|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 6566676869 138> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Podaj mi raka, nemozam da te gledam taka Ne si ti toa, ne si ti sega , Ne ti prilega nasmevkata bleda Krilja skrseni, pogledi tazni Tvoite vedri nasmevki mi se tolku vazni Dal zborovi frleni kako olovo tezat I poleka kon dnoto te vleçat Zborovi ostri kako zilet seçat Luzni napravile, luzni sto peçat Podaj mi raka,za tebe ke rasiram krila, Lekot da go najdam Ke pojdam kade sto nikokas ne sum bila, Samo zveztite vo oçite da ti gi vrtam A posle ke si zaminam ako sakas! |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na malom andjelskom srcu dve rupice male, Ko da su sve zvezde sa neba pale Ko li mu to napravi ranu, Da mi je znati ,da mu scuvam "nanu"! Glavu gore , andjele nebeski I poçni sharati po çarobnoj svesci, Evo olovke svih rajskih boja A nek slika bude kako nacrta dusa tvoja Samo nemoj crtati bol i rane, Nacrtaj…..nacrtaj igru pahulje male, kako igra na zimskome vetru Ajde probaj , doçiçe osmeh na posletku Zarshçe ranica tvoja, ko da nikad nije bila, Slushaj sta ti kaze tvoja dobra vila A sad me lepo poslushaj i poçni malu avanturu, Ako me poslusati neçes Isprashiçu te po turu! Изменето од marija1000 - 22.Февруари.2009 во 12:52 |
|
|
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се мисли,не се премислувај
се е веке измислено уште многу пред нас нам само ни останува да прифатиме или да оставиме. Не се мисли,не се премислувај нема да украдеш ништо ќе добиеш само тоа што тебе ти припаѓа. Не се мисли,не се премислувај и без тоа ова е твое уште не видено,недопрено тебе ти припаѓа. Не се мисли,не се премислувај бремето е мое,јас си го носам нема ни да осетиш товар ни мака од мојот товар. Не се мисли,не се премислувај сега е пред тебе сега е твое,а утре... може нема да е веќе тука. Изменето од butterflyM55 - 23.Февруари.2009 во 02:15 |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гола вистина пред тебе стои нема веќе што да скрие се е отворено пред тебе. Гола вистина,голо тело се нуди бесрамно,безобразно а ти не гледаш,не приметуваш или можеби си веке сит некоја друга трпеза те нагостила. Гола вистина,гола душа пред тебе стои,трепери само на допирот твој чека и ке се стопи од допирот твој. Гола вистина,гола желба ја кажувам гласно,да слушнеш и пак ништо,нема одговор само ехо се одбива од голи ѕидови од празни одаи од празен простор. Изменето од butterflyM55 - 23.Февруари.2009 во 02:12 |
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каде и да погледнеше
каде и да појдеше само тага гледаше. Што и да направеше што и да помислеше само тага се остваруваше. Кого и да посакаше кого и да допреше во тага го претвараше. А свесна беше,знаеше не е до другите,до неа е. Кога ќе се погледнеше во огледало знаеше го знаеше тој поглед тие очи свенати и кажуваа се таа самата беше ТАГА. |
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Насмевка........
Што беше тоа? Дали е тоа она кога лицето ке ти се згрчи како да сакаш да се насмевнеш а само глупава гримаса излегува и кисела насмевка ти лебди развлечени усни во грч кои заборавиле каде е патот по кој треба да одат развлечени мускули кои ја изгубиле патеката по која некогаш чекореле а сега само сеќавање останало на некоја патека на некој пат одамна заборавен. Изменето од butterflyM55 - 23.Февруари.2009 во 02:44 |
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакај ме ако можеш
онаква каква што сум заради тоа што сум. Сакај ме ако можеш со сите мои хирови со сета моја тага. Сакај ме ако можеш со детето во мене со лутината за тебе. Сакај ме ако можеш онака како што знаеш онака како што умееш Сакај ме ако можеш... |
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не побарав ѕвезда да ми симнеш
оти знам дека неможеш. Не побарав сонцето да ми го донесеш оти знам дека неможеш. Не побарав месечината да ја стигнеш оти знам дека неможеш. Не побарав златно јаболко да ми подариш оти знам дека неможеш. Не побарав бидеш само мој оти знам дека неможеш. Не,не побарав невозможно само посакав да поделиш дел од тебе со мене да ми подариш мигови незаборавни да бидат само наши. Само посакав да дојдеш да ми ја вратиш насмевката да ми го вратиш сонот да ми ја стоплиш душава Посакав само да ме сакаш оти знам дека можеш. Изменето од butterflyM55 - 23.Февруари.2009 во 03:09 |
|
|
|
Delicia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti si sever, jas sum jug Ti si kocka, jas sum krug Ti si veter , jas sum shum Ti si zemja ,jas sum dozd Ti si reka, jas sum most I ajde ne me maçi veke, znaes deka nemam drug, Daj da ja zavrtime kockata vo krug. |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Те допрев
ме допре како во вода раце пруживме еден во друг потонавме долго воздух не ни требаше еден во друг гледавме дното го истражувавме тајни заборавени откривавме меѓу богатства лежевме риби станавме. Риба останав низ дното разигран барам и чепкам возбуден и цел тишина ме гали не забележав дека веќе те немаше. |
|
La La Laaa
Нов член Регистриран: 24.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали "Засекогаш" Значи До Смрт? Кога Се Вели "До Крај" На Кој Крај Всушност Се Мисли? Дали Заедно Значи И Покрај Се? Дали Вреди? Да Или Не? Дали Зад Оваа Насмевка Навистина Срека Се Крие? Дали Заслужуваш Што Срцево Мое За Тебе Бие... ? Чекам По Некое Коментарче...=) Се Надевам Позитивно...Мони 18 =) |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе те биде, полека Се гледа.
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moni top si |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
Внеси реплика | страница <1 6566676869 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |