IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Fotografski TURBO FOLK
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Fotografski TURBO FOLK

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
Автор
Порака
m_p Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јуни.2008
Локација: Trinidad and Tobago
Статус: Офлајн
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m_p Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 16:25
Originally posted by Bob Rock Bob Rock напиша:

Немој да сте конзерви..млади луѓе сте, а толку ограничени во вашите погледи.. не сум сигурен дека сега она што ви се допаѓа и што го работите,по некоја година нема да ви изгледа како смешно и глупаво.. тогаш ке ви биде убаво само сликањето на птички на гранки и тоа во боја! ...не трчајте пред мотика..се си има своја убавина,па и кичот

Nikoj ne kaza nishto losho, amo definirame poimi ;)
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 16:25

Немој да сте конзерви..млади луѓе сте, а толку ограничени во вашите погледи.. не сум сигурен дека сега она што ви се допаѓа и што го работите,по некоја година нема да ви изгледа како смешно и глупаво.. тогаш ке ви биде убаво само сликањето на птички на гранки и тоа во боја! ...не трчајте пред мотика..се си има своја убавина,па и кичот

a koj veli deka po nekoja godina ke bideme vo pravo? moze na 60 ke mi se dopagjaat sidni sheldon i dzejn ostin... koj znae...

inaku, ne gledam ovde ogranicenost (mozebi malku naglost, zaradi godinite)... eden od retkite topici na forumov koj sto tretira malku poinakvi stavovi.

mene lichno, hdr fotkite mi se kich. mozebi ima i dobri megju niv, ama poveketo ne mi se dopagjaat. mozam i da argumentiram zosto, ama ne e toa poentata. poentata e kako da se prapoznae vistinskata umetnost od kichot. ne se sl*gam so generalnata teza "za vkusovite ne se rasprava", zatoa sto postojat nekoi normi i pravila vo zivotot, pa taka i vo umetnosta. za vkusovite ne se rasprava koga se vo prasanje nijansite, za se drugo se znae sto e dobro a sto ne, nema lazenje, nema gluma. sudot na javnosta i vremeto si go pravi svoeto. mozebi nakomu rembrant nema da mu se dopadne, ama nikoj ne moze da go ospori faktot deka bil golem umetnik i ne moze za nekogo toj da e genijalec a za nekogo kich... toa ne funkcionira taka, barem spored moite sfakjanja.
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 16:34
...Ohrid ne e golem grad i ne moze da ima kojznae kolku etablirani fotografi. Ama jas sum od Sk pa predlagam da go cueme imeto na prethodno spomenatiot.. ozbilno. Barem na LP so link od portfolio.
Кон врв
Bob Rock Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Февруари.2006
Поени: 188
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bob Rock Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 16:39
Originally posted by m_p m_p напиша:

Nikoj ne kaza nishto losho, amo definirame poimi ;)

добро бе и конзева е појам плазење голема%20насмевка
_______
Niz mojot zivot pominuvaat mnogu budali-samo jas ostanuvam
_______
Zdenko
Кон врв
alek_p Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 02.Февруари.2009
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alek_p Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 16:52

Изменето од alek_p - 17.Февруари.2009 во 23:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bob Rock Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 16:57
Originally posted by branko_k branko_k напиша:

a koj veli deka po nekoja godina ke bideme vo pravo? moze na 60 ke mi se dopagjaat sidni sheldon i dzejn ostin... koj znae...

inaku, ne gledam ovde ogranicenost (mozebi malku naglost, zaradi godinite)... eden od retkite topici na forumov koj sto tretira malku poinakvi stavovi.

ма  не го сфаќајте мојот пост како дефиниција ..и ја утре ќе мислам поинаку среќа 
оваа ја извадив од ѓубре ...во времето кога ја сликав поминуваа само контрасни и чисти фотографии (форма,композиција,без гребаници...), а сега на неа само добри коментари ...и не само на идивиди.
друго,(ова не знам стварно) од кога фотографии сликани со холга или ломо се вбројуваат во хај клас арт? не се секјавам дека порано имало изложби на ломографија? можеби грешам,не знам...
затоа мислам дека хдр не треба да се отфрла туку така како кич број еден...треба да се остави времето да покаже..(зборам за категории,а не за поединачни фотографии од тие категории)
_______
_______
Zdenko
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m_p Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 17:05
Eh nemoj taka za lomo-to

toa e druga kategorija....toa e sloboda da pravish shto sakash, da regirash na momenot, spontanost, ekpresivnost...

koga sme kaj HDR, mene ne mi smeta celosno, samo odeldeni preteruvanja so setinzite taka da nalikuvaat fotografiite na pozadini za crtani filmovi...

Изменето од m_p - 17.Февруари.2009 во 17:07
Кон врв
dimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2005
Поени: 406
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 17:14
Branko mojot muabet povekje bese vo nasoka deka kaj nas nema vostanoveni normi za toa sto e umetnost, a sto kich. I mislam deka ne se znae sto e dobro, a sto ne. A rembrant definitivno bil umetnik

Zdenko ako nesto e slikano na film, ne znace deka avtomatski e art. toa e arty голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bob Rock Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 17:15
И мене ми се допаѓа ломографијата,само прашав од кога се третира како хај клас уметност ..не се сеќавам порано да имало изложби на ломографија , или имало? ...
_______
_______
Zdenko
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bob Rock Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 17:20
Originally posted by dimi dimi напиша:

Zdenko ako nesto e slikano na film, ne znace deka avtomatski e art. toa e arty голема%20насмевка

ми се свиѓа зборов арти голема%20насмевка

...инаку еве седам на работа,а немам работа ,па си пишувам безвезе..а вие што праите? имате работа? во какво расположение ги пишувате постовите на форумов?
_______
_______
Zdenko
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bob Rock Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 17:21
ух! ова излезе спам ..се извинувам ..нема повеќе
_______
_______
Zdenko
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m_p Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 17:22

И мене ми се допаѓа ломографијата,само прашав од кога се третира како хај клас уметност ..не се сеќавам порано да имало изложби на ломографија , или имало? ...

Mislev deka znaesh

LINK that will discover the exact year for the first international Lomographic exhibition

Изменето од m_p - 17.Февруари.2009 во 17:23
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bob Rock Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 17:26

91-ва  фала ...

_______
_______
Zdenko
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 17:27
Originally posted by dimi dimi напиша:

Branko mojot muabet povekje bese vo nasoka deka kaj nas nema vostanoveni normi za toa sto e umetnost, a sto kich. I mislam deka ne se znae sto e dobro, a sto ne. A rembrant definitivno bil umetnik

se slozuvam za kaj nas... ama ima poveke od toa, neli? среќа
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.