![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 182183184185186 213> |
Автор | ||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Тогаш да се надеваме дека на нас нема да ни е убаво - да не завршиме и ние ко Југата
![]() |
||
![]() |
||
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
|
Duri ne ispocrkat tie nema normalna Makedonija. |
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
...So kletvi ne se pobivaat argumenti. A gospod verojatno ne ni slusha shto kolnat lugjeto. Ako slushashe ima mnogu dolg spisok za crknuvanje pred YU nostalgicarite...
Изменето од mamamd - 16.Јануари.2009 во 20:45 |
||
![]() |
||
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
|
Ako si Yugonostalgicar,ne mozes da bides makedonec,to e,ednostavno e.Mozes da bides FYROMistanec,kako vas i kako Kiro Gligorovik.
|
||
|
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
... Ova ne e argument...ova e ednostrana konstatacija.
|
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
kolku pati treba da kazeme deka ziveeme vo nasata segasna "samostojna" drzava? ti zivees ubavo sega zatoa sto ne si videl poubavo , pa sega i najmala troska sto ke se frli na narodot tebe ti izgleda mnogu.... besplaten stres test na plostad ... a porano site uslugi vo zdravstvoto bea besplatni ... i koj te laze deka vo Jugoslavija taka se davalo? sekoj posteno si rabotel i bil platen spored srabotenoto, a so platata mozel mnogu da napravi. denes edna smetka za parno e pogolema od edna plata... treba uste da pisuvam? vcera od edna tekstilna fabrika gazdata im naredil na rabotnickite otkako ke ja izvadat "platata" od bankomat, da mu ja vratat ... toa tebe ti e vo red? |
||
![]() |
||
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
|
Признавам....јас сум за Тито и за Југославија.....
|
||
![]() |
||
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
|
ако не ти е мил животот ![]() |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
![]() |
||
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
|
Кој....дпмне ли?
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
еј дај не ми спомнувајте партии, јас не сум припадник на ниедна партија па имам свој став, значи ли дека ако некој има свој став дека е од ВМРО или од СДСМ?
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
||
|
Ти си забеган...тебе не те сакаат во партија.
|
||
![]() |
||
|
А тебе не те сакат ни творојте во дупката нивна.
|
||
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
можам ја било кој период од историјата да го изберам и да кажувам било вака било онака вас проблемот ви е што сте живееле во едно општество на кое сте се навикнале, и сега тешко ви е да прифатите промени и да се адаптирате на нешто што ви се гледа потешко, за тоа и сега не ви замерам толку, на секој човек му е тешка промената на навиките точно, јас можам да живеам во сегашново општесто бидејќи во него сум роден, но којзнае, во иднината секогаш ќе има промени, може нема да ми одговараат на мене, но млад сум и имам шанса да учествувам во нив и ако не ми одговараат да ги променувам, а промената може да ми биде и полесна вие не сакате да се променувате бидејќи сте исплашени од промената која ја гледате пред себе а инаку тие проблеми што ги спомнуваш произлегоа во транзицијата, за која не може да превземе вина одделувањето на Македонија од Југославија, туку мртвата точка во која стоиме, е проблем на тие кои не сакаат да се променат, а да биде уште полошо, некој го користи тоа во своја цел, со што ја збркува и влошува целата работа |
||
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 182183184185186 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |