|
Математика |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 23> |
Автор | |
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
математичари,... ви ја ставив темата стики се со цел дека ќе продолжите со задачите ев ангелос браво за целиот труд еве ви една од мене
Овој квиз е направен од Алберт Ајнштајн и според него 98% од испитаниците нема да го решат. Постои ред од пет куќи, каде секоја има различна боја. Во овие куќи живеат пет луѓе од разни националности. Секој од нив има свое домашно животно, пие различен пијалок и пуши различна марка на цигари. 1. Британецот живее во Црвената куќа. 2. Швеѓанецот чува кучиња како домашни миленици. 3. Данецот пие чај. 4. Зелената куќа се наоѓа лево од Белата куќа. 5. Сопственикот на Зелената куќа пие кафе. 6. Личноста што пуши Пал Мал одгледува птици. 7. Сопственикот на Жолтата куќа пуши Данхил. 8. Човекот што живее во централната куќа пие млеко. 9. Норвежанецот живее во првата куќа. 10. Човекот што пуши Малборо живее до оној што чува мачки. 11. Човекот што одгледува коњи живее до човекот што пуши Данхил. 12. Човекот што пуши Лаки Страјк пие пиво. 13. Германецот пуши Принц. 14. Норвежанецот живее до Сината куќа. 15. Човекот што пуши Малборо има сосед што пие вода. Кој има риба за миленик дома? (дали сте еден од 2%) |
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
f**k Имам испит утре Линеарна алгебра , значи никогаш нема да ми оди ова математиката , глупи матрици
|
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еј линеарна е најлесно
|
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Доста бе :) можи уствари да е лесно ако саднам да порешавам задачи, ама проблемот е тоа што не ни имам седато да решавам оти мислам дека е тешко
|
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E sega i ti... kako mozes da znaes dali e tesko ili lesno neso ako ne probas
Ajde mrs da resavas zadacki |
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
ThePPPTrooper
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор АнтиКомунист.. Регистриран: 12.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Завршив со математика уште во основно...во средно за една двојка се снаоѓав
|
|
Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
|
|
BisernA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
модераторов вежба математика како болна, 10тина дена пред писмена... ама секогаш вади 3ки и 4ки не дека не сфаќам... од што многу сфаќам брзам се да решам... и обично 3 по 2 е осум кај мене
|
|
Petkovsky
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa ne e? Inace, matematika e nauka, ne zanaet pa da mora da dobies tocen rezultat. Za toa sluzat kompjuterite taka da ne se sekiraj, bitno e da imas ideja =) |
|
BisernA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мислам дека подобро ме бива за нешто логично... отколку да земам да ги пресметувам дропките со задачи од 2 страни... ( аргатска работа )
и дајте... никој не ја знае задачата ?? |
|
Petkovsky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Germanecot |
|
Petkovsky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1. Zolta,Norveska,Danhil,voda,macki.
2. Plava, Danska, Marlboro,caj,konji. 3. Crvena, Britanija, Pal Mal, mleko, ptici. 4. Zelena, Germanija, Princ, kafe, ribi. 5. Bela, Svedska, Lucky Strike, pivo, kucinja. |
|
karon
Нов член Регистриран: 27.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikoj ne e vo pravo.
Da zememe deka postojat 10 parovi.Ako se ragaat 50% mashki i 50%zenski znachi tie 10 para ke napravat 5 mashki i 5 zenski deca. Tie shto imaat 5 zenski ke odat na drugo dete, e sega spored zadachata treba da se rodat 2,5 mashki deca i 2,5 zenski shto nema logika.Ako zememe deka ke se rodat 2 mashki i 3 zenski ili obratno togash nikako nema da bidat 50 na 50 %. |
|
chocolatbebe
Нов член Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo ke moze malku pomos okolu edna zadaca
Homogena paricka se frla se dodeka dvapati posledovatelno ne se pojavi ista strana. presmetajte ja verojatnosta deka eksperimentot ke zavrsi posle: a) cetiri frlanja na parickata; b) najmnogu sedum frlanja na parickata pod a ja resavav i smetam deka e tocna no se zaglaviv pod b ako ima nekoj sto moze da ja resi pliis neka mi go napise rezultatot so obrazlozenie, falaa |
|
lost in space
Нов член Регистриран: 26.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здравоо и мене ми треба помош со некои задачки па ве молам ако можете и саката помагајте
1.Одреди ја најмалата вредност на изразот: x2+y2+z2+x+y+z и вредностите на x, y и z за кои се достигнува најмалата вредност на изразот. 2. За реалниот број a бројот а+1/а е цел парен број поголем од 2. Докажи дека а2+1/а е сложен број. Изгледаат можеби лесно, но не успеав да ги решам затоа хелп мее |
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |