|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 403404405406407 824> |
Автор | |||
taanas
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 331 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па кирилицата руснаците признават че са я взели от нас! Що да взимаме кога то си е наше!
"В Болгарии был создан второй, более совершенный алфавит (кириллица), который лежит в основе современного славянского письма. Отсюда с принятием христианства старославянская письменность и язык получили распространение в Сербии, на Руси, в других соседних православных государствах." Цитат от большая советская енциклопедия! Що има да взимаме ние от руснаците!?? |
|||
taanas
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сръбското влияние все още е много силно в Македония ако щете и заради азбуката и сръбските вестници и телевизии и югослужбите ви и образователната ви система абе всичко! И вие си го знаете това! Не случайно лидера на ОМО си го каза "Дека сме сръбски мекерета е точно" Факт е че имате паметници на ТИТО а на Тодор Александров нито един! Е това независима държва ли е? |
|||
KRUGER
Нов член Регистриран: 08.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
То вместо да го модернизирате, вие си го развалихте :). |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Прво Тито не е Србин а второ имаме споменици на Александров но Македонски споменици,инаку најголемиот е во Ново Село,споменик на Александров и војводите кои го почнаа Пиринското востание против ТуркоМонголскиот цар и неговата влада |
|||
oho
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 142 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Аха, демек Караджицата е врха на сладоледа, черешката на тортата, маслинката на салатата. Айт... |
|||
taanas
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Убаво Убаво! Скоро и на Ванчето чекаме паметник( нищо че е дал заповед да се тепа сръбския крал)
То и прадедо ми се е тепал с четите на Стамболийски в Пиринско ама никогаш не е бил античен македонец! Бил е помощник воевода на Тодор Хаджикостадинов! Интересно на кои воеводи сте направели споменик щото най вероятните поръчители на убийството на Тодор Александров са двама от воеводите в Пиринско(виж спомените на Георги Баждеков член на илинденскта организация) И ако тия двамцата са тамо на споменика ще е голем резил! |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Грција не дава како вас пасоши- на убави очи. Ниту пак Романија. Ако толку те интересира, Грција дава пасоши и државјанство само на оние кои имаат потекло од Егејска Македонија, кои ќе се декларираат како Грци , со што дури даваат и право на враќање на одземениот имот.
Немој да кажеш двапати. Никогаш не знаеш што може да ти се случи. Ако имаш болно дете и ти требаат пари за лекови, болни родители, а си невработен и сопругата ти е невработена, не знам дали сеуште ќе размислуваш така. Всушност, ми имаат кажано дека и во Бугарија, дел од оние кои имаат потекло од Тракија или Егејска Македонија, имаат земено грчко државјанство. Тие луѓе немаат никакво бугарско национално чувство. Единствена цел им е подобрување на економската состојба, емигрирање во странство итн.
Повторно ќе ти кажам, да не даде Господ да се најдеш во таква состојба. |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Танасе, нема српски телевизии во Македонија, освен преку кабелските. Ако некој има кабелска, тогаш има и српска и бугарска телевизија. |
|||
oho
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 142 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Всушност, ми имаат кажано дека и во Бугарија, дел од оние кои имаат потекло од Тракија или Егејска Македонија, имаат земено грчко државјанство. Хм, яс лично не знам за такива работи. Требе да провера. Во секой случай во градот од дека потекнува мойот род, сите се бегалци од Беломорска Тракия (вие май викате на целото Егейска Македония) и незнам да барем еден има грчки пасош. Може некой да има, но яс лично не знам, па и никогаш никой тоа не го е коментирал (особно мегу лугето), тако да мислим да никой или скоро никой нема. |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Oho, ние не викаме за целото тоа Егејска Македонија. Тракија си е Тракија, нема врска со Егејска Македонија. Некогаш наместо Тракија викаме Одрин или одринско. Инаку не очекувај дека некој ќе оди и ќе се фали дека има грчки пасош. Изменето од macedon_alex - 11.Март.2009 во 17:27 |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што не одговара незнаат туркомонголчињата веднаш - жив циркус
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
BUAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaa
|
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 403404405406407 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |