IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Ми треба ...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ми треба ...

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 6>
Автор
Порака
Miki_P Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 985
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Ми треба ...
    Испратена: 14.Февруари.2009 во 20:42
Почитувани,

Разгледувајќи низ Форумов, не сретнав нешто слично на ова што сега го воведувам како нова тема.

Живееме во време на компјутеризација и секојдневно се појавуваат разни програми за разни области. Тие, во дадени моменти, можат да ни бидат од голема полза и затоа е добро да си помагаме.

Размислував дека би било добро да имаме една тема во која, по барање на наши членови, би ги поститале програмите.

Или: ми треба - молитвеник, икона, крст, книга, проповед и сл.

Ако не е соодветна темата, или а ако не е за овде, во потфорумот Вероисповед, молам модераторите да ми кажат.

Јас имам потреба од речник македонско-германски (германско-македонски)во електронска верзија за превод на богословски трудови за германското јазично подрачје.

Ви благодарам за разбирањето. Поздрав.

Изменето од Miki_P - 14.Февруари.2009 во 21:05
Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
Кон врв
Pentakostalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2008
Поени: 583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2009 во 23:30
Zakon Tema...mene mi treba ako ima nekoj Gluvce ama gluvceto da bide vo vid na krst mislam svkjate sto sakam da kazam...namesto strelka da bide krst.
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2009 во 23:47
А кога веќе Мики спомна молитвеник во електронска верзија......јас сакам таков.......Кој има да ми прати нека пише лп........

Фала ви.......
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2009 во 04:12
Мислам дека ваква тема може да функционира само и единствено доколку предмет на интерес бидат работи кои се по некаков начин врзани за под-форумот. Не би сакал да се претвори во општ "пазар" за размена...
Се додека остане во рамките кои Мики ги спомнува, мислам дека би било во ред...
Do what is right, come what may...
Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2009 во 06:40
Originally posted by polzavce polzavce напиша:

А кога веќе Мики спомна молитвеник во електронска верзија......јас сакам таков.......Кој има да ми прати нека пише лп........

Фала ви.......

Полжавче,
појди на страната www.preminportal.com.mk, отвори духовност а потоа полезно и потребно имаш многу молитви, акатисти и служби.

со почит

спомниме и мене во молитвите
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2009 во 14:59

polzavce: Еве „Православен Молитвеник“. Ако нешто не ти е јасно пиши на лп. Поздрав.

Molitvenik

Кога ќе ти се отвори Free File Hosting

Кликни на: Click Here To Download, што се наоѓа најдолу.

Изменето од Miki_P - 15.Февруари.2009 во 21:41
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2009 во 17:16
Temata e dozvolena od administratorot.

Ja stavam so stcky zatoa sto smetam deka informaciite dadeni na nea kje bidat od referentna vazhnost za povekjeto chlenovi.

Soodvetno, za da ne otvoram nova tema so ist naslov, ja koristam ovaa so editiranje na komentarite koi povekje nemaat relevantna vazhnost za istata. Se nadevam deka kje imate razbiranje za toa.

Ve molam sledete ja preporakata na zidarski.

Изменето од Messenger - 15.Февруари.2009 во 17:22
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2009 во 17:26
Честитки за administratorot и за модераторите. Благодарам.
Кон врв
skalica Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Февруари.2009
Поени: 64
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај skalica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2009 во 18:33

Охридски пролог: Јануари

p.s. Во изработка е целиот Охридски пролог од свети Николај Велимировиќ. Ако даде Бог, како што ќе завршуваат така ќе ги постираме. Христос помеѓу нас!

Изменето од skalica - 18.Февруари.2009 во 17:58
Прости ми, Господи, јас сум грешен човек!
Кон врв
Orthodul Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Локација: Macedonia
Поени: 157
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Orthodul Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2009 во 19:36
Originally posted by skalica skalica напиша:

Охридски пролог за месец   Јануари

p.s. Во изработка е целиот Охридски пролог од о. Јустин Поповиќ. Ако даде Бог, како што ќе завршуваат така ќе ги постираме. Христос помеѓу нас!

Одлично. Само мала исправка, автор на Охридскиот Пролог е свети Николај Охридски и Жички. По молитвите на св. Николај Охридски и св. Јустин Ќелијски , нека ве утврди, помилува и благослови семилостивиот Бог.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2009 во 19:43

p.s. Во изработка е целиот Охридски пролог од о. Јустин Поповиќ. Ако даде Бог, како што ќе завршуваат така ќе ги постираме. Христос помеѓу нас!

Еве, драги пријатели, ни дошол нов член и веднаш почнал да биде активен. Па, добредојде Skalica.

Значи, почна да ни се зголемува „братството“ на Форумов - нека ни ги множи Господ.

Јас веќе, драги пријателу, му се израдував на „Јануари“ од твојот пост - веќе си го симнав. Многу убаво е подреден и е вистински бисер. Ти благодарам.

И јас имам нешто од Охридски пролог (во делови), ми го даде еден отец, и се обидувам некако да го средам, но штом веќе ти почна да го постираш, а и многу убаво го дотеруваш, продолжи, со Господ напред.

Изменето од Miki_P - 16.Февруари.2009 во 19:43
Кон врв
skalica Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Февруари.2009
Поени: 64
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај skalica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2009 во 19:53

Originally posted by Orthodul Orthodul напиша:

Одлично. Само мала исправка, автор на Охридскиот Пролог е свети Николај Охридски и Жички. По молитвите на св. Николај Охридски и св. Јустин Ќелијски , нека ве утврди, помилува и благослови семилостивиот Бог.

Ве молам да ми простите за ненамерната грешка што ја направив со прикажување погрешно име на авторот на прекрасната богоугодна книга „Охридски пролог“.

Се разбира, тоа е дело на светиот Николај Велимировиќ.

Тогаш, кога го постирав материјалот, читав нешто од свети Јустин Ќелијски (на книгата - о. Јустин Поповиќ), па направив превид.

Ве молам да ми простите. Христос да биде со сите нас!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2009 во 20:15
И јас не забележав дека skalica направил превид во врска со авторот на книгата „Охридски пролог“, па веќе го поправил. Кој работи и греши. Поздрав.

Изменето од Miki_P - 16.Февруари.2009 во 20:17
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2009 во 20:43

Miki фала за молитвеникот........
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.