|
БИБЛИЈАТА И МУХАМЕД |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | |
Miralem
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1056 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Janus... imate druga zadaca. Nemojte da isprevrtuvate :) Operisan sum od takvi poraki i kritiki,,, Ako imas nesto,vo vrska so temava,BUJRUM,ako ne,pa sramota e da pisuvas. Najarno e da kjutis. |
|
krale
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 923 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Всушност Јанус добро ти објасни. Ти не даде „докази“ (смешно тој термин и да го користиш воопшто), туку даде општи појави кои секој трет човек на планетава ги исполнува од типот:
Мојсеј - машко - Мохамед машко (којзнае?) Мојсеј - брада - Мохамед брада итн., да не ти објаснувам. Треба да се дадат специфични работи кои НИКОЈ ДРУГ не ги исполнувал, како што ти наведов 23 точки за Мојсеј и Исус, на кои ти не успеа да одговориш на ниту една. Кулата од карти ти се урна во провалија Миралеме, сите тоа го гледаме... |
|
Miralem
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1056 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A be... duri i smesno mi izgleda duri te gledam kako izmisluvas. Takvi primeri,kako sto gi navede ti,ustvari vie stavivte a ne jas.Razlikite koi jas gi napraviv pomegju Isus i Mojsie beja OGROMNI RAZLIKI. Slicnostite,koi gi napraviv za Muhammed a.s i Mojsie a.s bea recisi identicni. Jas rekov. Muhammed i Mojsie bile proroci. A Isus (spored vas) e "Bog". Vaka jas zboruvav. Mojsie i Muhammed se rodeni na normalen nacin,dodeka Isus e roden so posebno cudo. Muhammed a.s i Mojsie se zakopani vo zemja.Isus ne e zakopan vo zemja. Ako vo prviot zbor od prorocanstvoto "KAO STO SI TI" Otpagja Isus,vo drugite zborovi od istoto prorocanstvo i nema potreba da se stava. Zatoa sto na pocetok se gleda deka na Isus ne se odnesuva. Ponataka,treba da se sporeduvaat drugi proroci posle mojsie (osven Isus a.s) A ako gi barame drugite proroci,za toa prorocanstvo... osven Muhammed a.s drugi ne odgovara. Ako odgovara,kazete KOJ E I ZOSTO ? PS: Imase i drugi post so uste edna niza na Prorocanstva. Uste toa ne e dokrajceno... a koga ke zavrsime so ovie,togas imam uste da stavam. |
|
krale
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 923 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти покажав ептен доволно добро дека се однесува на ИСУС. Ти покажав 23 ЕГЗАТНИ сличности на Исус и Мојсије, од листа од преку 70, пошто ти е мака и на тие 23 да одговориш. А и овие работи што ти ги наброја може да се каже дека повторно не ја познаваш Библијата:
Исус е наречен Пророк, Цар и Првосвештеник, значи беше Пророк исто како и Мојсије. Мојсије не беше закопан во земја, (освен можеби според некоја извитоперена Коранска Сура), туку беше земен на небото, исто како и Исус. А ако го споредуваш раѓањето, пак ќе ти кажам, многу си утнал. Мојсије не е роден на нормален начин, туку со наредба на царот дека ќе бидат убиени сите новороденчиња, само тој се спасува. Истото е и со Исус. И Мојсије и Исус како бебиња одат во Египет, и од таму излегуваат подоцна. ЗНачи дури ни овие работи не си ги проучил, ама кој да се труди понатака со те*е Миралем кога ти не прифати ниеден доказ. Мојсеј исто рече дека пророкот ќе биде Евреин. Дали е Мохамед евреин? Дали е? Одговори веќе третпат те прашувам! Мохамед, за твоја жал, не е воопшто сличен на Мојсије, тој не излекуваше никого. Неговото лице не светеше како на Мојсије (на Исус светеше). Мојсеј и Христос ја отфрли ја можноста да бидат овоземни владетели (но не и Мохамед). И така натаму да не ти ја редам листата на ОГРОМНИ РАЗЛИКИ. Помири се со реалноста Миралем. |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dosta be veke so toj muhamed,....ostavete go na mira na bregot!!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Islam-HAK
Сениор Регистриран: 11.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imaj malce respekt ...
|
|
Allah je doista i moj i vaš Gospodar, pa se Njemu klanjajte; to je Pravi put!
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 2457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da imaj respekt...sto go zakachash BREGOT ostaj go na mira
|
|
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
|
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од Azrael - 14.Април.2008 во 23:52 |
|
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako e mozno da vo biblijata papa se naoga sebesi, da biblijata go predvidel HITLER kako golem nastan i red drugi nastani za koi vie velite deka biblijata gi ima predvideno i ima pisano
a pak za Muhammed a.s koj ja donese Islamskata Religija , koja denes ima preku milijarda i pol sledbenici, nisto da ne predvidel i da ne pisuval
ova e mnogu pogolem nastan otkolku predviduvanjeto na Hitlet
|
|
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I ke moze nekoj da mi objasni na kogo se odnesuvaat ovie stihovi vo
ISAIJA 42:1-12
1 „Еве Го Мојот Слуга Кого Го поткрепувам, Мојот Избраник, мил на Мојата душа. Го излеав Својот Дух на Него, за да им донесува право на народите.
2 Тој не вика, Тој не го крева гласот, ниту може да се чуе по улиците. 3 Тој не ја крши напукнатата трска ниту ја гасне светилката што тлее. Верно Тој донесува правда, 4 не постанува и не се истоштува, додека не воспостави правда на земјата. Островите копнеат по Неговата наука.” 5 Вака зборува Господ, Бог, Кој ги создаде и ги оптегна небесата, Кој ја распростре земјата и нејзините растенија, Кој им дава здив на народите на неа, и здив на суштествата што одат по неа. 6 „Јас, Господ, те повикав во правда, те зедов цврсто за рака; те вообличив и те поставив за Завет на народот и за светлина на племињата, 7 за да им ги отвориш очите на слепите, за да ги извадиш затворениците од темницата, од темнината оние што живеат во мрак. 8 Јас, Господ Ми е Име, не му ја давам Мојата Слава на друг, ниту Својата чест на киповите. 9 Што прореков порано, ете, се збидна, и нови настани Јас навестувам, и пред да се покажат, ви ги јавувам вам.” 10 Пејте Му на Господа нова песна и Негова фалба од крајот на земјата, нека Го слави морето со сè што е во него, островите и нивните жители! 11 Нека кренат глас пустината и нејзините градови, нека извикаат населбите каде што живеат Кидарците! Нека подвикнуваат жителите на Стената, нека воскликнуваат од горските врвови! 12 Нека Му даваат слава на Господа и нека му ја возвестуваат фалбата по островите! KOJ E PROROKOT KOJ STO TUKA BOG NI GO NAJAVUVA? |
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
rice
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оваа тема се вика ,, ШТО ЗБОРУВА БИБЛИЈАТА ЗА МУХАМЕД,, па НИШТО ЧОВЕЧЕ НИШТО уствари една работа ја кажува нашиот Бог Христос : се после мене е сатанско. А за твоето прашање ЕБУ-ХУРЕЈРЕ биди 10000000% дека не е твојот обожаван само прогласен ,,пророк,, тоа а и сите пророци во стариот завет пишувале за ИСУС ХРИСТОС |
|
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Rice, aj prociaj sto go ispraviv drugar ti!
I znaj, nie muslimanite Go obozuvame samo Ediniot Bog, Vozviseniot Allah!!!
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
rice
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
вие го обожавате единиот Бог???? прекрасно а дали го обожавате и неговиот единороден син и неговиот свет дух??? |
|
|
|
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |