|
Fotografski TURBO FOLK |
Внеси реплика | страница <12345> |
Автор | |
m_p
Сениор Регистриран: 25.Јуни.2008 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikoj ne kaza nishto losho, amo definirame poimi ;) |
|
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a koj veli deka po nekoja godina ke bideme vo pravo? moze na 60 ke mi se dopagjaat sidni sheldon i dzejn ostin... koj znae... inaku, ne gledam ovde ogranicenost (mozebi malku naglost, zaradi godinite)... eden od retkite topici na forumov koj sto tretira malku poinakvi stavovi. mene lichno, hdr fotkite mi se kich. mozebi ima i dobri megju niv, ama poveketo ne mi se dopagjaat. mozam i da argumentiram zosto, ama ne e toa poentata. poentata e kako da se prapoznae vistinskata umetnost od kichot. ne se sl*gam so generalnata teza "za vkusovite ne se rasprava", zatoa sto postojat nekoi normi i pravila vo zivotot, pa taka i vo umetnosta. za vkusovite ne se rasprava koga se vo prasanje nijansite, za se drugo se znae sto e dobro a sto ne, nema lazenje, nema gluma. sudot na javnosta i vremeto si go pravi svoeto. mozebi nakomu rembrant nema da mu se dopadne, ama nikoj ne moze da go ospori faktot deka bil golem umetnik i ne moze za nekogo toj da e genijalec a za nekogo kich... toa ne funkcionira taka, barem spored moite sfakjanja. |
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Ohrid ne e golem grad i ne moze da ima kojznae kolku etablirani fotografi. Ama jas sum od Sk pa predlagam da go cueme imeto na prethodno spomenatiot.. ozbilno. Barem na LP so link od portfolio.
|
|
Bob Rock
Сениор Регистриран: 13.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 188 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
добро бе и конзева е појам
|
|
_______
Niz mojot zivot pominuvaat mnogu budali-samo jas ostanuvam _______ Zdenko |
|
alek_p
Нов член Регистриран: 02.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од alek_p - 17.Февруари.2009 во 23:42 |
|
Bob Rock
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ма не го сфаќајте мојот пост како дефиниција ..и ја утре ќе мислам поинаку
само еден пример http://www.foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=53006
оваа ја извадив од ѓубре ...во времето кога ја сликав поминуваа само контрасни и чисти фотографии (форма,композиција,без гребаници...), а сега на неа само добри коментари ...и не само на идивиди.
друго,(ова не знам стварно) од кога фотографии сликани со холга или ломо се вбројуваат во хај клас арт? не се секјавам дека порано имало изложби на ломографија? можеби грешам,не знам...
затоа мислам дека хдр не треба да се отфрла туку така како кич број еден...треба да се остави времето да покаже..(зборам за категории,а не за поединачни фотографии од тие категории)
|
|
_______
|
m_p
Сениор Регистриран: 25.Јуни.2008 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eh nemoj taka za lomo-to
toa e druga kategorija....toa e sloboda da pravish shto sakash, da regirash na momenot, spontanost, ekpresivnost... koga sme kaj HDR, mene ne mi smeta celosno, samo odeldeni preteruvanja so setinzite taka da nalikuvaat fotografiite na pozadini za crtani filmovi... Изменето од m_p - 17.Февруари.2009 во 17:07 |
|
dimi
Сениор Регистриран: 20.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Branko mojot muabet povekje bese vo nasoka deka kaj nas nema vostanoveni normi za toa sto e umetnost, a sto kich. I mislam deka ne se znae sto e dobro, a sto ne. A rembrant definitivno bil umetnik
Zdenko ako nesto e slikano na film, ne znace deka avtomatski e art. toa e arty
|
|
Bob Rock
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И мене ми се допаѓа ломографијата,само прашав од кога се третира како хај клас уметност ..не се сеќавам порано да имало изложби на ломографија , или имало? ...
|
|
_______
|
Bob Rock
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ми се свиѓа зборов арти
...инаку еве седам на работа,а немам работа ,па си пишувам безвезе..а вие што праите? имате работа? во какво расположение ги пишувате постовите на форумов?
|
|
_______
|
Bob Rock
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ух! ова излезе спам ..се извинувам ..нема повеќе
|
|
_______
|
m_p
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislev deka znaesh LINK that will discover the exact year for the first international Lomographic exhibition Изменето од m_p - 17.Февруари.2009 во 17:23 |
|
Bob Rock
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
91-ва фала ... |
|
_______
|
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se slozuvam za kaj nas... ama ima poveke od toa, neli? |
|
Внеси реплика | страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |