|
Што би им кажале на професорите ?? |
Внеси реплика | страница 123 32> |
Автор | ||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Март.2009 во 21:15 |
|
Пред некој ден, и помагавме на една професорка да состави анкета... на тема, што би им кажале на професорите доколку можете ?? нормално, не треба коментари од типот умри или цркни... туку нешто конструктивно, критика за се.... почнувајќи од начинот на работа, принципот, однесувањето па до самиот изгледа.... исто и родителите, можат да дадат критика за професорите на своите деца.....
еве јас да почнам прва.... 1, професорке по математика, не се иде на училиште како професор по тој предмет,... кој бара дополнителен степен на сериозност.... во ролче и во термо панталони..... се обидувам да ве разберам дека сте нова и дека немате искуство,...... ама погледнете малце околу вас... каков авторитет сте вие кога имате исти чевли со мене ??? и да професорке..... обично кога се црта геометрија, се оди чекор по чекор........ а јас сум уште на цртањето елементи, а вие сте на доказот.... слоу даун и иако ми користи мене,... НЕ МОЖЕТЕ да давате исти задачи и на двете групи.... само со сменети знаци... 2, професорке по физика, ми го имате земено дандалот !! јас не сум ни срце, ни бејби, ни сонце.... јас сум ваш ученик и ми смета вашето ,,цинично,, ( намерно или не ) обраќање... сигурно не го мислите тоа за мене,... туку се обидувате да оставите позитивен впечаток... кој за жал не го добивате кај учениците..... ве почитувам единствено заради тоа што имате принципи... ааа и да... не се иде со шпиц штикли од 15цм 3, професорке по хемија, ниеден професор не им дава тест на учениците за да им докаже дека не знаат и не учат.... не е финтата да ни дадете прашања што не можат да се решат ни логички.... ни со сето знаење од книгата, кога давате конфузни прашања..... не знам како очекувате да го сакаме предметот и да учиме кога создавате таква одбивност кон нас.... кај вас ми се допаѓа тоа што давате разбирливи примери,..... само штета што целата хемија за нас е неразбирлива ( Зошто ??!! ) 4, професоре по музичко,.... не да ве навредам ама..... не доликува на професор да има толку непријатен здив од устата.... тоа може да се реши на многу лесен начин..... 5, и професоре што не ми предавате ама што ве ЧУВСТВУВАМ секој ден.... дај купете некое миривче... луѓе, земете се малце на себе... не е ова работа како било која,... ние учениците забележуваме многу работи..... битна е целовкупната ваша појава... од адекватни костими, па се до вашиот однос кон нас... доста беше за сега |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
професорке, дај сторете нешто, ученициве во позадина се умртвеа од досада
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
^italina
Сениор Регистриран: 11.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 144 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу бре слобода си давате вие учениците во денешно време!
|
||
A closed mouth catches no flies
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
што ви е проблемот сега на вас?
може да се објасните што точно ви смета на вас? |
||
|
||
BisernA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
слобода ?? мислам дека професорите си даваат многу повеќе слобода од потребното..... јас сум таа што дреме на досадни часови, што се расправа со искомплексирани суштества... и таа што гледа како некој се преценува повеќе отколку што заслужува.... да,... можеби ЕДЕН ученик си дава поголема слобода..... ама не може целата младина да не биде задоволна од професорите... и да се има само по 3 - 4 асални професори.... |
||
Ani4ka^^^
Нов член Регистриран: 08.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова што го имаш напишано за професориве е малку...има професори што не знаат 2+2 колку е а нас ни предаваат, па каков авторитет ќе има тој над мене кога јас знам повеќе од него/неа.
Е сега има и некои срценца стварно, во мојава гимназија имам професорка по македонски што знае како да се однесува со нас...нон стоп седнува во кафулињата со нас на кафенце, на мсн пишува баш вака(кај ќе излагате вечерва да ви се трапосам и јас?). Ама да не дојде до погрешен заклучок, професорката меѓу професорите и меѓу учениците има ненормален авторитет, кога предава мува да помине се слуша, сите внимаваат, ама има часови на кои си кажуваме вицови... Ја обожавам, дури и предметот го засакав поради неа, а и на училиште само заради неа ми се оди, зошто навистина знае да направи да не ти биде досадно, има моменти кога вика(и мене ми е досадно дечки ама мораме ајде уште малку па после часови одиме да се изладиме) Среќна сум што ми е класна, стварно |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
господ нека ви е на помош
е тоа |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали и твојата мајка е искомплексирано суштество?..... Нели е Професорка? 3-4 асални професори......... и две-три асални деца....а можеби и помалку...... Изменето од Палестинец - 08.Март.2009 во 03:13 |
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
што толку ја нападнавте бисерна?
темава е ок, не сакаме ниту да навредиме некој професор, ниту да докажеме колку сме паметни и дека професорите за ништо не ги бива темата е за секојдневни работи кои на нас по малку ни сметаат на школо, кои се занемарливи на некој начин, а немаме м*да да им го кажеме тоа на професорите нема тука потреба од навредување на мајки и т.н. |
||
|
||
Палестинец
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas ne ja navrediv majka i na Biserna kako majka, tuka samo prasav dali majka i ja stava vo iskompleksiranite sushtestva ........ Nema potreba od navreduvanje na majki.....se soglasuvam deka nema, samo bi te zaprasal..... Ovie iskompleksiranive sushtestva neli se majki i tatkovci na nekoi deca ili kako iskompleksirani nemaat pravo da imaat deca? |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секогаш кога зборуваме поведени од моменталните емоции, збиднувања кажуваме нешто за кое можеби подоцна може да зажалиме. Читам ’’епитети’’ од типот искомлексирани, засмрдени, неизбањати... Револт...лутина на некого а се ’’ лепи ’’ на такаречи сите. Во средно големо училиште (мислам на број на ученици и вработени) во просек има по 50тина души образовен кадар и по 800-1000 ученици поделени во 30тина паралелки по 30тина ученици.
Од нив (и од едните и од другите) ... - 5% се од богати семејства, се облекуваат во многу скапа гардероба, користат многу скапа козметика, се возат ( или ги возат до училиште) во скапи автомобили, -- 15 % се со средна материјална положба , облечени пристојно во повремено нова и редовно перена облека, значи чиста, пристојна козметика и се возат повремено ( или ги возат до училиште) во малку постари и поевтини марки автомобили, -70% се со прилично лоша материјална состојба, цела учебна година облечени во 2 пара облека, во училиште доаѓаат пешки и по снег и по дожд. А кога ќе се натопат нозете и кога така мокри ќе отстојат во комбинација со мокрите чорапи во училница мириса и тоа бајаги. 10 % и од едните и од другите облекуваат донирана облека, живеат на периферијата во куки кои некои не се ни електрифицирани, до нив нема асвалтиран пат, немаат услови да се избањаат редовно, не мијат заби, спијат во алиштата во кои потоа доаѓаат во училиште. Зошто ова статистика? Затоа што училиштето е збир од човечки судбини, карактери, наталожен гнев. Во сите овие групации има луѓе/нелуѓе кои на останатите гледаат со подсмев, со омаловажување, кои подзаборааваат дека другите околу нив исто така имаат емоции. Друга група го прифаќаат она што го имаат/немаат како нормално, си го живеат животот си ја тераат работата и учењето најдобро што можат. Трети не умеат/ не научиле како треба да се однесуваат па од нивното однесување страдаат многумина околу нив. И професорки и ученици доаѓаат во училиште по цела ноќ поминати ненаспани поради семејно насилство ама молчат или се нервозни па се истураат на останатите. Многумина и професори и ученици доаѓаат од семејства каде сметките се неплатени, каде многу од благодетите на 21 век за нив се мисловна именка и тоа го пренесуваат и во училиште а останатите околу нив мора да го трпат нивното нерасположение. Професорите на факултет учеа дека домачните проблеми треба да ги остават пред капијата на училиштето, а училишните пред капијата на домот. Некои тоа можат да го направат, некои не. Затоа пред да кажеме што имаме да им кажеме на професорите/на учениците треба да размислиме што можеби тие сакаат да ни кажат нам и некои богами кажуваат. И немојте со она клише...па сите се во таква ситуација. ДА. Но да ја опцуеш, навредиш,машината,бирото, тезгата... можеш ако не те боли да ја клоцнеш, хартијата да ја искинеш и фрлиш. Тука станува збор за човечки судбини, детски и возрасни, за емоции, расположенија од кои многу пати страдаат сите околу. Каде е решението? Засега го нема. Секој си тера како мисли дека треба да тера. |
||
BisernA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
бејб'..... мајка ми е професорка... ама не предава а и да предава... сигурно нема да ја мрази цело школо...
а искомплексирано е кога професор/ка испрашува ученик со права коса, или со сини очи..... затоа што и тој/таа не се такви.... и немој те молам да ми кажуваш какви се професорите - барем јас ги гледам секој ден и можам да заклучам кој каков карактер има...... и кого сакаат учениците, а кого не... ( верувај, многу е важно да те сакаат ученици ) второ, како што рече забеган, темава е да им се каже на професорите се она што сакаме, а не можеме.... а така ми се чини,... или сите мои теми на образование се успорувани ?? зошто ?? затоа што имам храброст да плеснам во лице што всушност се случува во училиштата или .... ??? не ви се допаѓа некој да ве навредува вас или вашите колеги ?? извинете ве молам.... оти сум идеалист... и никаде, ама баш никаде и никогаш нема да навредам професор.... сите сме луѓе и си имаме маани.... само, професорите, кои работат со деца, понекогаш не се свесни дека тие свои маани.... намерно или не, им ги пренесуваат на децата.... п.с. мамамд, се сложувам со твојот пост,... но темава не ја отворив од моментални емоции или што ти знам што.... намената и идејата се наведени во мојот прв пост.... п.п.с. а за тоа колку се потребни овие кажувања на професори..... и самите тие си признаваат..... а да не зборуваме за учениците..... |
||
Палестинец
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се е кажано.....подобро .....здравје Завршувам со дискусијата. |
||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Profesorke po angliski daj bidete bar ednas tocna i dojdete na vreme,i ne jadete na cas ve molam !!
|
||
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
||
Внеси реплика | страница 123 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |