|
Смртта на вашиот домашен миленик |
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Автор | ||
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чував многу мачки.Некои едноставно исчезнаа.(а знам дека неможат,оти каде и да оди мачката таа се враќа дома)Првото маче што го чував Цино,ми го згазија со авто.Го чував 3,5 години,многу мирен и паметен мачор.Го чував како дете,од чување и ранење дури салце имаше.Децата кои го виделе мачорот,го виделе како се тетурал по асвалтот откако го регазиле со џип(знам кој е комшијата и го колнам,се најмило да му се тетура од болести)не за друго,можел да прикочи ама не сакал,туку уште по силно додал гас.
Јас многу ги чувствувам мачките кога се во опасност,тогаш мир немам.Сега ја чувам Мила(мачка)и недај боже и влакненце да и фали...ќе убијам некој кој се осмели да ја отруе( во мало имам една вештерка која труе мачки) |
||
Љубов и само љубов
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Site kucinja bea vo kucata(dvorot) na baba mi. Jas licno sega nemam kuce, ziveam vo stan i protiv toa sum kucinjata da se cuvaat vo stan zarobeni(ne zboruvam za onie koi ne umeat da ziveat nadvor).
Prvoto kuce ziveese najdolgo, mnoogu dolgo, so ogled na toa deka bese meshano kuche(znaci ne rasno) navistina site nè iznenadi, dotera nekade 18-19 godini. Celoto bese osedeno, poslednite dve godini edvaj se dvizese. Mnooogu go sakav, neprifatlivo mi bese deka eden den ce umre. Eden den,(bev 8 odd.) pred da si zamine od materijalniot svet sonuvav deka ce pocine. Taka i bidna, naredniot den vo zori pocina. Najinteresniot del ne mi e deka go predvidov negovoto umiranje, tuku deka koga razbrav oti pocinalo, toa go prifativ mnogu polesno. Podocna koga vo Hristovite objavi vo Univerzalen Zivot procitav deka zivotnite imaat tnr.delumni-dushi i deka i tie ja nadzivuvaat smrtta za potoa se upatat vo otadestranite podracja vo ponatamosna duhovna evolucija i razvoj, mnooogu se izraduvav. Vtoroto bese mnogu sasavo, lovese letno vreme komarci. Za zal go udri kola koga so baba mi se vracaa od grobista. Tretoto eden den ednostavno si zamina, i nikogas povece ne se vrati... Изменето од Majkl - 15.Февруари.2009 во 10:35 |
||
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Majkl-не сум знаела за оваа што го напиша:
Podocna koga vo Hristovite objavi vo Univerzalen Zivot procitav deka zivotnite imaat tnr.delumni-dushi i deka i tie ja nadzivuvaat smrtta za potoa se upatat vo otadestranite podracja vo ponatamosna duhovna evolucija i razvoj, mnooogu se izraduvav. Тоа значи и дека животните се реанкарнираат,нели? Знам дека човекот за да се реанкарнира во оваа материјално тело треба да помине 70000,или 80000,типови на живот. |
||
Љубов и само љубов
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Wonderful_Life
Сениор Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Strasno me pogoduva smrtta na moeto morsko prase Gicci i ne mozma bez nego,ne mozam da svatam deka seuste go nema
|
||
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Го има, ама не физички присутно. Глава горе! |
||
snegulka
Сениор Регистриран: 17.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 3201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mi go nema veke macorot...smrdlence moe si go sakav najveke na svet...ne e fer
|
||
zaguben
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 3387 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SE BARA SMRDLENCETO Na SNEGULKA .
Sleduva vredna nagrada |
||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.....more da ne e "mama" da i stavi na Kati da jade.........jadnoto papagalçe ke umre od glad...
|
||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||
zaguben
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 3387 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a i ti treba d a go nahranis da mu turis vodicka proso da mu frlis |
||
sunshine_baby
Сениор Регистриран: 20.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 256 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто мора да сакам црн хумор...плус економист,пласира стока каде што нема конк*ренција и најмалку се очекува дека ќе има понуда...Нејсе,нудам три мали мачки,ама ќе почекате да пораснат уште месец дена.Арни се,убави,бушави,ќе ги спастрам и вакцинирам,па ќе ви ги дадам
Сочувство за изгубените миленици! |
||
Wonderful_Life
Сениор Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Taka e znam ali ne mozam da o zaboravam nikako celo vreme si mislam na nego i koga ke mi tekne deka go nema mi ide da |
||
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ми умре мачето на 5 месеци
|
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
бог да си го прости
..мене ми умреа сите зајци шо си ги чував порано,..а папагалчето највеќе го жалев ама умре од старост тоа ме теши.. |
||
..Живеам за да умрам..!
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |