|
Имате ли своја молитва?! |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Исто така и Духот и помага на нашата слабост, зашто ние не знаеме за што да се молиме, како што треба: но Самиот Дух посредува за нас со неискажливи воздишки.
|
|||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
najde so Bog da se salis ajde... |
|||||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|||||
skalica
Група Регистриран: 16.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 64 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Пресвета Богородице, мајко на Христа Бога, моли Го Твојот Син и наш Бог, да се смилува над нас и да ни ги прости нашите многубројни прегрешенија. |
|||||
Прости ми, Господи, јас сум грешен човек!
|
|||||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Nema Potreba od toa Bogorodica da se moli za tebe,za toa sto ona go ne moze toa ti licno mozes da se pomolis za tvojte greski,Bogorodica ne e nisto povekje od tebe.
|
|||||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|||||
Miki_P
Сениор Регистриран: 29.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 985 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
„Рече безумникот во срцето свое...“ |
|||||
Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
|
|||||
Miki_P
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Човеку, (не можам да те наречам - пријателу), кога би имало анкета на форумот за најлуда изјава (пост) убеден сум дека твојава би победила. Какво е ова хулење на Мајката Божја!? Зарем Онаа, Која е почесна од херувимите и пославна од серафимите, ја изедначуваш со skalica, со мене, со тебе!? Онаа, Која се удостои да Го роди Спасителот на светот, ја правиш еднаква на нас!? Патем, не заборави дека ова е молитва на skalica, а не твоја, и таа не е предмет на дискусија. Што ти стана? Ја гледаш ли темава!? Убеден сум дека оваа изјава не произлегува од здрав разум! Изменето од Miki_P - 19.Февруари.2009 во 01:33 |
|||||
|
|||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
А зошто да не? Па зарем бог не разбира од шала? И, дали тој (бог) воопшто некогаш се насмеал? Во моментов не ми текнува дека во библијата има спомнато такво нешто. Знам дека има пишано како тој се налутил, како се разгневил, како убивал ... но не се сеќавам дека сум прочитал како тој се насмевнал!
А што е хулење? Дали на Пентакосталец или мене или на било кој друг, „Мајката Божја“ мора да ни’ значи исто што и тебе? Дали поради тоа што таа за нас е обична жена како и сите други (за ова имам да пишам и друго, ама ај, не е темата) ние треба да трпиме лични навреди? Па можете ли еднаш да прифатите дека има луѓе кои не мислат како вас, без притоа лично да ги навредувате? Дали ти имаш здрав разум што го правиш ова? Чукни се малку по таа твојата! И на крај, како што е насловот на темата и, како што вели Мики во неговиов цитат:
овде секој има право да си каже своја молитва, и таа да не биде предмет на дискусија. Се надевам дека и мојава молитва ќе го има истиот третман. Таа е моја молитва со која барам една работа од бог (значи го сметам за жив): Оче наш, иже јеси на небеси, остани где и јеси. |
|||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||||
skalica
Група Регистриран: 16.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 64 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Насловов на темава „не е добар“. Таа требаше да се вика: Еретичките ставови за молитвите на Православните христијани. Безбожнику, Пречистата Богородица, (Мајката на Спасителот а преку Него и на сиот свет), е најсветото и најчистото што светот можеше да Му го понуди на Небесниот Цар. Таа е Небесна Царица, а тоа ја направи Нејзиниот Син и наш Бог. Таа е најголемата молитвеничка пред Престолот на Севишниот за сиот свет. Погледај колку бил силен ѓаволот, нашол слуга што ќе ја понижува Онаа Која Бог ја возвишил. Зарем не си загрижен што си постанал „гласноговорник“ на сатаната, и што „твоите“ напишани зборови во овој пост, всушност, не се твои. Многу е симптоматично тоа што „твоите“ ставови се идентични со ставовите на човекоубиецот. Негова намера, од искони, е да се обесвети сè што е свето. Мајко Божја, Пресвета Богородице, моли се и за овој што се претворил во слуга на ѓаволот, и помолгни му да собере сили за да може да се оттргне од неговите канџи, па заедно - тој, јас, и сиот свет да Те прославуваме Тебе, Вистинската Небесна Царица. Изменето од skalica - 19.Февруари.2009 во 21:55 |
|||||
Прости ми, Господи, јас сум грешен човек!
|
|||||
Miki_P
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Господ, брату, да те чува, и да те благослови. Инаку, можеби ставовите ти се „престроги“, но Божјата вистина се брани и на таков начин. Тоа, верувам, го направи од ревност за заштита на Мајката Божја, а преку неа и на Светото Православие од кривоклетници. |
|||||
|
|||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Molitva od edna stara germanska crkovna pesnarka: O Gospodi, Tvoeto slovo da ne bide zaludno za nas. Ako go otkrieme, a ne go ljubime, ako go slusame a ne go vrsime, ako mu veruvame a ne mu bideme poslusni. Otvori ni gi usite i srceto, za da go sfatime pravilno Tvoeto slovo. Amin. |
|||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Gospodi, Tatko moj! Ti me poznavas vo mojot strav i mojata taga. Ti znaes kako e so mene, Pomogni mi da imam doverba vo Tebe, deka me drzis i nosis, iako nekogas ne mozam nisto da vidam od toa Vo imeto na Tvojot sakan Sin, a nas Spasitel Isus Hristos AMIN! Изменето од KINGDAVID - 20.Февруари.2009 во 00:59 |
|||||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Господи, Сега кога решив да тргнам по твоите патеки, кога го правам првиот чекор кон Вистината, веднаш го чувствувам присуството на злиот и неговата голема желба да ме врати кон себе.... Не ми давај Боже да скршнам од твојот пат, Не ме пуштај да си отидам од Тебе, Те молам давај ми помали искушенија а поголема сила за да ги издржам........ АМИН! |
|||||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Навистина многу убаво!!а за искушенијата... само да видиш што те чека кога ќе дојде на ред прват исповед и причестување со телото и крвта Христови! барем кај мене лично беше доста интресно,а и од муабети со повеќе браќа и сестри видов дека тоа е случај кај многу луѓе,кога се обраќаат кон Бога. |
|||||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
|||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Obicno lugeto koga se molat se molat dva i dva da ne bidat cetri
|
|||||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |