да му се тетура од болести)не за друго,можел да прикочи ама не сакал,туку уште по силно додал гас.
Јас многу ги чувствувам мачките кога се во опасност,тогаш мир немам.Сега ја чувам Мила(мачка)и недај боже и влакненце да и фали...ќе убијам некој кој се осмели да ја отруе( во мало имам една вештерка која труе мачки)
------------- Љубов и само љубов
|
Постирано од: Majkl
Датум на внесување: 15.Февруари.2009 во 10:35
Site kucinja bea vo kucata(dvorot) na baba mi. Jas licno sega nemam kuce, ziveam vo stan i protiv toa sum kucinjata da se cuvaat vo stan zarobeni(ne zboruvam za onie koi ne umeat da ziveat nadvor).
Prvoto kuce ziveese najdolgo, mnoogu dolgo, so ogled na toa deka bese meshano kuche(znaci ne rasno) navistina site nè iznenadi, dotera nekade 18-19 godini. Celoto bese osedeno, poslednite dve godini edvaj se dvizese. Mnooogu go sakav, neprifatlivo mi bese deka eden den ce umre.
Eden den,(bev 8 odd.) pred da si zamine od materijalniot svet sonuvav deka ce pocine. Taka i bidna, naredniot den vo zori pocina. Najinteresniot del ne mi e deka go predvidov negovoto umiranje, tuku deka koga razbrav oti pocinalo, toa go prifativ mnogu polesno.
Podocna koga vo Hristovite objavi vo Univerzalen Zivot procitav deka zivotnite imaat tnr.delumni-dushi i deka i tie ja nadzivuvaat smrtta za potoa se upatat vo otadestranite podracja vo ponatamosna duhovna evolucija i razvoj, mnooogu se izraduvav.
Vtoroto bese mnogu sasavo, lovese letno vreme komarci. Za zal go udri kola koga so baba mi se vracaa od grobista.
Tretoto eden den ednostavno si zamina, i nikogas povece ne se vrati...
|
Постирано од: Дак
Датум на внесување: 15.Февруари.2009 во 10:59
Majkl-не сум знаела за оваа што го напиша:
Podocna koga vo Hristovite objavi vo Univerzalen Zivot procitav deka zivotnite imaat tnr.delumni-dushi i deka i tie ja nadzivuvaat smrtta za potoa se upatat vo otadestranite podracja vo ponatamosna duhovna evolucija i razvoj, mnooogu se izraduvav.
Тоа значи и дека животните се реанкарнираат,нели?
Знам дека човекот за да се реанкарнира во оваа материјално тело треба да помине 70000,или 80000,типови на живот.
------------- Љубов и само љубов
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2009 во 23:24
Дак напиша:
Majkl-не сум знаела за оваа што го напиша:
Тоа значи и дека животните се реанкарнираат,нели?
Знам дека човекот за да се реанкарнира во оваа материјално тело треба да помине 70000,или 80000,типови на живот.
| Da zivotnite mozat da se reinkarniraat dokolku imaat misija na zemjata seuste. Coveckite dushi megjutoa se reinkarniraat sekogas kako lugje, dodeka ne gi iscistat poslednite optovaruvanja koi gi vrzuvaat za Zemjata. Edna covecka dusha nemoze da nazaduva vo zivotinska. No tuka vece preodjame vo off-topic. Ako te interesira povece na ovaa tema veruvanjata koi jas gi imam prifateno mozes da postavis prasanje vo temata "Univerzalen Zivot - Prahristijani" ili da pises vo l.p.
|
Постирано од: Wonderful_Life
Датум на внесување: 06.Март.2009 во 21:56
Strasno me pogoduva smrtta na moeto morsko prase Gicci i ne mozma bez nego,ne mozam da svatam deka seuste go nema
------------- Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
Датум на внесување: 06.Март.2009 во 23:39
Wonderful_Life напиша:
Strasno me pogoduva smrtta na moeto morsko prase Gicci i ne mozma bez nego,ne mozam da svatam deka seuste go nema |
Го има, ама не физички присутно. Глава горе!
|
Постирано од: snegulka
Датум на внесување: 08.Март.2009 во 22:05
mi go nema veke macorot...smrdlence moe si go sakav najveke na svet...ne e fer
------------- http://www.glitter-graphics.com">
|
Постирано од: zaguben
Датум на внесување: 09.Март.2009 во 12:22
SE BARA SMRDLENCETO Na SNEGULKA .
Sleduva vredna nagrada
|
Постирано од: Delicia
Датум на внесување: 09.Март.2009 во 12:33
.....more da ne e "mama" da i stavi na Kati da jade.........jadnoto papagalçe ke umre od glad...
------------- ...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
Постирано од: zaguben
Датум на внесување: 09.Март.2009 во 12:38
marija1000 напиша:
.....more da ne e "mama" da i stavi na Kati da jade.........jadnoto papagalçe ke umre od glad... |
a i ti treba d a go nahranis da mu turis vodicka proso da mu frlis
|
Постирано од: sunshine_baby
Датум на внесување: 12.Март.2009 во 13:33
Зошто мора да сакам црн хумор...плус економист,пласира стока каде што нема конк*ренција и најмалку се очекува дека ќе има понуда...Нејсе,нудам три мали мачки,ама ќе почекате да пораснат уште месец дена.Арни се,убави,бушави,ќе ги спастрам и вакцинирам,па ќе ви ги дадам
Сочувство за изгубените миленици!
|
Датум на внесување: 15.Март.2009 во 10:49
Majkl напиша:
Wonderful_Life напиша:
Strasno me pogoduva smrtta na moeto morsko prase Gicci i ne mozma bez nego,ne mozam da svatam deka seuste go nema |
Го има, ама не физички присутно. Глава горе! |
Taka e znam ali ne mozam da o zaboravam nikako celo vreme si mislam na nego i koga ke mi tekne deka go nema mi ide da
------------- Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
Постирано од: ZoraNaSlobodata
Датум на внесување: 21.Март.2009 во 02:47
Ми умре мачето на 5 месеци
------------- За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
Постирано од: Командантица
Датум на внесување: 21.Март.2009 во 17:03
бог да си го прости
..мене ми умреа сите зајци шо си ги чував порано,..а папагалчето највеќе го жалев ама умре од старост тоа ме теши..
------------- ..Живеам за да умрам..!
|
Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 24.Март.2009 во 16:01
Najtesko mi bese koga ni ja otruja Lora-germanski ovcar. Imase 8 mali kucinja stari 2 nedeli. Stom vidovme deka so kuckata nesto ne e vo red odma viknavme veterinar koj i stavi nekolku injekcii i ni rece da bide podaleku od kucinjata za da ne se otrujat i tie preku mlekoto. Znaci bese oddalecena edno 10 tina metri od boksot, gi slusase kucinjata i so poslednite sili ja krevase glavata i gledase natamu so veke propadnatiot i bled pogled. Luge, takva majcinska ljubov i takva majcinska sila do togas ne sum videla.
I posle 10 godini mislev deka ke go napisam postov bez solzi ama se izlazav.
A i pred edna godina mi umrea dvata germanski ovcari za dva dena so simptomi na truenje. Im kupiv po 50 grama hrana od specijalizirana prodavnica za milenicinja i naredniot den - iznenaduvanje.
Dali e od hranata zasto do togas bea hraneti samo so domasno podgotvena hrana ili nekoj drug zamesal prsti ke mi ostane misterija. Togas barav kade moze da se izvrsi autopsija, prasuvav po vetrinarni stanici kaj nas i vo Skopje......ne placev ama bev besna...
|
Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 24.Март.2009 во 16:15
vaka?
|
Постирано од: Стефи.Ј
Датум на внесување: 30.Март.2009 во 14:48
Како помала, ми донесоа маче за роденден. И многу беше будало, само правеше глупости. И еден ден падна од 8 спрат, али преживеа. Ама нешто се поремети и вршеше нужда кај стаса, и го дадовме кај роднини во двор, и го снема. Мислам дека го мавна кола Се убив од плачење.
|
Датум на внесување: 01.Април.2009 во 00:47
Mnogu me pogoduva smrta na moe milenice
|
Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 01.Април.2009 во 00:57
...i mene kuceto mi go unistija dzukeliiiiiiiiiiii
------------- Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
Датум на внесување: 01.Април.2009 во 01:16
|
Постирано од: nikolabitola
Датум на внесување: 10.Април.2009 во 18:31
10 години чував обично куче, ми го отруја. Јас не знам што душа имаат некои луѓе, вчера пред зграда му дадов јадење на едно куче, скокаше се радуваше, по пола саат го најдов мртво со пена на уста. Да не види некој дека сакаш нешто се радуваш на нешто, има некои луѓе им пречи да си среќен па уништуваат се што те прави среќен. Мене животните многу ме прават среќен, затоа ме погодуваат такви работи.
|
Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 27.Април.2009 во 02:48
mjaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
------------- Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 27.Април.2009 во 04:00
lele pomorbidna tema nema na forum....za smrt se pravi muabet
-------------
|
Датум на внесување: 27.Април.2009 во 09:54
vikas deka e epten morbidna
|
Датум на внесување: 28.Април.2009 во 02:54
duri i ne sakam da citam komentari....
-------------
|
Датум на внесување: 28.Април.2009 во 08:47
epa slobodno preskokni ja temava. i dosta so of topic
|
Датум на внесување: 28.Април.2009 во 19:20
ok chief
-------------
|
Постирано од: peggybllu
Датум на внесување: 29.Јуни.2013 во 22:01
mene na 26ti mi umre macorot go cuvav 4 god i mn bev privrzana so nego i najtragicno e sto bev vo oh koga mi padna od 5ti sprat i umre
|
Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 30.Јуни.2013 во 01:25
Навистина ми е жал за мачорот твој, но се случуваат такви работи, илустрација подоле...
------------- You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 30.Јуни.2013 во 07:35
И от петиот спрат да падне и вака да си ја тресне главата исто му се фаќа на мачоров твој
ама ти не жали . Мачките имат девет живота и сега ваљда друго дете го гушка твоето маче
-------------
|
|