|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 6869707172 138> |
Автор | |
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Duvni vetre, I odnesi ja dusava na edno mesto, Nekade,sto nikoj ne pominuva çesto I taka na nikogo ne mu treba, Ni vçera,ni utre, ni sega, Duvni vetre , I odnesi ja dusava moja na edno mesto, Nekade, kade nema bolka i taga, Nekade sto nema da bide sama, Ajde vetre bidi drugar…… Изменето од marija1000 - 01.Март.2009 во 00:32 |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакам да си прашина
тивко ветре да те донесе. Прашина љубов,прашина невидлива а сепак да е љубов. Сакам да те имам на дланкиве да почувствувам мир во немиров да допрам сетила во несетилава. Дај да поверувам дека си тука стуткан некаде длабоко во мене. Сакам да си прашина тивко ветре да ми те донесе. Како што Развигорецот цветовите ги запрашува, дај да те оплодам да се родиш во мене Љубов богата биди. Љубов плод биди. Љубов раѓање биди. |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слези кај дрворедите
сети се дека сум тука очекувам. Душата трепетна желна и жедна за тебе живее. Мечта со безброј имиња талка низ времето кое изминува. Во очите прочитај ми желба „Грабни ме во прегратка и љуби ме.“ |
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Те чекам-
Нашиот пат штотуку почнува. Дојди- Ќе тргнеме во мугри ќе го започнеме патот во утрото. Големо,бистро,единствено наше утро. Те молам- Понеси со себе малку разбирање. Јас ќе ти донесам букет љубов измешан со по некое гранче доверба кое штотуку никнало. Те преколнувам- Во името на нас да се збогуваме со сето зло кое досега гледало низ нас. Да ги испратиме сите зла некаде каде петлите не пеат. Каде зората не се буди. Каде не постои зеленило ниту цвет. Сакам- да ги пратиме во неповрат. А потоа- Така олеснати,ослободени со целосен мир во нас спремни за претстојниот немир да заминеме некаде далеку и да заборавиме дека некогаш не имало во минатото. |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ми гибај она што е мое
руки ти се исушиле не шарај ма наоколу очи ти испариле ако правиш ти зафрканција е само ако правам јас за доверба не сум бил. Секоја по мене што гледа недомакинка била секој по тебе што гледа интелигентен бил кој знаел убаво што е скоро колку јас ама повеќе од мене не, сеуште. Да беше каков сум јас ќе видев како ти е да бев каква си ти исти ќе бевме ќе се разбиравме лесно и немаше да го правам она што го правиш ти. |
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колку повеќе пребарувам
се повеќе страдам. Колку повеќе копам сама се закопувам. Зар е можно невозможното? Од толкуте цветови, тебе да те одберам. И што ли барав да ти зборнам кога можев и да си премолчам. А сега........ стрелките на твоите походи ме шибаат. И секоја реч твоја е само ново сечило во срцево. Каде баш кај тебе долетав ДОН ЖУАНЕ голем. Што не ми се искинаа крилцава кога полетав кон тебе. Зошто не ми се разлета прашинката нивна кога те допрев за првпат. Сега ќе беше полесно. Ама не...... јас секогаш мора да одам по најтешкиот пат... |
|
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve me polna so nekoja çudna sila, Tivko siram angelski krila, I ostavam vetrecot na çustvata da me vodi Visoko…..dlaboko… Od neboto ke naberam buket od zvezdi , I veçer ke gi rasturam vo tvoite oçi, Nikogas veke nema da ima crni noki I mesecinata nema da e veke kade sto bila, Ke ja sokrijam so moite krila, Ke ti ja dadam tebe na dar, Znae ona tajni da çuva , znae da bide drugar. Изменето од marija1000 - 01.Март.2009 во 15:59 |
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тивко е денес
без ветрето мило кое знае да ме погали кога насмевка немам. Ќе помине нежно со трепетот свој и таа ќе се створи. А ден е за простување и секој со своите и кон своите оди прошка да побара денес. А кому јас да ја побарам кога те нема ветре мое. Во тишина глува седам. Во празнина празна чекам. Бисери нанижани само од минатото светкаат на одсјајот од неонката која само солзата во око ја забрзува да потече. И таа тивко се лизга по образ згрчен од болка, небаре се плаши дека ке го ремети молкот кој се шири како зараза во приквечерје тивко родено за бакнежи врели. А тие ноќва се само сон. Само желба пуста на грешнава душа. |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хаику во ноќта
Слушнав само чекори. Ноќ, ти замина.
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Подарок неотворен
и оставен за подоцна, а составен од некој кој на мене мислел во некоја ноќ доцна додека пакувал и солзи бришел за да се сетам дека и на мене некој мисли и секогаш ќе мисли со желби најдобри. Не дека заслужувам, туку само дека постојам онаков каков сум над секоја награда за неа потребен, а мислев нема таква мислев нема ни да има баш таква ни на овој ни на другиот свет за мене наменет. |
|
Delicia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve me pred prozorecot stojam, Minutite gi brojam,ti mi se javi i mi reçe: Spremi se za eden ças ke dojdam da te zemam! A tebe seuste te nema!!! Pa nieden dzentlmen ne pravi vaka , Bar ke se javi ako ima nekoja maka! E samo dojdi mi soncence moe malo, Da znaes ke ti vratam milo za drago!............ Изменето од marija1000 - 01.Март.2009 во 23:00 |
|
|
|
леа
Нов член Регистриран: 24.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти
си јажето по кое одам на прсти да не ги разбудам тие што не осудуваат Не сакам никој да види како те љубам кога те љубам тајно моја... Биди стабилен за да држам рамнотежа |
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Delicia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pusti me da se napijam od izvorot tvoj, Od taa voda ladna i bistra, Voda,…. kako tvojata dusa çista. Izvor sto od kamenot izvira, Go sokrila rajskata gradina, Pusti me usni da razladam, Pred patot da go prodolzam. Nema da skrsam ni edno grançe sto go sokriva, Ke vnimavam kade gazam, kako na svoi oçi ke pazam Samo do izvorot da sednam , Da ja odmoram izmorenata dusa, So zatvoreni oçi ,izvorski zubor da slusam...... |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 6869707172 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |