|
Хардверски проблеми - ПОМОШ!!! |
Внеси реплика | страница <1 23456 9> |
Автор | |
Xelmep
Нов член Регистриран: 12.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Treba da instaliras operativen system Windows, Linux ili nesto drugo. |
|
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Problemot e koga imam otvoreno internet na pr: Opera so 10-11 tab-ovi i vo isto vreme gledam TV ili snimam nekoj spot nekako temperaturata na CPU odi do 90 stepeni pa ke se spusti malku a se zadrzuva na 50-65 pa ke slezi na 40 i pak odnovo ke se zgolemi.Da spomnam deka imam 2 HDD,Delux napojuvanje od 450w (ne se realni) dali mi treba pojako napojuvanje,nov cooler,koj e koristen 1 god oti nekako se maci procesorot kako da e pod nekoj napon,se plasam da ne izgori a koga ke ja isklucam Opera-ta si raboti bez problem...
P.S. Dali ke mi go preporacate UPS-ot od Anhoch - Hantol 500VA w/AVR PCD500 od 2190den. Fala |
|
Dark HaCkeR
Сениор Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зачисти го малку од прашина кулерот а и ногу табови се тоа и плус телевизија гледање уште неро и некоја игра да си пуштел ! ти го оптеретуваш процесорот со тоа, ако е ослабен кулерот купи нов некој убав ке прашаш а и пастата е еден нај важен елемент на процесорот ја мојот чера го мачкав со паста па сеа ти види
|
|
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fala Dark Hacker za sovetot ke go zacistam cooler-ot samo mislam deka treba nov cooler nekoj podobar a mozno e da e slabo napojuvanjeto a vo vrska so opteretuvanjeto - na stariot kompjuter so Celeron procesor rabotese dobro,bez opteretuvanje ili pak najdobro e da go odnesam na servis
|
|
crazygirl27015
Нов член Регистриран: 13.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
heyy mi treba pomos... dali kje sakas da mi kazes kako mozam da napraam format na kom... 4 pati se okrsiv od plakanje po 1000 den da mi go sredat... Aj ako sakas eve ti moj email moni_svx@hotmail.com zz
|
|
Dark HaCkeR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде ја ке ти помогнам малце |
|
TheRock
Нов член Регистриран: 17.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 29 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve vaka. posto gledam n forumov dek ima dosta koi se razbirat vo formatiranje na kopm. ke gi prasam site i ke gi zamolam za pomos. Jas imam formatirano dosta komp. i znam kako odi taa postapka. Ama, pri formatiranjeto na eden kopm. imav problemi. Koga dojdov do delot koga treba da go izbrisam veke postoeckiot hard dik i da go zamenam so nov, se javi probremot. Otkako go izbrisav hard diskot, i koga zadadov komanda za nov hard disk,kom. odbi da kreira nov. Probav nekolku pati odpocetok no ne bivase. Comp. mi ponudi opcija ,,reinstal,, kade pisuvase deka window-sot ke bide reinstaliran. no toa nese sluci i sega koga go pustam komp cekam edno 10min i se javuva eden prozorec kade mozam da odberam sao ok i komp. se restartira i se pocnuva odnovo. Sakam da znam kako moze komp. da go ,,zaboravi,,toa sto sum mu go zadal prethodno, i kako mozam da pocnam so form. skroz od pocetok. Ke gi zamolam site sto se zapozneni so ovoj probrem da mi pomognat.
|
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jас значи последно форматифав компјутер е така заебан од некој сам се рестартираше заебан вкрај. Значи прво земи симни некоја посалам веризија од виндовсот ги имас на торенти еден куп. Потоа пупти да си бутира виндовсот , и ќе изберш се знаеш да го инсталираш , ќе ја избришиш партицијата Ц и ќе креираш пак на ново и ќе ја форматираш NTFS и се ќе биди во ред |
|
TheRock
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa znaci deka verzijava na windows na cd-vo so mi e ne e soodvetna i ke treba da ja zamenam so nekoja posalam i taka pak da go formatiram. ama ne znam zosto ne cini??? ja so istovo cd imam formatirano dosta kompjuteri i se bilo OK.???
|
|
Dark HaCkeR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SАТА ли е HDD ???
|
|
TheRock
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
auuu drugar, voa formative mi se slaba strana. ke treba potocno da mi kazes so znacat kratenkive, i kako mozam da proveram cd-to so format e.
Abe najdov ja ednas edna strana kaj gi so imase imase site formati sose kratenki i sekoja posebno bese obasneta so znaci ama na koj da mu tekne deka nekogas ke mi zatrebaat vakvi raboti. |
|
Dark HaCkeR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
вака сеа тоа SATA ти се драјвери а HDD ти е hard disk ако дискот е Sata тогаш XP не можеш да инсталираш бес драјвери мислам можеш ако знаеш во БИОС да наместиш да не го чита како сата, значи ако имаш сата тогаш симни Windows XP со сата драјвери интегрирани ако имаш драјвери можеш и сам да ги итегрираш на XP ама за тоа во некоа наредна прилика што не ти е јасно прашај тука сум ке ти одговорам поздрав
|
|
TheRock
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja oti dodeka go formatirav otidov u kor sokak, pa zatoa otidov na remove. Ama i toa ne mi ispadna uspesno i sega koga ke go uklucam kopm mi vika deka nekoj folder nedostasuva, i mi vika pritisni r za da prodolzis so reinstalacijata. Pritiskam r i komp pa se restartira i se taka. Probav i so esc ama nisto i od toa.
I sea praev muabet so nekoi so se razbiraat poveke i navodno CD-to ispadna deka ne mi cinelo(a so ja bev uveren deka e OK) i sega cekam da mi dadat drugo CD so koe so navodno ke pocnelo formatiranjevo otpocetok. Se nadevam deka ke ispadne taka, pa ke go pisam krajniov epilog na prikaznava.pozz |
|
DjokoVerona
Нов член Регистриран: 17.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mi treba da mi objasnis okolu formatiranje na lap top ako mozes i ima svreme
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |