|
Болеста и религијата |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | ||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako sto bese objasneto na prethodnite postovi : Sekoj koj sto ce go prekine struenjeto na silite na Duhot porano ili podocna ce pati, bilo psihicki bilo telesno. No dur poseanite pricini se izrazat kako posledica postoi tnr. vreme na milost. Toa e period koga Bog go stiti coveka od cuvstvuvanjeto na posledicite koi samiot covek gi predizvikal(znaci: covekot sam, a ne Bog, nitu pak Bog mu praca na coveka posledica kako bolest). Ako covekot vo toj period se prepoznae sebe si i svoeto pogresno mislenje i postapuvanje togas grevot se brise i do posledica nema da dojde. Duhovnite sili vo coveka tecat nepreceno i covekot ostanuva zdrav. Vo sprotivno, po nekoe vreme pricinite stanuvaat aktivni i donesuvaat odredeni posledici. Vremeto na sozrevanje na posledicata moze da trae pokratko ili podolgo, duri i so inkarnacii. Zatoa se veli po smisla: Bozjite melnici melat poleka! E sega ti si taa koja se poznava sebe si i koja moze da gi otkrie pricinite na svoite energetski blokadi. Za toa e potrebno da se zivee migot i koristi denot. Nasite misli i postapki da gi odmeruvame vo odnos na Bozjite zakoni. Mnogu pomaga pritoa iskrenata molitva kon Hrista - iscelitelot na nash*te dushi, bidejci toj prebiva vo nas i poblizok ni e od sopstvenite race i noze. Toj nas nè poznava podobro od nas samite i rado bi nè vodel dokolku mu dozvolime.
Изменето од Majkl - 08.Февруари.2009 во 10:36 |
||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bog se pravi za da bide ceneto od nasite oci zar ti povekje ili bilo koj kje go vrednuvase raspnuvajeto na ISUS ako ne se slucese kako sto se sluci primer ako ISUS dojde i umrese so prirodna smrt a so cel da bidat prosteni nasite grevovi i voskrsese po tri dni zar kje ja vrednuase svetot negovata smrt kako sto kje go vrednuva raspnuvajeto
taka da Bog imal plan so toj covek i za da bide fer vo nasite i oci i posle drugi da ne go slavat toj covek mu ja dal bolesta primer Bog mozel na mnogu pod drug nacin da go izvrsi toj cekor so covekot od ragjaje sto bil bolen bez na nikoj krivicata...taka da znaes kakvi se lugjeto ako vidat nesto ne obicno kaj nekoj odma go slavat mu se molat ne znam sto{a Samo Bog e dostoen za Cest i Slava} amin. |
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мајкл, дали за тебе и твојата заедница во негативното (болката) нема (или неможе да постане) баш ништо позитивно? Дали луѓето што (директно или индиректно) го обвинуваат Бога како несовршен само затоа што го допуштил негативното (Јован 9:1-3), ја познаваат доволно СОВРШЕНАТА ВИСТИНА која за спасение на сите се отелотвори во ИСУС?
Ти се восхитувам на верата, полжавче! Луѓето кои дури и допуштената болка ја наречуваат дар од БОГА, се посебни луѓе! Изменето од spiros - 08.Февруари.2009 во 12:26 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Majkl - 08.Февруари.2009 во 12:30 |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ВИСТИНАТА е дека БОГ го допуштил негативното и дека баш Неговата Милост се инкарнирала во ИСУС и со тоа се вмешал, за да нё спаси сите а посебно тие што веруваат!
|
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Pravoslaven
Сениор Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од каде знаеш дека Исус ја кажал таа споредба?
|
||
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Citatot go spomnav bidejki e nesto sto e poznato na poveceto posetiteli na forumov i veruvaat deka se Isusovi zborovi i gi uvazuvaat kako odreden avtoritet, nasproti Hristovite objavi za denesno vreme koi eden del od posetitelite(a toa si e nivno pravo) ne gi prifacaat kako verodostojni Hristovi zborovi. No temata ne e toa. Za ova moze na drugo mesto da se pravi muabet ili vo l.p. Изменето од Majkl - 08.Февруари.2009 во 14:12 |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
*БОГ да биде на сите МИЛОСТИВ и да им даде на сите *СВЕТЛИНА и *ДУХ та да можат и правилно да веруваат и убави плодови (дела) да раѓаат! Среќни се сите кои врз Вистинската МИЛОСТ БОЖЈА (ХРИСТОС) го градат своето постоење со вера, збор и дело а не само врз правдината на “своите“ дела и учења! Бидејќи, МИЛОСТА БОЖЈА е повредна од сите дела и учења на овој свет! |
||
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еееех Еве, јас сум типичен пример за болест предизвикана од религијата!
Според цитатов на Полжавчево наше...:
... испаѓа дека воопшто не ја чувствува мојава атеистичка љубов! Ама, ако! Јас си ја сакам, иако таа не ме „рецка“! |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Леле љубов на сите страни.........атеистичка, христијанска, муслиманска, недефинирана, дефинирана..........секаква..........важно е љубов....... А кој беше универзалната, најголемата, апсолутната ЉУБОВ????????? Те рецкам, те рецкам........редовно........хахахах |
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Yes, yes, yeeeessss ...
Човечката, разбира се! |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од каде ти е оваа констатација дека најстрашна смрт за верникот е ненадејната смрт? Верникот верува дека после смртта ке оди кај Господ, а дали ке биде тоа ненадејно или не, тоа не е важно. |
||
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
||
Miki_P
Сениор Регистриран: 29.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 985 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Токму така! Црквата учи дека ненадејната смрт не е добра за верникот, затоа што може да умре непокајан, неподготвен. Додека, пак, ако има знаци за наближување на смрт (пр. преку болест) има можност да се подготви и преку св. Покајание и Исповед и преку соединувањето со Христа преку Св. Тајна Причест. Веруваме дека малкумина верници успеале, по примерот на благоразумниот разбојник, подготвени да влезат во Царстото Небесно. Токму затоа, верникот - член на Црквата Христова, постојано мора да размислува за последниот час и да се подготвува за него. Затоа и апелираме, легнувањето навечер да биде со Вечерни молитви зашто не знаеме дали токму таа ноќ ќе бидеме повикани на „долгиот пат“. Истото важи и за преку денот - со Утринските молитви и други молитви низ денот. Ако сакаме постојано да бидеме будни и подготвени, тоа можеме да го правиме со живата и исцелителна Исусова молитва. p.s. Протестантите ова не го разбираат, и токму затоа имаме причина повеќе да се молиме за и тие наши браќа и сестри во Христа Господа да ни се придружат по патот на спасението. |
||
Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
|
||
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |