IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Теорија на Еволуцијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Теорија на Еволуцијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 24>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 00:20
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

да бе од слицен на овојтреба да си ги поцитуваме това предцитеи се разбира Амебитепоздрав пријателе и пријатели големо%20гушкање

Da be, a zosto gi stavaat vo Zooloska "nasite predci" i "brakja?" Pa toa ne e humano!

C C C C C C C

e tuka gresis
toa ne se tie
tie nasi predci vise nepostojat, stanaa homo sapiens
covek mudar
koj na kraj go stvoril bog

vidi ne moras da se soglasuvas, ne moras nitu da citas, no nesmees da se nerviras na sprotistaveni zborovi

eeeeeeeeeeeeej pozdravголемо%20гушкање

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 00:24

Heheh,ne se nerviram od tebe brate,taman rabota.

Prifakjam razlicni stavovi, a ako nekoj mi dokaze deka sum greska znam da priznam i da se koregiram.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 00:36
никој неможе да ти докаже непостоечко
секогаш се докажува тоа што постои
така да ќе остане за тебе недокажано намигнување

Изменето од anakin - 02.Март.2009 во 00:36
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 00:47
Originally posted by anakin anakin напиша:

никој неможе да ти докаже непостоечкосекогаш се докажува тоа што постоитака да ќе остане за тебе недокажано намигнување

Brate Anakine, moze da ti dokazam deka Bog postoi ako imas vreme . Bog postoi, veruval ili ne   

Za mene e toa kako da me prasa nekoj dali postoi sonceto Neka te blagoslovi Bogot na Biblijata i neka bide so tebe, iako ne veruvas vo nego. Pozdrav!
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 01:30
Држи вода теоријата,ама не многу,огромни временски/хронолошки празнини има.Не чини таа теорија.Треба многу повеќе време за да се оствари таква еволуција.
Шансата за еволуција е како да оставиш илјада мајмуни на компјутер и еден од нив да напише драма од Шекспир,толкава е веројатноста.

Изменето од ZoraNaSlobodata - 02.Март.2009 во 01:35
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 01:44
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Држи вода теоријата,ама не многу,огромни временски/хронолошки празнини има.Не чини таа теорија.Треба многу повеќе време за да се оствари таква еволуција.
Шансата за еволуција е како да оставиш илјада мајмуни на компјутер и еден од нив да напише драма од Шекспир,толкава е веројатноста.

Znaci , nikakva . Ne sum slusnal deka majmun dosega ima napisano zbor, a kamo li recenica.

Tie znaat samo da skrtaat
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 01:47
Неможиш и да си играш мајтап,сепак тоа е сериозна теорија ама пак има доста научна фантастика и е скоро еднаква на сфаќањето дека некој за 1 ден го направил човекот.Ќе преведам некои работи од една сериозна критика каде има 10 големи причини зошто теоријата не е добра.Доволно е само да ги кажам тие од делот за несогласување со генетиката.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 01:54
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Неможиш и да си играш мајтап,сепак тоа е сериозна теорија ама пак има доста научна фантастика и е скоро еднаква на сфаќањето дека некој за 1 ден го направил човекот.Ќе преведам некои работи од една сериозна критика каде има 10 големи причини зошто теоријата не е добра.Доволно е само да ги кажам тие од делот за несогласување со генетиката.

Voopsto ne e seriozna teorijata, ima premnogu dupki.

Jas dobro ja proucuvav Biologijata i mi bese omilen predmet , zatoa znam sto uci evolucijata .

Ke ti kazam kako moze da vidis deka evolucijata ne drzi voda: Najdi ja knigata "Kako nastanal svetot? Preku Evolucija ili Sozdavanje?" izdadena od Jehovinite Svedoci. Brilijantna kniga e, mnogu naucnici se imaat izrazeno pozitivno za taa kniga. Posle toa nema da imas nikakvo somnenie dali Zivotot na planetata e sozdaden ili e nastanat slucajno . Ako nemas predrasudi sprema Jehovinite svedoci, zemi najdi ja taa kniga, pa ke pravime muabet
Pozdrav
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 02:01
Jas rekov, spoed vash*te komentari, deka vie za evolucijata uchite od teolozi, a ne od nauchnici. Veruvam deka nikoj od vas ja nema prochitno knigata od Darvin...

I onaka ne e vazhno. Onoa sto bilo, onoa sto e i onoa sto kje bide ne zavisi voopshto od nasheto veruvanje. Nasheto veruvanje e relevantno samo za nas.

Prema tome - dabome!
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 02:05
Не претпоставувај од кај учам јас,туку работата е што теоријата на еволуција е еднаква фантастика на создавањето на човекот за еден ден.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 02:09

Jas ja imav vo mojata biblioteka Potekloto na vidovite, ama ja dadov na eden prijatel i ne mi ja vrati .

Ja imam citano brate messi, se razbira deka imam razum da odredam sto e tocno a sto ne e, fala mu na Boga.

Bas gi sporeduvav ucenjata so ucebnikot za 4 godina sredno koja zboruva za temata za evolucija i posocenata kniga od Svedocite, i toa bese vistinsko uzivanje i istrazuvanje,kako nekoja avantura....

Togas uste ne veruvav vo Bog, ama se uveriv deka Teorijata na Darvin ne drzi ama ic....

Toa bese pocetokot na moeto istrazuvanje za toa dali postoi Bog...Ne bev siguren dali postoi,ama na site im kazuvav deka teorijata na Darvin e neverojatna.

Isto taka i Teorijata za BING BANG(Golemata Eksplozija)
cista fantazija...
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 09:42
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by Kali Kali напиша:

...samata evolucija, vo sekoe posiroko znacenje, ne e problem za nikogo.

Zboruvash vo ime na site ili vo svoe ime?

Vo ime na site- idividovciсреќа
Ako se zememe za primerok diskutanti koi zboruvaat na makedonski jazik, imaat minimum sredno obrazovanie (iako prosekot e sigurno so minimum visoko, nejse), i i pripagjaat na srednata klasa, da receme...ne procitav da nekoj go ospori razvojot i adaptacijata/menuvanjeto na covekot soglasno uslovite, kako osnoven postulat na naseto postoenje?
Evoluiraat opstestvenite ureduvanja;
Evoluira coveckata misla i znaenje;
Evoluira bebeto i se -ochovechuva- kako rezultat na socijalizacijata;itn.
Darvinovata pretpostavka trgnuva od taa pojdovna tocka, no krajnata poenta koja e stolb na teorijata( i koja ja zboruvavme prethodno) e nepotvrdena, t.e. ostanuva pretpostavka.

P.S. Dali taa evolucija vo posiroka smisla, ili potocno razvoj, odi vo nagorna kvalitativna linija t.e. sozdavame nesto podobro, ili ziveeme vo tn. perpetuum mobile soglasno termodinamikata i zakonot za konzervacija na energijata...toa e dr tema:)

Изменето од Kali - 02.Март.2009 во 17:25
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 09:43
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Jas rekov, spoed vash*te komentari, deka vie za evolucijata uchite od teolozi, a ne od nauchnici. Veruvam deka nikoj od vas ja nema prochitno knigata od Darvin...

I onaka ne e vazhno. Onoa sto bilo, onoa sto e i onoa sto kje bide ne zavisi voopshto od nasheto veruvanje. Nasheto veruvanje e relevantno samo za nas.

Prema tome - dabome!

Poveli, izlozi go ona sto smetas deka ne sme go razbrale dobro.
Spored tvoite komentari, jas i ne zabelezav na sto, na koi argumenti i osnova go baziras tvojot stav.

Изменето од Kali - 02.Март.2009 во 09:48
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 16:49
Interesno e kako istovremeno nekoi od vas zboruvaat deka ima evolucija, ama nema evolucija kako sto veli Darvin.

Objasnete koja e taa evolucuja koja ne e pretstavena od Darvin, a vie ja prifkjate kako validna.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.