|
Судбина на жената низ вековите |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
tamara1990
Сениор Регистриран: 04.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa toa Anitce,sto vo nekoi ``zabutani`mesta zenite se seuste zrtvi vo bilo koja smisla na zborot...Procitav pred nekoe vreme samo ne znam kade vo koja drzva,na devojcinjata im go secat klitorisot,(i mnogu od niv umiraat od infekcii)ne mu dozvoluvaat da se obrazovaat,nemaat pravo na glas,sluzat samo kako fabrika za ragjanje deca...21 vek sme...lugjeto pocnaa na izlet da si odat na mesecinata... |
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lelel pa 21 vek sme bre coveci zosto da se pravat razliki
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa tokmu zatoa shto sme 21 vek..a se slucuvaat raboti koi se karakteristicni za 12...13 vek... Zoshto?
|
|
goranpata
Нов член Регистриран: 27.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ste ja procitale li nekoj ‘princezata sultana’?procitajte ja i nekoi raboti na site ke vi stanat jasni...
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas gi imam procitano site 3 knigi... samo posle niv... teshko citam druga kniga
|
|
tamara1990
Сениор Регистриран: 04.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja ima li nekoj od ovde procitano knigata``Nedzma Badem``?
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Razbrav od super tajni izvori deka vanzemaljcite ke im dale na zenite telepatska mok so koja ke mozat da gi citaat mislite na maskite i zaradi koi site maski ke bidat istrebeni od strana na zenite i taka vanzemaljcite ke zavladeat so planetava
|
|
sexy bitch
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1188 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koj ti kaza vetuvam nema da kazam ako mi kazesh
|
|
Sex is like tennis... If you play with worse, you play worse :)
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vremeto tece... navikite ostanuvaat ...samo se radikaliziraat...
ВО АКЦИЈА НА ЗДРУЖЕНИТЕ БЕЗБЕДНОСНИ СИЛИ Уапсена „мајката“ на жените-самоубијци во Ирак Ирачките
сили за безбедност на 21 јануари ја уапсиле главната организаторка и
обучувачка на жени-самоубијци во Ирак, 50-годишната Самира Ахмад Џасин,
позната под прекарот Ум ал Муминин или „мајка на верниците“, која
најверојатно обучила преку 80 жени-самоубијци. Бројот на напади од
жени-самоубијци во Ирак минатата година порасна на 32, од осум во 2007
година. |
|
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kazna e da si rodeno zensko vo mnogu zemji.
Ne znam dali go pamtite slucajot so siluvano 13 godisno devojce vo Afgandistan , devojceto go prijavuva slucajot vo milicija i mesto da se vrshi prijava , devojceto se obvinuva za zaveduvanje i i sleduva kazna javno kamenuvanje. Crven krst i mnogu drugi organi za covecki prava probaja da ja spasat ama bez uspeh , a roditelite samo nemokno trpea.... |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa se patoloski drzavi, vo koi najcesto spagaat muslimanskite
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Жената низ историјата била многу понижувана, угнетувана,обесправувана и експлоатирана од машка страна, и некои работи тешко се забораваат.
Жената има важна репродуктивна улога на овој свет, но на денешницава кога секоја жена како човечко суштество го има правото да се образува, работи и размислува свесно за својата улога и значење може сама да си ги одреди приоритетите и интересите во сопствениот живот и не секогаш тие се семејство, мајчинство. Дали на некој маж му се препишува грев доколку не сака да има деца? НЕ, ретко се споменува тоа иако ги има во подеднаква бројка како и оние жени кои го посветиле животот на други цели. Жените тивко го носат товарот на минатото овие денови и се уште се чувствува во воздухот желбата на „традиционалистите„ и голем број на мажи, таа да се врати на првобитните обврски. Мислам дека на денешницава секое човечко битие треба да одлучува за сопствените постапки и начин на живеење во согласност со сопствените потреби без да се покорува на однапред прифатени правила на живот во одредени средини. Колку луѓето се поискрени и поудобни во сопствената кожа толку се поголеми шансите да се изнајдат сличните меѓу себе. Жените со желба за традицинално семејство и љубов према домот и децата ќе најдат соодветни мажи а оние кои имаат други способности лесно ќе го пронајдат својот пат низ други животни сфери:наука, политика, бизнис, добротворни организации и најрзлични други активности. Едино ми смета кога едните им префрлаат на оние другите за што се „вистински вредности во животот„. Се додека правите нешто позитивно и допринесувате за добробита на околината и човештвото -не постои погрешен начин на живот. Изменето од GlenKlouz - 06.Февруари.2009 во 16:29 |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako ide vremeto i kako zenite zafakaat se povazni pozicii ke dojde vreme koga ke vidis nekoe masko na tv ili nekoja funkcija ke se zbori :
- Abe goni go, koj znae so kolku zeni legnal za da stigne do tamu, k*rva edna ! |
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zenite se borele za pravo da odat na rabota, sto ne se borat mazite za pravo da mijat sadovi, da perat, da peglaat, da gotvat.... i pak da si bideme ramnopravni?
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |