IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Fotografski TURBO FOLK
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Fotografski TURBO FOLK

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
Автор
Порака
thanatos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Ноември.2007
Локација: Ethiopia
Статус: Офлајн
Поени: 125
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај thanatos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 18:02
  е па вака! дими ти благодарам за твоето гледиште кое се однесува за мене... мене во основа ми се допаѓа експресија на ликот и моментот! човечката блискост и човечката богоподобност изразена преку архитектура, гест, живеење! ако тоа за тебе се цвеќенца и цркви за мене тоа е божева убавина. ако се тоа за тебе деденца со плиток доф, тогаш за мене параглајдери и сонце и 3 параглајдери и сл. е џабе трошење на завесата на апаратот! не би сакал никого да навредам но јас ги постирав линковите со цел да покажам што е за МЕНЕ ЛИЧНО уметност. не навлегувам во твоите или на некој друг афинитети естетски или уметнички.
 ако имаш некој коментар не мора да го спамираме постов можеш да напишеш лична порака и уште подобро да постираш линк на некого или некоја со дела кои според тебе се уметност!
http://www.flickriver.com/photos/22191068@N02
Ad maiorem gloriam Dei- kir Gramatik
Кон врв
mdeni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2007
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 19:41
Kako da objasnis lomografija na obicen covek? "Onie sliki sto obicno gi brises, zasto se utnati". Ima i vo toa nekoja ubavina, ama realnosta e toa.
A inaku se e do toa, kogo poznavas.
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 20:00
Originally posted by Bob Rock Bob Rock напиша:

И мене ми се допаѓа ломографијата,само прашав од кога се третира како хај клас уметност ..не се сеќавам порано да имало изложби на ломографија , или имало? ...

Lomografijata ne mi se svigja nesto iako ima odlicni umetnici.
Lomografija e ustvari hard core na se ona sto go pravime nie. Znaci setame niz grad, planina so teska artilerija. Izigravame fotografi (bez ideja i eden kup oprema), a ustvari sme Snap Shooteri. Daleku od umetnici.
E Lomografite se HARD CORE Snap Shooters - ama za eftini pari so eftina oprema. Kako Sex Pistols pokraj Pink Floyd намигнување
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај thanatos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 20:14
[/QUOTE]E Lomografite se HARD CORE Snap Shooters - ama za eftini pari so eftina oprema. Kako Sex Pistols pokraj Pink Floyd намигнување
[/QUOTE]
подобра аналогија не сум слушнал никогаш! благодарам тегла!!не%20вреден
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 20:23
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
GEMINI Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јануари.2009
Поени: 311
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GEMINI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 21:47
Prvo nastanale amebite pa ... pa Thantos.
Thantos premnogu si optereten so Zoki letra pretpostavuvam go sonuvas navecer. Zosto ne ja smetnes maskata i vo tvojot profil gi stavis tvoite podatoci da znaeme koj si sto si .... Ako e Zoki KVAZI FOTOGRAF ti si KVAZI KRITICAR ili narodno kazano ogovarac ili po stipski alapaca. Ne znam od kade kaj tebe se komulirala tolkava energija kon nekoj (pretpostavuvam ti zemal nekoja tezga) Komentarite koj gi davas za nekoj fotograf moeto domasno vospituvanje ednostavno ne mi dozvoluva da gi opravdam. Ako sakas da bides fotografski kriticar a ne kritizer procitaj nekoi kritiki pa nauci go recnikot i prodolzi kako kriticar. OVOJ RECNIK KOJ GO KORISTIS ZA NEKOJ FOTOGRAF E DA MI IZVINIS DALEKU OD DOBROTO ODNESUVANJE !@!@!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај thanatos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 21:56
благодарам гемини! ми ги отвори очиве! бев слеп сега гледам! ќе ги избришам постовите штом ти сметаат а ако имаш нешто паметно да кажиш повели на лп!бакнеж
и да знаеш ништо немам против човекот нит сум имал ниту ќе имам!

Изменето од thanatos - 17.Февруари.2009 во 22:29
Кон врв
Glecin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2007
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 22:40
Znachi ne mozheme edna diskusija saglam da isterame,.....!!!

KATASTROFA.......NEMAME USUL NITU ZHELBA NITU RAZBIRANJE......!!!

JEZIVO
There is more in life than books you know, but not much more!
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 22:48
Mi olesna...
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 23:44
sto pa sea tebe ti olesna?
ja nish ne kuzim ... a ni vranje :-P

inace jas moram da se proiznesam za eklektikata, pocnav popladnevo da pishuvam i mi rikna konekcija... i mi ostana...
jas smetam deka ekletkizmot e genijalna stvar-dokolku naistina e -eklektizam-vistinska sinteza na delovi koi se vzaemno sklopivi, dokolku ne se onda e turbo-folk, neprirodna, frankeshtajnovska kreatura, simulakrum koj ne funkcionira, golem koj se raspagja.... jas pred sebe si imam racionalna ramka za opravduvajne na eklekticizmot i moram da priznaam deka mnogu uzivam koga uspevam da sklopam nekoi kockicki...(dokolku sakate -mozam da obrazlozam uste poveke ...)

definicijata na mr Teglisimus Veliki em premudri e dzam ... i samo mozam i jas da не%20вреден

gemini/tanatos-ne ve poznavam licno, ama smetam deka mozebi premnogu licno si go dozivuvate ova, dokolku smeam da primetam, mislam deka gemini odi podaleku vo toa... nejse... dajte da ja prodlabocime temava... odamna nemalo nisto so "meso" na forumov....

dimi-ne bi rekol deka - kade i da e ima vostanoveni i trajni normi sto e toa umetnost...no... kako ida  e... za rembrandt poveketo ke se soglasime veruvam ...
jas pak ke recam, za mene vazen kriterium e vnatreshniot proces na "rastenje" dodeka se koncepira/kreira/realizira nekoe delo i toj proces na rastene i osoznavanje odi zaedno so kreiranjeto...jas, barem, poradi toa uzivajnje fotografiram... i toa, se poznava vo krajniot rezultat od avion kaj onie "uspeshnite" procesi... a  dokolku se kreira za nagrada, bodovi, prestiz, slava... u name it... toa se promasheni motivi, i tie ostanuvaat jalovi...
m?
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај thanatos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 23:44
им се извинувам на сите! но навистина не можев да преминам преку некои работи! споменувањето на некои луѓе од моја страна беше само индикативно во врска со темава! незнам зошто некого толку го погоди!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 23:45
i da ...
tribute 2 Zdenko the can oppener ! голема%20насмевка
не%20вреден
(za ova sum skroz seriozen-nit cinicen nit sarkasticen-nego really really)
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2009 во 00:00
Originally posted by сашо сашо напиша:

sto pa sea tebe ti olesna?
ja nish ne kuzim ... a ni vranje :-P

Pa, kako da ne mi olesni Sasho...

Pred nekoj den dobiv LP od eden chlen, upateno so najdobri nameri (za shto navistina sum mu blagodaren, bez nikakva ironija), vo koe mi obrna vnimanie deka mozhebi tokmu moite komentari doveduvaat do vakov stepen na diskutiranje, kako sto gledam deka se sozdade i na ovaa tema.

E sega, veruvam deka chovekot verojatno ima neshto pravo, pa zatoa si sedev madro na strana i ne zemav nikakvo uchestvo na ovaa tema, kako i na edna druga... Zabelezhuvam deka i bez mene temive zavrshuvaat, kako po pravilo, onaka kakvi sto gi okarakterizira Glecin...

Zatoa mi olesna...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2009 во 00:12
ok, i c ...
ova moevo bese poveke na shala... poveke nakaj niv nasocena...mislam deka beshe jasno tvoeto "mi olesna" ...mislev deka e jasno no... kako i da e... izvini ako go sfati nakaj tebe, sea gledam deka moze taka da se sfati...
aj da prodolzime so konstruktiven muabet ...
b good

Изменето од сашо - 18.Февруари.2009 во 00:24
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,625 секунди.