|
За начинот на исхрана |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | |
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
VO SEKOE VREME Blue
|
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
М, ова звучи ко мојата прича:) Но, јас сосема неочекувано ослабев.... после долго време диетирање за 4-5 кила вишок, ми стана важно да се стегнам а не да намалувам килажа. А и никако не можев да ги намалам тие 4-5 кила:)) Си реков, па сега и не можеш да ги намалиш како кога беше на 18 матурантка, па што и да се трудиш:) Почнав да вежбам, и вежбањето одлично ми делуваше, вежбав насабајле и се чувствував супер, со многу енергија. Кога решив да не намалувам тежина ( а и почнав да го сакам вишокот, секси изгледаше), истовремено почнав повеќе да си го слушам организмот и неговите потреби. Решив да не ја мешам храната во смисла јаглехидрати и протеини, да не се најадувам претерано (порцијата не ја довршував до крај, значи не се прејадував, а исто и со благото во ретките случаи кога ќе ми се пријадеше) и ако јадев корнфлекс насабајле или овошна салата со шлаг навечер, не јадев ништо благо/слатко во текот на денот. Без ексурзии со кикирики и грицки, чипсови, а кои порано ми беа омилена занимација:) Почувствував и потреба за храна која ќе ме енергизира повеќе напоредно со вежбањето, што значи повеќе протеини: сирење, кашкавал, јогурт, млеко, салати, чисто месо. Не се лишував од кроасани, пирошки и џаконии од Вегера и Жито Лукс, но по еден...со текот на времето, не ги дојадував до крај оти немав потреба а и тестестите продукти почнаа да ми ствараат тежина, и благите исто: коцка чоколадо почна да ми го јаде/гребе желудникот ( а претходно бев во состојба да изедам цело и око да не ми трепне). Имав потреба да осетам чист вкус, значи кроасан со кашкавал без мешање со кечап печурки павлаки итн...месо чисто без мешање со компири, ориз, итн.Мешањето ми ствараше тежина. Метаболизмот ми се подобри ко никогаш досега, и неочекувано ослабев и дојдов до килажата која ја имав во средно, 55 кила! Па после не си се сакав..намалив и кај што требаше и кај што не требаше ( страшно!!), и се чувствував..прелесно!:) Сакам да кажам...слабеењето почна во моментот кога почнав повеќе да си го слушам организмот, да му го давам она што му треба и кога му треба. Бидејќи неколкуте кила вишок всушност ми дојдоа кога јадев неслушајќи го телото, а слушајќи го умот- што би рекле, на нервна база:) Сега пак малку качив, но не намалувам веќе, а сеуште вежбам. Сепак, облините се, битни, и на крајот сепак се чувствувам одлично со нив Изменето од Kali - 23.Февруари.2009 во 09:11 |
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kali,pozz
Bas nesto slichno kako mojata situacija
samo sto kaj mene toa traese kratko
mi se iskoregira tezinata....
bev mnogu srekjna..od edna strana...sto nemav meshe
ama od druga strana i mene mi se slizna ona sto ne sakav
od maj do noemvri bev vo taa moja nova "kozha"
posle toa,pak pocnav so mojot nacin na ishrana
koj go primenuvam i denes..i normalno kilcata se vratijaama za chudo,
pa..zadovolna sum od sebe..toa sum,jas vistinskata...
Изменето од Valerija - 15.Јануари.2009 во 11:49 |
|
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vleguvav vo dva pomali konfekciski broja,
bev srekjna,zadovolna sto konechno uspeav bez
maka,bez nekoj poseben napor da se sliznam
za mnogu kratko vreme...
iako me maletrtiraa moi bliski koi me optovaruvaa
so prasanjata "Da ne si bolna nesto"
Shekjer proveri vo krvta...da ne ti e visok
ili tiroidnata zhlezda nesto"
jadev pomalku,reducirano...
leb sosema malku,Koka kola nemozev da podnesam
(inaky taa e moj favorit pijalok)
cokoladca,samo dve tri kocki...
a jadev po edna cela od 100 grama
prosto nemozev da se iznachudam na sebe...
kompletno mi se promeni mojot stav kon hranata
ama,za zal,za nekolu meseca
|
|
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најголем проблем ми е умереноста.......во се во животот, па и во исхраната......... Ама не се предавам, се борам со себе........ |
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Umerenosta,ne treba da bide problem,naprotiv,Polzavce Jas,ne sum,voopsto umerena,toa e moj problem...
Mislam ako se drzam do umerenosta,kje nemam voopsto problem so vnesuvanjeto na vishok kalorii,a vaka...so nevozdrzuvanje od nisto
Ona sto mi ostavi silen vpecatok,citajki ja knigata od Dajmond...bese...ona napisantoto "NE SE PREJADUVAJTE" i toa posledovatelno na nekolku stranici...bas vpecatlivo...ama kolku se drzime do toa...barem,jas,retko,vnimavam kolku vnesuvam...
Toa e moj problem...NE prekinuvanje so jadenje koga mi e najubavko...
togas treba da se secne...
|
|
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако не се прејадам не ми е слатко......... |
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ha,ha Polzavce
i mene ne mi e slatko
ama,posle organizmot mi alarmira...
|
|
|
|
karamandi
Сениор Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1496 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga sum gladna togas jadam
|
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јадев кога сум гладна.... Јадев кога не сум гладна... Јадев за да не ја навредам мајка ми која толку се трудела да ми зготви нешто специјално за мене........ Јадев за да не се навредат оние кај што сум отишла на гости.... Јадев за да и правам друштво на другарка ми во Вегера..... Јадев за да не огладнам до попосле, а попосле нема да бидам дома...... Јадев за да се утешам кога ми се плаче..... Јадев зашто од утре почнувам со правилен начин на исхрана........ Јадев за да не останува зготвеното ( да не се фрла)....... Абе милион причини имав за да јадам.......... Сега јадам ИСКЛУЧИВО.........кога сум гладна....... |
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mi se svigja ova..bravoo..i ja taka praev porano dodeka ne si go staviv prstot na glavata i si rekov ke jadam koga ke mi se jade.. |
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
Milaa
Сениор unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јадам за да живеам,не живеам за да јадам
|
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Совршена формула.......... ..алал да ти е....... |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас особено уживам во храна, и живеам за да пробам некои јадења кои никогаш не сум ги вкусила. Задоволство ми е да купувам свежи продукти од секакво потекло, задоволство ми е и да одам по најразлични ресторанти, кујни од светот.
Најдобро функционирам кога ќе исфрлам леб од исхраната, кога не ставам соли кога ќе намалам со млечни производи како кашкавали, полномасни сирења и јајца. Кога сакам да се ставам во ред и ослабам а да даде добри резултати и притоа да се чувствувам супер јадам посно месо спремено на скара со многу свежа салата со малку маслиново масло. Од месо телешко, пилешко, јагнешко,риба и морски плодови. Јадам житарици да доручек со полумасно млеко. Избегнувам овес зошто ме дуе. И секогаш свежо барен зеленчук и супи на зеленчукова база од брокули, моркови, грашак, боранија, пашканат, сладок компир, карфиол, прокељ, аспарагус, магдонос како и свежи овошни салати од најразновидно овошје. Кога немам овошје за благичко, морам да имам овошен јогурт про-биотик, обавезно си имам активиа во фрижидер. Или доколку сакам да уживам во буквално се, сите готвени јадења ке треба да јадам многу мали порции а тоа највеќе ме нервира. Мпрам да напоменам дека сите луѓе имаат различен организам, различен метаболизам и толеранција кон одредени состојки. Неможе да постои униврзална диета за сите а ниту здрав начин на исхрана подеднаква за сите. Јас лично никогаш не сум имала никакави здравствени проблеми, ниту анемија освен што си го зафркнав крвниот пристисок во последно време и не ми било проблем да се насочам кон вистинскиот начин на исрана (за мене). Изменето од GlenKlouz - 02.Февруари.2009 во 13:22 |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |