|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 382383384385386 824> |
Автор | ||
Aminta2
Сениор Регистриран: 11.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 361 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа што си го постирал е период кога потатарениот агент на Егзархијата Петко Славејков признава дека во Македонија слушале од Македонците како биле потомци на античките Македонци, а Бугарите Татари...мнозинството мислело така...но целата таа работа Бугарите ја држеле во во тајност, а потоа Македонското прашање излегло на површината заради непромисленоста не еден Бугар. Деликатно им било на потатрените, држеле под стега, држеле, но ете, пукнала работата... http://mk.wikibooks.org/wiki/The_Macedonian_question_-_Petar_Rachev_Slavejkov Запамети што рекол Мисирков, бугарското име во Македониа не е народно и е фалшива монета. Изменето од Aminta2 - 04.Март.2009 во 03:33 |
||
Kasnakoski
Сениор Регистриран: 20.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има го на македонски. види
Тоа на англиски нешто не е во ред. Авторот не е Петар, Петко се викал човекот. „Многу пати имаме слушнато од Македонистите дека тие не биле Бугари, туку Македонци, потомци на древните Македонци, и одамна чекаме да чуеме докази за тоа, а никако да ги дочекаме. Македонистите никогаш не ни покажале на што го засноваат тоа нивно мислење. Тие инсистираат на нивното македонско потекло, а тоа не можат да го докажат на никаков задоволителен начин. Сме читале во историјата дека во Македонија живеел еден мал народ Македонци; но во неа никаде не сме нашле ни што биле тие Македонци, ни од какво племе потекнале, а малкуте македонски зборови сочувани преку некои грчки писатели сосема ги одрекуваат таквите претпоставки. Освен тоа после освојувањето на Македонија од Римјаните веќе ни помен нема од тие Македонци.“ На некој начин историјата се повторува сега. |
||
taanas
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 331 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Запамети що Мисирков е рекол що е най чист българин и е кандидаствал за пенсия пред българския парламент! Ама щом му веруваш на таков човек- това си твоя работа! |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Танас, каде го прослави роденденот? |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
taanas
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аз бях в Мала Църква в планинанта Рила! А ти къде празнува 3-ти март!?
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ниту еден Македонец тоа не го празнува Танасе. Освен можеби некој бугарофил, ама и тоа тајно го прави. |
||
taanas
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И защо тайно? Има ли от що да се притесняват в демократична Македония!!?
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што парастос имавте таму?! И јадевте блага пченица? Бог да ја прости, кусо траеше, ви остави незаборавни спомени, ама и јадови. И јас и запалив една свеќа, колку да неречеш дека не сме демократи. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mu pravele parastos na eu ......... koja pocna da se raspadja otkako vlegoa tie vo nea
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
аз сам видел на блгарски идол, толко фрикове на едно мјасто њама на света
мора да е това в тезе 100% монголски ДНК, њама друго |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не, не на ЕЗ туку на Санстефанска Бугарија! |
||
|
||
taanas
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ХУбаво е че гледаш най антимакедонската тв в България БТВ! Само така! |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dobre samo taka
mnogu obicam da gleda kavi frikove ste me zabavuva i seira si pravam haahhahahahahahah |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На българския книжен пазар се появи нова книга – Десетте лъжи на македонизма – от известния македономразец Божидар Димитров. Книгата е написана в познатия ни дух на отричане на всичко македонско – история, език, нация и т.н. При това отричането тук е невероятно грубо и показва силно емоционален автор, за чието ниво, като научен работник и толерантност към мнението на другите автори, оставяме всеки, който прочете писаното, сам да съди. Няма да даваме и оценка за научната стойност на труда. Много се чудихме и дали да пишем във връзка с книгата. Накрая решихме все пак да пишем. Ако книгата се четеше от специалисти, добре познаващи историята на Македония, на България, на Балканите, нямаше нужда да се пише, но тази творба ще попадне в ръцете на хора, които са ангажирани с друго и понеже национализмът е нещо много особено, то много българи, а и македонци българомани, ще повярват на писаното. Българите - защото им се иска България да е велика държава, а на българеещите се македонци - защото така ще успокояват съвестта си. Така няма да се считат за предатели на родината си. Ще се успокояват с мисълта: ето научният работник Б. Димитров, с научни звания и степени, казва, че Македония е българска земя. В резултат на такива четива, сред по-непросветените хора, се създават шовинисти и се нажежава атмосферата на Балканите.
ЗА ЖАЛ ТАА КНИГА ВЕЌЕ ИМА ДОЈДЕНО ДО РАЦЕТЕ НА РАЈАТА, ПОСЛЕДИЦИТЕ СЕ ЕВИДЕНТНИ! |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 382383384385386 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |