|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 379380381382383 824> |
Автор | |||
Kasnakoski
Сениор Регистриран: 20.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како и да е Платеник. Прабугарите од повеќе од 1000 години ги нема. Тие создале една мошна држава, која се спротивставувала на Византија. Сите поданици на државата го прифатиле нејзиното име и се нарекувале Бугари, вклучувајќи ги и твојте предци. Види ми го потписот. Прабугарите и цигани да били и ескимоси и папуаси да се били не е важно. 1000 години и вие ја носевте таа маска Бугари. |
|||
Kasnakoski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И кое е твоето. Прапрапрадедо ми се сметал за Грк и дома зборел грчки? |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дали е ова твое признание дека користениот термин Бугари бил само политички, како што бил и терминот Ромеи? |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Немам намера да коментирам за личности кои ниту ги знам ниту познавам. Воспитувањето и културата не ми го дозволуваат тоа. |
|||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се сложувам со твојата констатација дека е време да си ја симнете маската, 1300 години е долг временски период. Додуша се 130 години, ама ете нека ти бидат 1300. Исто така и со потписот, ако некој бил изманипулиран и во заблуда незначи дека и треба да бидеш. Барем во 21 век многу лесно се доаѓа до информациите кои некогаш биле недостапни или скриени. Се разбира потребни се одредени способност тие информации да се обработат и анализираат, по можност без влијание на пропагандата и индоктринацијата како крајна цел. |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Србите нас манипулировали: |
|||
Kasnakoski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Браво бе Платеник. Денес изгледа размислуваме ЕДНАКВО. (Ако не е така на македонски, како е?) Значи тука е Историја. Дај нешто историско, надвор од пропаганда, нешто изворно и да го искоментираме. Ама те молам уште еднаш, кога пишуваш нека биде покусо да можам да ти одговопрам. Дали знаеш кои се опорите на тјуркската хипотеза за прабугарското потекло? |
|||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бугарски крал носи словенско име Владимир?! Панонски и Бугарски словени?! Значи ли тоа дека државата се викала Бугарија, а народот не му припаѓал на бугарскиот етнос?! Па тоа го пишувавме пред некои си 200-300 страници. Тоа дека вие сте бугаризирани и го носите своето политичко име, а не етничкото! |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И преди Владимир имше еден со словенско име Маламир: Кана субиги Маламир е владетел, кој ja управувал Бугарија од 831 до 836 година. Маламир бил третиот и најмалиот син на кана субиги Омуртаг. |
|||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А братот на Маламир се казвал Звиница
|
|||
Kasnakoski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Политичко било во 9 век, по тоа станало етничко. Што сакаш да кажеш - Французите се Германци, зошто го носат името на германското племе франки. ПО ТВОЈАТА ТЕРМИНОЛОГИЈА СЕ ГЕРМАНИЗИРАНИ. КАКО ТВРДИШ ДЕКА НИЕ СМЕ БУГАРИЗИРАНИ, ДАЛИ БИ ТВРДЕЛ ДЕКА ФРАНЦУЗИТЕ СЕ ФРАНКИЗИРАНИ, ОДНОСНО ГЕРМАНИЗИРАНИ. |
|||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Така е, размислуваме подеднакво, исто, истоветно.... еднакво јас не би го употребил! Немој ќе те молам,не би сакал да дискутираме за историјата со бугарски толкувања! Независните не ти одговараат, па према тоа ќе продолжам со разнишувањето на бугарските историски небулози. На крајот на краиштата Платеник сум, тоа ми е работата, нели?! Ајде изненадиме, кои се спротивставените ставови за туското потекло на Бугарите! |
|||
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Едноставно нема и нивните историчари и етнолози тоа го потврдуваат
|
|||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Неспоредливо! Французите можеби имаат алеманско потекло, но тие имаат сопствен јазик и сопствена култура што се сосема различни од германските. Хипотетички, споредено со вашиот случај, тоа би било кога Франузите би зборувале за скршен германски, би практикувале германска култура, а на Германците би им викале дека се Французи. ....изираните обично, тоа е докажано во практиката, ја прифаќаат културата, јазикот, религијата на нацијата према која чувствуваат блискост, “филство“. Пример за тоа се Гркоманите, тие се хеленизираат, го забораваат својот јазик, култура и едноставно стануваат Грци. Друг пример за тоа се Лужичките Срби, кои се комплетно германизирани. Во вашиот случај, вие не го имате прифатено јазикот или културата на Бугарите, туку само името. Затоа велиме дека вие го носите своето политичко име, а не етничкото. Затоа толку многу гравитирате према Македонија, а не према азијатските корени! Политичкото име неисчезнало во 9 век, туку напротив тоа е предмет на дискусија и расправии до ден денес. Меѓутоа има уште една необјаслива загатка, можеби сте пак стварно азијати кои културолошки се словенизирале односно македонизирале. Според мое мислење оваа варијанта нема толкава тежина како првата. Како и да е, и двете објаснувања се парадоксални и уникатни во светот кога станува збор за процесот на ...изацијата. Изборот е ваш која варијанта ќе ја изберете, но и двете недржат вода дека Македонците биле Бугари! Изменето од Platenik - 28.Февруари.2009 во 17:10 |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 379380381382383 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |