|
Ќе остане ли Македонија во мрак? |
Внеси реплика | страница <1 10111213> |
Автор | |
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и со ВИНО можеш добро да се згрееш, ....ако испиеш повеќе можеби и светли лампиони да се видат,.....но проблемот е што по 19 часот неможеж да ни ВИНО да КУПИШ, ОСОБЕНО АКО СИ ТЕХНОЛОШКИ ВИШОК И НЕМАШ ПАРИ НИ за ЛЕБ !...
|
|
dras
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....ха,... ја зборавивте воната за пари, ....., кај сте форумџии, немате зборови!?,... или пак немате појма за што се зборува ,...темата е добра , и оние кои зборуват дека се борат против корупција треба да увидат дали тука има некој проблем,... дали треба пари за избори или,...мислите партиите ја водат кампањата на зборови и лажни ветувања,....дали Ве излажаа!???....
|
|
dras
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.....од кај луѓето знаат дека нема да останат во мрак,.....некои не некои да,.... но тешко е кога сите сме во психолошки мрак!....
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На македонците и онака им е мрак. Ама сега изгледа навистина ќе се стемни. Ќе има тотален мрак.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
dras
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....чудно мислам дека за овој коментар имаше по соодветна ТЕМА,... но кога веќе не ја најдов еве да го изнесам мислењето овде...коментарот е близок со струјата , мракот , странските инвеститори, македонските монополи,....и така натаму.... .......,МЕПСО,... ,пријава до регулаторите,....,ОДЗЕМАЊЕ ЛИЦЕНЦА,..., граѓаните да ги пријават исклучувањата на струја,....и НА КРАЈ,...ревизорите најдоа дека нема злоупотреба од страна на ЕВН,...а „регулаторите“ најдоа за сходно дека нема ОСНОВА да се преземат мерки за санкционирање,...и одземање на лиценца на ЕВН и нејзината КЕРКА-компанија,...некој од Владата изгледа си кажуваше НОВОГОДИШНИ ХУМОРЕСКИ,...и го блатеше имиџот на земја со „investinmacedonia“-......како до инвеститорите со вакви изјави,...!? |
|
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Македонија одамна е во мрак. Ако е светло ќе видиме што прават политичарите.
|
|
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Купувајте петролејки. Мора да се види што ни се работи пред очи........
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
shto se sekirajte be!!,....se gleda svetloto na,...krajot na ,..tunelot!....
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
dras
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.......но за жал се повеќе ми се чини дека тунелот е предолг,....светлото ниту на повидок..... но ....тука е ЕЛЕМ и Чинговски.... само не се знае по која цена ја увезува струјата за потребите на македонското стопанство и македонските граѓани..... |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a be,valjda si sfatil,...ama,...se znae koj gleda svetlo na ,..krajot od tunelot!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
dras
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„ЕВН – Македонија во годишниот извештај доставен до Надзорниот одбор на компанијата наведува дка во 2008 гоина инвестирала 35 милиони евра во дистрибутивната мрежа Со ова вкупните инвестиции откако се дојдени австриците во Македонија се искачија на 99 милиони, односно за три повеќе од обврската преземена со купопродажниот договр, се вели во соопштението на компанијата.“...... ......дали ЕВН ги исполнил обврските од купопродажниот договор!?..... според овие изјави во денешните информативни емисии, изгледа без потреба ги набедивме луѓето, со Вакви изјави за лоши инвеститори тешко дека ќе привлечеме нови странски инвеститори,....изгледа кампањата „ИНВЕСТИРАЈТЕ ВО МАКЕДОНИЈА“ ќе остане само изгубени пари и време,.......барем Владата оствари нови вработувања за членовите на својата партија.. |
|
dras
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Барањето на МЕПСО за покривање на милионските загуби од дражвавната каса доаѓа и покрај тоа што Владата уште пред 2 години се договори со ММФ дека со либерализацијата на енергетскиот пазарот нема да префрла пари од буџетот во касата на ова државно претпријатие.“..... ........„за загубата од околу 12 милиони евра државната компанија за пренос на струја МЕПСО, вината ја префрли на ЕЛЕМ дека потфрлил во производството на струја. И наместо да купува ефтина домашно произведена струја, тонела во загуби увезувајќи дваипол пати поскапа струја.“..... .......чудно, додека Владата водеше војна со ЕВН, со цел да ги дисциплинира австријците, ги заборави компаниите кои се во нејзиниот двор,....и за чудо компаниите кои ја генерираат енергетската криза во Македонија самите влегоа во војна,....МЕПСО конечно откако не успеа вината да ја префрли на ЕВН побара Владата да им ја надомести загубата за нивниот јавашлук, а вината сега ја испорача на сметка на ЕЛЕМ..... |
|
dras
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...зошто сега нема никој коментар кој е кривецот во Војната на Владата со ЕВН, не дека ги бранам австријците ,..него прашувам?! како некој може да оквалификува некого како “најлош инвеститор“... и мирно да си оди на појадок кај Обама!?.....
|
|
dras
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Би им поскал притен појадок на луѓето,.... , но никој не објасни како се вклучени МЕПСО и ЕЛЕМ во војната на „Владата со ЕВН“, дали Европа им очита „буквицва на македонската владеачка гарнитура, или пак ги потсети дека може да платат штета како со ОКТА!?
|
|
Внеси реплика | страница <1 10111213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |