|
Француски Јазик |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
One_lovE
Сениор Ветеринарка Регистриран: 10.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 124 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 11.Јануари.2009 во 23:55 |
Здраво на сите!
Ја отварам оваа тема за сите оние кои имаат некои проблеми со францускиот јазик. Потребно им е објаснување за нешто, им треба помош со домашна работа или пак вежби, слободно нека пишат овдека. Јас ќе се потрудам да бидам ажурна и да им помагам на тие што ќе се заинтересираат! Je vous espère |
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ete, i jas mozam da se prijavam da im pomognam na onie na koi im treba pomos...
|
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
THEPRINCESS
Сениор Регистриран: 29.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EPa za sreka se k*rtuliv od francuskito jazik i ne go u4am veke, do vtora godina sredno go ucev bidejki mi bese vtori zadolzitelen jazik i tolku. Epten mi bese dosaden dodea go ucev, posebno me nervirase ona francuskoto "R", petka imav ali ne mi bese bas po kejf da go ucam. Je ne parlais pas francais.
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
француски го знам тоа од рекламата.... вуле ву пате абек муа ???
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ocekuvam solidni rezultati vo ucenjeto... Ogledajte se na Germancite... mnogu ubavo napreduvaat..dodusha jas mnogu ne gi razbiram...tie moze i ljubov da vodat.. i cekam k*rs i po italijanski jazik... Treba li da raspisham tender ili kje odite na solidarna baza- besplatni k*rsevi na Idividi....
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако има заинтересирани за италијански, нека се пријават кај одделенската... мамамд
И јас ќе помогнам колку можам т.е. колку ќе имам време
|
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jazikot e super,samo profesorkata me zamara,i zatoa malku mi se zdosadi!
|
|
One_lovE
Сениор Ветеринарка Регистриран: 10.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 124 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Obicno zatoa nikoj ne go saka francuskiot, zaradi profesorite (bez navreda, ne zaradi site )
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Францускиот не е лош, еден од четирите светски јазици, само што Французиве некако многу брзо зборат, јас ништо не разбирав кога професорката ни пушташе касети на час Го учев само 3 години и после не се сретнав веќе со него на училиште така што и тоа што сум го научила сум го заборавила веќе.
Изменето од Lithium - 17.Јануари.2009 во 19:09 |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A za francuskiot, mnogu ubav jazik, go zasakav koga pocnav da gi posteuvam umetnicko kulturnite aktivnosti vo CENTRE CULTUREL FRANCAISE = Francuski kulturen centar vo Skopje(kaj pasosko BEKO, vo Centar).
Raboti sekoj den od 10-18h a sabota do 13h?(ne sum siguren) a VO NEDELA E ZATVORENO. Povremeno ima besplatni dvd proekcii na filmovi(bez prevod) i konverzcacijska grupa na francuski jazik. Odlicna moznost da se vezba jazikot na razlicni temi. Tamu ne odam bidejci j'ne compraise pas francaise Ama nacuiv preku edno CD osnovni frazi: da brojam, denovi vo nedela, boji, osnovni prehrambeni produkti. Zaclenuvanjeto e okolu 300-400den, za ucenici i studenti, a okolu 700 den. za site drugi. So toa se stekunuva pravo na besplatno iznajmuvanje na dvd filmovi, dokumetarci, VHS kaseti, spisanija, knigi, stripovi, kaseti, audio CD, i kompjuterski software, a mislam deka i se dobiva nekoj mal popust na k*rsevite po francuski jazik. VIVA LA FRANCE |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu skapo e sega zaclenuvanjeto, jas porano redovno odev tamu, i bese dosta poevtino ...
inaku francuskiot e mnogu ubav jazik , i se sto ima prefiks francuski e ubavo ... |
|
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So godisnata clenarina od 600-700den moze da se koristi i medijatekata, t.e. da se pozajmuva. |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... za tamu koj moze koj ne moze da odi...ama za tuka ovie shto sme tuka kje naucime po nekoj zbor zatoa ajde pocnete so besplatnite casovi...ogledajte se na germanistite...
|
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |